Forum Machete,Modelism,Hobby: Un Centurion cam cocosat - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Un Centurion cam cocosat Roman Centurion de la Verlinden (scara 90mm)

#1 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 22-March 10

Postat 10 July 2011 - 04:53 PM

Dupa o perioada destul de mare de timp am reusit sa mai termin si eu o figurina. Asa cum reiese si din titlu este un Centurion Roman de la Verlinden (scara 90mm) din rasina. In principiu kit-ul este ok din punctul de vedere al detaliilor. Cu toate astea nu mi-au placut doua aspecte la el: modul in care picioarele se fixeaza de corp si realizarea simplista a bratelor si picioarelor, care nu mi-a lasat prea multe posibilitati in a realiza umbre. Poate ca as fi putut sa mai lucrez la modul de prindere a picioarelor dar mi-a fost teama sa nu stric fara sa mai pot repara usor, asa ca am renuntat. La montare am folosit masticul de la Revell pe care l-am amestecat cu poxipol (e o chestie despre care numai trecerea timpului va spune daca a fost buna sau nu). Dupa montare figurina a fost grunduita cu mult hulitul grund de la Vallejo. Vopsirea a fost facuta cu pensula si am folosit acrilice Vallejo si uleiuri Maimeri. Coiful si restul de sulita au fost prinse de baza originala a figurinei si le-am desfacut de pe ea. Cam atat. Pentru alte intrebari si informatii va stau la dispozitie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 1.jpg
  • Imagine atasata: 2.jpg
  • Imagine atasata: 3.jpg
  • Imagine atasata: 4.jpg
  • Imagine atasata: 5.jpg
  • Imagine atasata: 6.jpg
  • Imagine atasata: 7.jpg
  • Imagine atasata: 8.jpg

#2 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 01 August 2011 - 02:04 AM

Felicitari Cristid!!!

Ca asamblu, imi place. Figurinele de 90mm sunt pretentioase la executia detaliilor, cum ar fi ochii, modularea culorii pielii, etc. Imi place cum ai rezolvat partile metalice. Arata foarte bine. Elementele din piele, unele sunt lucrate foarte bine, la altele parca te-ai grabit.
Ca o remarca generala: majoritatea elementelor le-ai pictat iar pe restul le-ai vopsit.
Daca iti place aceasta scara, iti sugerez sa folosesti un aerograf pentru suprafetele mari. Te va ajuta foarte mult la modulare.

Terenul arata bine, in armonie cu figurina. Busteanul pe care sta subiectul, mi se pare intr-o stare de echilibru precara, dar poate ca ochiul meu ma insala...

O lucrare buna cu parti executate foarte bine. Imi face placere s-o privesc. Felicitari inca o data.

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 01 August 2011 - 02:06 AM

#3 Useril este offline   Cristid 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 22-March 10

Postat 02 August 2011 - 07:01 PM

LAV-Z, multumesc pentru sfaturi si aprecieri. In problema aerografului ai foarte mare dreptate, dar deocamdata investitia mai trebuie sa mai astepte. Cu busteanul, ideea e ca el continua undeva in afara, unde are un punct de sprijin solid. Am fost fortat sa adopt solutia aceasta pentru ca intai am facut baza (asteptand primirea figurinei) si dupa ce am montat-o nu statea ca lumea in pozitia pe care am gandit-o initial. Oricum e o lucrare in urma careia am mai invatat cate ceva si poate la urmatoarea figurina acest lucru se va vedea.

#4 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 02 August 2011 - 10:12 PM

Sunt convins ca se va vedea. Daca ma uit retrospectiv la lucrarile tale, acest lucru se vede deja.
Ai talent si mana incepe incet, incet sa se formeze. Depinde numai de tine sa aduci viitoarele lucrari la un nivel si mai ridicat.

Mult succes.

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 02 August 2011 - 10:13 PM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi