Compresor aerograf
Postat 13 April 2006 - 01:58 PM
2.Ce fel de aerograf vrei sa folosesti? Unul dubla actiune e mai economicos cu aerul pe cand unul simpla actiune si fara un robinet pe traseu pierde aerul fara masura; eu am un aerograf rusesc de la Pavel, e simpla actiune si consuma cam mult aer, de aici nevoia unui motor mai puternic (multumesc modelfan) sau de o butelie tampon mai mare (deci cade varianta unui compresor miniatural cum zici).
3.In momentul in care ai un compresor cu butelie iti trebuie neaparat un presostat si o supapa de siguranta, eventual o valva care sa asigure sensul unic al aerului dinspre motor in rezervor, astfel protejandu-ti motorul.
4.Ca sa poti sti exact ce tii in butelie si cat de bine lucreaza presostatul ai nevoie de (cel putin) un manometru.
5.Si ca sa vopsesti "ca la carte", adica in conformitate cu instructiunile aerografului, sau sa poti reproduce fidel aceeasi vopsire de mai multe ori (evident pe cea pe care o consideri tu cea mai buna) ar trebui sa stii cam la ce presiune se intampla minunea si sa o poti pastra fixa - si aici vine regulatorul de presiune (de obicei dotat cu manometru).
6.Dupa ce strangi piesele astea mai ramane sa le conectezi intre ele - si aici intra destul de bine in rol imaginatia.
Din pacate nu am mai vazut tutorialul lui Cartula de pe forumul vechi (cel din care m-am facut eu asa cunoscator ); sunt sigur ca de acolo te-ai fi lamurit mult mai usor (asta e un regret mascat, de fapt e un apel la cei care au pe undeva salvat postul ala sa-l puna din nou la vedera publica).
Spor.
Postat 13 April 2006 - 03:41 PM
Intre timp , m-am lamurit chiar de pe acest site , dand cautare pe "compresoare" , am gasit chiar si o schita data de un coleg de forum.
Concluzia mea , dupa ce am bantuit si prin magazine , e ca nu prea merita sa ti-l fabrici singur.
Ca idee , motor frigider
- 50-60 Ron
- butelie 120 RON
- presostat ~ 50 RON
- manometru ~ 17 RON
pana acum ~ 250 RON plus supape , furtune , filtre si un meserias care sa le monteze (sa nu-mi explodeze in cap...) sare de 350 RON si va fi tot mestesugeala.
Acum , ce am gasit ar fi un compresor la vreo 350 RON , dar cica are pistoane de teflon si zgomot de Concord , sau altul la vreo 650 RON , zgomot 80 dB garantie un an si ... fiabil . Il voi vedea maine. Cioaca e , ca de ce m-am ferit nu scap , adica-i maricel 600x500x400 mm.
Aerograful l-as lua de la PARC , Cris scria ca-l are pe strabunicu-su si-i multumit. 8-)
Are cineva o oferta mai buna ?
xtro
Postat 13 April 2006 - 04:19 PM
Tot spor.
PS
Ce fel de butelie si unde ai vazut la 120 ron?
Postat 13 April 2006 - 06:53 PM
Postat 13 April 2006 - 07:22 PM
Eu personal n-as lucra cu improvizatii metalice, decat in cazuri exceptionale. Si atunci le-as tine cat mai departe de orice vietuitoare, eventual intr-o incinta de protectie.
Am atasat articolul in cauza, e cam depasit dar cred ca sunt ceva chestii utile pe acolo.
Fisiere atasate
-
COMPRESOR_AER.rar.zip (376.73K)
Numar de descarcari: 370
Postat 13 April 2006 - 07:27 PM
Z-mare, la Apr 13 2006, 08:24 PM, a spus:
Z-Mare, 10 atm. sub nici o forma... Schimba locul unde umpli sifoanele, inseamna ca sunt cretini. Plus ca e neeconomic.
Postat 13 April 2006 - 10:00 PM
Postat 13 April 2006 - 10:59 PM
xtro, la Apr 13 2006, 03:41 PM, a spus:
Are cineva o oferta mai buna ?
daca esti bucurestean te trimit eu sa iti cumperi aerograf. LA randul meu am luat pontu de la Wurger ii raman dator cu si pe aceasta cale!!!
260 RON de la HAnul cu Tei in curtea sticlarilor, copie Iwata. Super scula.
Postat 14 April 2006 - 12:49 AM
Cea mai buna solutie pentru butelie cred ca este Butelia de voiaj pt. aragaz portabil.
Se mai poate si o butelie de refrigerent de care am vazut pe la firma prin curte vreo 2, da zice pe ele (in scris - care este) ca cica sa nu o reincarci. Da nu zice si de ce ....Probabil ca sa poata sa-ti ia banii de mai multe ori.
Puteti monta compresorul de frigider (FRIGERO) deasupra BUTILIEI si obtineti cam ce am postat eu pe la spalare aerografe.
Ramane sa dati banii pe restul de regulatoare si manometre care mie mi se pare ca se gasesc cam greu.
Postat 20 April 2006 - 10:48 PM
Multumesc Sorint pt oferta , dar intre timp iar am schimbat proiectul .
Compresor la 12 V auto , deci baga vreo 3-3,5 atmosfere + butelie (pet Coca-Cola de 2 litri ) . Un amic foloseste cu succes sistemul (cu un aerograf Revell)
Ar fi mic, silentios si daca nu da rezultate ...
Butelia la 120 Ron eu am vazut-o pe Soseaua Giurgiului , nu stiu daca e de compresor sau hidrofor si cred ca se gasesc ca piese de schimb la orice magazin unde se vand hidrofoare. Tot la aceste magazine am vazut manometre si regulatoare , dar nu si robineti. Dar cum am mai scris , incerc sa fac modelism, nu sunt insa instalator si hai ca la picioare mai inghit s-o incasez dar daca-i mai sus ?
Nu stiu cum am citit raspunsurile voastra , cu locatia pt aerograful copie Iwata ,
dar am apucat sa comand pe "nepotul" de la Pavel , m-am grabit caci scria ca mai e doar unul pe stoc. Sper sa fie bun sa-mi prind urechile pt inceput.
Am mai citit intr-un post de un coleg, multumit de compresorul sau , ca reusise in cateva luni sa vopseasca trei modele. Cam mare investitia doar pt atat...
Inca o data multumesc pt sfaturi .
xtro
Postat 20 April 2006 - 11:01 PM
Butelia care ai vazut-o era aproape sigur de hidrofor, si e garantata 4 bari daca nu ma insel.
Postat 21 April 2006 - 08:11 AM
Postat 21 April 2006 - 11:24 AM
Multumesc pt urari , dar daca clipsez furtunul nu incep sa zboare peturile prin casa , compresorul ala mic baga totusi presiune de-ti ridica masina cu roata pe geanta... :roll:
Alta problema e insertia furtunelor in pet , colegul meu le-a lipit si se intampla cam des in plina exuberanta artistica sa-i sara un furtun...
Ma gandeam la niste stuturi de la camere uzate insurubate si lipite.
Montarea e mai dificila ,dar cu rabdare... si daca mai capat experienta trec la montat corabii in sticle de vodca
Sarbatori fericite si indestulate !
xtro
Postat 21 April 2006 - 02:12 PM
Motorasul este unul de numai 90W care a costat vreo350.00 lei vechi la mina a 2-a. presostatul este unul pentru hidrofoare, a costat aproape 400.000 nou nout. Manometru 40.000, iar regulatorul de aer aproape 800.000 de la praktiker. Pe urma l-am schimbat cu unul cu manometru pe el care a costat vreo 700.000 de la magazin "technic shop" de pe sos. Pantelimon. Furtunul este unul de aer comprimat.
Butelia este de fapt o butelie de freon sau ce gas o fi care se foloseste la industria racirii. Este rezistent la 32 bari. Deci nu 3,2 ci 32! Bag aproape 4 bari in ea iar presostatul da drumul cind scade presiune la 2,5 bari. Acest motoras o umple pina la 4 bari cam in 4-5 minute. Butelia nu este tratata anticoroziv asa ca umezeala adunata de la aer in ea poate s-o oxideze in timp. Dar pina acum nu am gasit nici o picatura de apa in ea, chiar si in timpul verii. Desfac o legatura de pe ea si o scutur ca s-o golesc dar cum am zis, nici o picatura pina acum. Sigur, depinde si de ritmul folosirii, inseamna ca la mine functioneaza destul de putin asa ca nu se aduna umezeala in ea. Nu las niciodata aer in ea, dupa ce termin treaba las sa dea afara tot ce are inauntru.
Legaturile sint facute la gaurile date de mine pe butelie. Nu am sudat NIMIC. Am folosit doar chituri epoxy de reparatii.. Se poate observa cu usurinta la legatura regulatorului de aer si la legatura sub manometru, unde se intilneste piese "T" cu butelia.
Aceasta postare a fost editata de alguhan: 21 April 2006 - 02:14 PM
Postat 02 May 2006 - 11:18 AM
Pe el se afla aceasta oferta:
Sierra
Macar nu este la pret cit un Gamma sau Omega de la Revell.
In plus la el ai un aerograf cu simpla actiune.
How about it ?
Bozz