Matrita IAR 81 C 1/48 kit preserie- spre analiza, nu este produsul final
Postat 27 March 2013 - 10:49 AM
Postat 27 March 2013 - 11:23 AM
cipoaca, la 27 March 2013 - 10:49 AM, a spus:
sa mi arati si mie unde scrie culoarea la pompa de mana pe care ai facut o argintie sau culoarea la capul de mansa care e aceeasi nuanta ....pare in fotografii cu toata mansa.....sau acel; suport masca din dreapta eu unul nu am gasit....
zice ca era gri....nu pot sa cred ca tot cokpit-ul era gri...... si dark green.....
Aceasta postare a fost editata de setal: 27 March 2013 - 11:25 AM
Postat 27 March 2013 - 02:18 PM
Citeaza
In privinta capului de mansa, eu cel putin, am vazut doar o singura poza, in cartea lui Radub, aceeasi pagina, in care apare in culoarea tijei mansei. Eu am presupus, logic, ca acea parte fiind din cauciuc, ar trebui sa fie in culoarea acestuia.
Pe dreapta exista cutia inhalatorului, ea se vede foarte bine in schitelele din cartea lui Radub, pagina 83, pozitia 23, sau in schitele din revista Modelism (pozitia 146).
In privinta culorii interiorului cocpitului, au mai fost discutii. Cel putin la primele, era culoarea aluminiului, apoi, functie de surse, a fost fie alba, fie gri deschis, fie culoarea intradosului.
Panoul de bord este negru, ca si panoul din dreptul palonierelor. "Ceasurile" ce indicau pozitia voletilor si presiunea aerului, aveau cadranul alb, restul negru. Toate avea vopsite limitele rosii, cu exceptia presiunii pe frine.
Postat 27 March 2013 - 03:24 PM
Da da ce culoare are???? era un material textil (textura de blue jeans) din poze asa pare.....
la fel in poza capul de mansa pare aceeasi nuanta ca restul mansei.....poate sunt eu chior dar in carte nu scrie iar in notita tehnica a avionului nici atat....
am crezut ca exista o harta a culorilor din cabina
ma rog cartea lui Radu ajuta f mult dar pe mine nu ma lamureste.........la ce am eu nevoie
vorba lui Mamutelu unde e incert sau nu se stie e GRI......
la fel butelia de oxigen avea culoarea???? cineva a facut-o argintie......
la fel de bine pot spune ca e Albastra.....
Postat 27 March 2013 - 05:15 PM
Cantacuzino, la 27 March 2013 - 05:07 PM, a spus:
daa era tare buna sa stie pilotul pe ce pune mana
eu prima oara cand am urcat in avion instructorul a zis "ce este rosu nu pui mana'' este foarte important pentru un pilot
Postat 27 March 2013 - 05:32 PM
Mai cautind dupa poze, am gasit in cartea IAR-80, varianta franceza, la pag 91,o poza in care mansa are partea unde se tinea cu miinile, cauciucata, deci un negru..cauciuc.
In poze se vede clar o culoare deschisa pentru interiorul cocpitului , inclusiv suportul in semicerc pentru tabloul de bord.
In mod normal, tot ce era legat de aer, se vopsea in albastru. Mai mult ca sigur, butelia era albastra.
O "harta" a culorilor din cocpit, nu cred ca se geseste pe undeva. Se pot lua de bune conventiile: aer= albastru, combustibil=galben, ulei=maroniu, rosu = culori de atentionare. Pentru restul, se poate face apel la materialele din care era construit: pinza, piele, bachelita, cauciuc. Aici se pot face doar aprecieri logice si de bun simt, iar cel ce contrazice trebuie sa vina cu argumente.
Citeaza
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 March 2013 - 05:37 PM
Postat 27 March 2013 - 06:32 PM
setal, la 27 March 2013 - 11:23 AM, a spus:
zice ca era gri....nu pot sa cred ca tot cokpit-ul era gri...... si dark green.....
Eu am ales sa vopsesc pompa manuala argintiu, simuland ca este o pompa noua si deci nevopsita,pt a mai rupe putin monotonia de albastru,nu este obligatoriu sa se fi intimplat asa ceva in realitate ,dar este posibil. Am si uzat destul de mult toate componentele pt a sugera ca nu mai trecuse de ceva timp pe la fabrica,dar unele piese le-am montat ca si cum ar fi piese noi.Capul de mansa,eu il vad complect metalic(cel putin in fotografiile pe care le-am vazut eu) deci ori vopsit ,ori metalic.Acelasi lucru si in ceea ce priveste manereu de actionare al franei.Butelia de aer in fotografia din cartea lui Radu ,are aceeasi nuanta ca si rezervorul principal care era ,cred eu nevopsit, dar este posibil sa fi fost si albastru deschis.
Postat 08 April 2013 - 04:06 PM
crios, la 08 April 2013 - 01:18 PM, a spus:
Felicitari si
Bafta!
Jambele nu au nevoie de insertie metalica. Fac fata cu brio la greutatea machetei - evolutii la sol 2-2,5g
Pretul - aici este parte cea mai grea
- 250RON -
Sper ca saptamana viitoare sa putem posta continutul total al cutiei.
Aceasta postare a fost editata de mamutel: 08 April 2013 - 04:06 PM