Forum Machete,Modelism,Hobby: Howitzers - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Howitzers UK

#1 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 03-June 11

Postat 10 July 2011 - 05:50 PM

Postez aici cele 2 piese principale ale armatei engleze si americane in materie de artilerie grea.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

PS. la 125 mm am ramas fara vopsea, pe saptamana care vine il termin in totalitate.
Si intrebare decaluri: Ce trebuie facut, sau mai exact cum se aplica un decal ca la carte? Observati ca decalurile de la 125 mm ori au prins aer ori prea multa apa, nu stiu ce s-a intamplat acolo.

Aceasta postare a fost editata de Ares: 10 July 2011 - 05:59 PM

#2 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 10 July 2011 - 06:48 PM

Salutare, fenomenul descris de tine se numeste silvering, acesta se cauzeaza faptului ca decalul nu adera pe suprafata.
Cauzele sunt urmatoarele:
1) suprafata pe care sunt aplicate nu a fost lacuita cu lac lucios sau future (in cazul vopselelor mate) in prealabil
2) calitatea proasta a decalurilor
3) atunci cand a fost aplicat decalul nu a fost presat astfel incat sa fie eliminat aerul de sub acesta.

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 July 2011 - 07:25 AM

Citeaza

Si intrebare decaluri: Ce trebuie facut, sau mai exact cum se aplica un decal ca la carte?

http://www.cartula.r...pe-macheta.html

#4 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 11 July 2011 - 07:27 AM

SALUTARE ! PROBABIL CA CA TE VEI INTREBA CE TOT POSTEZ SI TE SACAI CU OBSERVATIILE MELE DAR TU DE DE CE INSISTI CU BLINDATE GEN " COCOLAR " CUM ZICEA O CANTACIOASA ADICA SUNT PLINE DE CHROME SILVER CA UNUL PLIN DE LANTURI BRATARI .GHIULURI SI ALTE ALEA PLACEREA MACHETISMULUI ESTE SA FACI CEVA CARE-TI PLACE DAR SA CAUTI SA RESPECTI CARACTERISTICILE TEHNICE ALE NAVEI , BLINDATULUI SAU AVIONULUI DECI AUTOMAT SI PE MACHETA . SPUI CA AI LUCRAT IN ARMATA DADEA-TI LUSTRU METALIC LA ATATEA PIESE MAI ALES CABLURILE DE REMORCARE BALAMALE SI VIZOARE ; DE SENILE CE SA MAI ZICEM . CAND AI POSTAT M7 PRIEST SI SHERMAN TI-AU SPUS ALTII CE SI CUM ,DAR SE PARE CA NU APLICI SFATURILE BA II SI SPUI ALTUIA CUM SA FACA CEVA DE GENUL MODELELOR TALE . REVENIND LA ARMATA POATE AI AUZIT ZICEREA :
"DACA NU STII TE INVATAM ; DACA NU POTI TE AJUTAM ; DACA NU VREI TE OBLIGAM . CRITICI SI SFATURI TI S-AU DAT DANU TII CONT DE ELE DE OBLIGAT NU POATE FI VORBA DAR E POSIBIL CA SA POZTEZI SI SA AI DOAR CEVA VIZUALIZARI CACI OAMENII NU VORMAI SPUNE CEVA SI CE FARMEC VOR MAI POSTARILE MODELELOR TALE . DOAR DE IATA CE FAC EU ! EU ZIC CA TREBUIE SI SA IN VATAM DE LA ALTII CARE SUNT MAI IN TEMA . PT A PUTEA FACE MACHETE APROPIATE DE ADEVAR. . PE MINE MA PASIONEAZA TEHNICA SI TEHNOLOGIA MILITARA ADEVARATA SI CEA COPIATA IN MODELE DAR CARE E IN CATEGORIA RESPECTIVA NU GENUL VOPSIRE FANTASY SI CRED CA SI ALTI CAMARAZI DE AICI SUNT DE ACORD CU ASTA .DESI UNDEVA SE VEDE CA AI LUCRAT DESTUL DE BINE : PLATFORMA COMPARTIMENTULUI DE LUPTA DE CE ACOLO AI REALIZAT CEVA SI IN REST I-AI "PUS BIJUTERIISTRALUCITOARE"
SUNT CONSTIENT DE FAPTUL CA ACEASTA POSTARE TE VA DERANJA DAR EU ZIC SA O IEI CA PE UN SUT IN ... UN PAS INAINTE SAU DUS RECE SI SA INDREPTI LUCRURILE. . E CA IN VIATA DE TOATE ZILELE DACA GRESESTI IN CE FACI SI "TI SE FREACA RIDICHEA " PE BUNA DREPTATE FACI IN ASA FEL SAI INDREPTI BULEALA SI ALTADATA SA NU SE MAI INTAMPLE . EU IMI ASUM RISCUL DE A FI BOSCORODIT DE TINE PT POSTAREA MEA DAR SPER CA VEI SCHIMBA IN BINE CRITICA MEA.
SANATATE SI SPOR LA MODELIT !

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 11 July 2011 - 07:28 AM

#5 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin

Postat 11 July 2011 - 11:09 AM

Pai... mai am de invatat :) legat de vopsit si watering. Acum ce pot sa zic mai mult... cele in cauza pot fi revopsite nu aia e problema. Poate urmatoarele imi vor iesii mai bine :acute:

#6 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 11 July 2011 - 03:25 PM

Io am o mica ,virgula ,corectura:

M 12 de 155 mm nu 125.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 11 July 2011 - 03:26 PM

#7 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 12 July 2011 - 07:43 AM

Salut Ares,
o sa iti scriu dvd urile cu material documentar, mai bine zis tutorialele de modelism promise, probabil dupa cateva zile de concediu, si o sa vezi acolo sum sta treaba. Sunt descrise pe larg multe tehnici, asa ca dupa o vizionare cu un pahar in mana, o sa poti demara urmatoarea macheta cu mai multe sfaturi primite de la cei care lucreaza pentru reviste de prestigiu.

Fenomenul de silvering apare des la modele, depinde si de materialul din care sunt confectionate decalurile (mai bine zis calitatea gelatinei) si de suprafata pe care aplici decalul. Sunt disponibile diferite "zemuri" pe piata, cu care dai inainte si dupa aplicarea decalului, eu sincer nu le folosesc. Ideea de baza este sa ai o suprafata de aplicare neteda, lucioasa, nicidecum mata. Mai sunt descrise prin tutorialele de pe forum tot felul de tehnici de evitare a silveringului, de tratare ulterioara aplicarii.

#8 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin

Postat 12 July 2011 - 04:19 PM

salutare, da pai acum am plecat si eu. cand ne intalnim sa iti dau machetele ti-as ramane dator daca mi-ai putea copia si mie dvd-urile.
iar legat de decal, acum mi-am dat seama.
macheta am asamblato acum 2 luni, nu i-am mai facut nimic si cand m-am apucat sa o vopsesc se pare ca nu am sters asa cum ar fi trebuit praful de pe ea.
asta e, invat invat invat.

Concediu placut si te anunt eu cand revin in tara !

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi