dakian67, la 22 April 2020 - 01:12 PM, a spus:
M-am toot uitat la el , și ceva īmi dă cu virgulă...Nu văd eu ( se poate, vīrsta...) sau antena radio NU are coborīre ?? Are figurate (corect și frumos) izolatoarele ceramice de la capete , dar coborīrea ? Fără coborīre , este doar o sīrmă inutilă.
Da, ai observat bine...
Problema e ca la P-47D razorback, au fost cel putin 3-4-5 configuratii de radio, cu diverse tipuri de antene :(
Sunt unele cu antena catarg ( de mai multe feluri ; intotdeauna montata un pic asimetric, pe partea stanga).
Firul, uneori merge in varful catargului (prin care probabil intra in fuselaj, ca la multe japoneze, de exemplu, fara coborare la vedere).
Exita la unele un motz de legare ceramic, pe partea dreapta, bunul simt ar spune ca acolo ar trebui sa intre in fuselaj legatura, insa in nicio poza nu e vizibil ceva prins acolo, in afara de cazurile in care antena intra direct in el, fara a mai avea legatura cu catargul.
Alteori firul ignora catargul de tot si intra direct in acel motz mentionat mai sus (uneori sunt doi), pe partea dreapta a fuselajului.
Alte ori poti jura ca nu e deloc fir :
Altele au o antena subtirica in loc de catarg...
Cu niciunul, unul sau dooua puncte de legare in fuselaj, la care nu e legat nimic :))
Long story short, eu nu am vazut, la configuratia asta cu fir care merge inspre catarg, in nicio poza, sa se vada clar daca si pe unde intra in fuselaj, asa ca am facut ce am vazut.
Daca gasesc vreo poza clara (si am urmarit sute) , va fi usor de rezolvat.