Junkyardul lui 109 1/72
Postat 12 April 2017 - 07:42 AM
Acum ca am vazut ca merge cu camourile astea italiene, voi mai face doua "veterane" de la italeri, Ca-311 si Ca-314..
Postat 26 January 2018 - 09:48 AM
Nu numai pentru mine, din pacate.
Deci, in Decembrie/Ianuarie am facut cateva Hurricane, doua de la Revell (Kiturile arhicunoscute) :
Si un Hasegawa :
Reggiane 2000 - Special hobby :
Reggiane 2001 - Sword :
Reggiane 2002 - Sword :
Un mic Nardi de la Azur :
Un Romeo-57 in Special Hobby, un bimotor superb, de marimea unui Hurricane :
Si am mai terminat doua mizerii de C-60 Lodestar, tot in Special Hobby. Kituri groaznice, cu mari probleme de imbinari.
Postat 27 January 2018 - 11:00 AM
Postat 30 January 2018 - 10:54 PM
1-0-9, la 11 July 2011 - 10:22 PM, a spus:
una e subtirica si plata, cealalta bombata si groasa. Mai studiez, sper sa fie modalitatea aleasa de italieni pentru
a contracara efectul de cuplu al motorului. Daca nu, o sa am de pilit si refacut toate detaliile din zona.
Pana la urma ai mai modificat ceva sau ai aflat daca era asa avionul real?
Scuze ca mai dezgrop un subiect vechi, dar Ba.27 e poate cel mai frumos avion "urat" pe care l-am vazut vreodata, iar macheta facuta de tine e superba. Chiar si cu workthrough-ul facut de tine tot cred ca as avea mari probleme sa il asamblez ca lumea dar daca gasesc kit-ul la vreun pret rezonabil cred ca o sa il cumpar. Ar merita sa il postezi si pe un forum de limba engleza (daca n-ai facut-o deja) pentru ca subiectul e foarte interesant si poate mai inspira si alte persoane (dintre care unele sa aiba firme producatoare de kit-uri).
Iti mai aduci aminte ce vopsea ai ales pentru dunga albastra care lipsea?
Aceasta postare a fost editata de Finn: 30 January 2018 - 10:55 PM
Postat 31 January 2018 - 08:06 AM
Ce sa zic? Tind sa cred ca cehii nu si-au facut bine treaba...
In singurele planuri si axonometria (interesant cine e autorul ei) pe care le-am gasit aici, structura derivei pare perfect simetrica.
Intre timp pe cel vechi l-am facut cadou unui prieten si am facut rost de altul pe care o sa il fac tot chinez, dar mai cu grija.
Evident ca albastrul de pe decaluri e mult diferit intre cele doua. La cel vechi era un bleumarin, la cel nou e un bleu.
Postat 31 January 2018 - 05:34 PM
Citeaza
Daca poti posteaza te rog constructia cand o sa te apuci de el. E un subiect atat de rar ca merita un ghid. Mai ales daca vrei sa ridici stacheta fata de macheta precedenta care era oricum de referinta.
Citeaza
Presupun ca ai gasit versiunea "noua" a kit-ului, din 2007:
https://www.scalemat...243-breda-ba-27
Pe scalemates apare mentiunea "new parts", dar eu nu le observ.
Imi placea mai mult bleumarinul. Albastrul asta:
http://www.aircraftr...-Attard/00.shtm
parca e cam ... a la grec.
Postat 23 February 2018 - 11:23 PM
1-0-9, la 11 April 2017 - 09:44 PM, a spus:
Am terminat inca o vechitura: un torpilor SM-79 de la Airfix (kit din 1967, eu il aveam de la inceputul anilor 90)...il pastram ca pe sfintele moaste pentru a-l converti intr-un bimotor Romanesc...Dupa ce a aparut JR-ul de la Azur a cazut in dizgratie, asa ca, decat sa-l arunc, am zis macar sa exersez camoul pentru cel nou de la Italeri...
Kit-ul celor de la Azur/FRROM l-ai facut pana la urma? Sincer, mi-as fi dorit sa faci un thread cu constructia machetei. E un kit destul de scump (pentru scara asta) si, din cate aud, greu de construit asa ca multi dintre noi cred ca am fi recunoscatori sa vedem ce mai trebuie imbunatatit la el (respectiv cum il putem face si mai scump/greu de construit). In plus, pe langa deficitul de machete construite si subiectul avionului real e destul de putin tratat si ar fi un prilej pentru unii dintre noi sa mai aflam ceva pe tema asta.
Postat 21 January 2019 - 07:21 PM
Doua SAI de la RS :
Si inca unul pentru mine :
Trei vechi Dewoitine 501/510 de la Heller :
Un vechi Revell (1967) Macchi 200:
Un Fiat G50 de la AML:
Doua Macchi (202 si 205) de la Italeri :
Un Heinkel 100 (Special Hobby)