tibi22, la 31 January 2013 - 09:43 AM, a spus:
Povestea asta se lungeste nespus de mult! Eu vin cu o idee pentru setal si vreau sa-l intreb :
Poti reproiecta numai coama si sa-l turnati separat pentru cei care vor sa aiba un kit 99,99% corect? Deci ideea ar fii, cei care vor macheta corecta sa taie coama actuala si sa o inlocuiasca cu coama dorita. Vinzarea aceasta sa se faca optional doar pentru cei care vor "perfectiune la maxim" si banii dati "numai pentru un lucru perfect" . Ce ziceti? Este doar o idee...
Vad ca se ajunge la discutia modificarii machetei de fiecare in parte sau chiar a reproiectarii fara a avea piesele pe masa. La o prima parere spusesem de 0.5mm, acum uitandu-ma mai bine pe explicatii e posibil sa fie si mai putin, DACA ESTE.
1. Mie mi s-ar parea normal ca toata discutia sa inceteze pana cand cei care se indoiesc de corespondenta kit-planuri au posibilitatea sa verifice cu instrumente de masura pentru a constata eventuala abatere. Pana nu exista posibilitatea de a masura fizic macheta orice discutie e inutila. Asta inseamna masuratori cu aparatura si metode consacrate (subler/lineal de otel si spioni/ fotografii cu aparatura calibrata/etc) Idem si pentru alte zone daca se considera necesar. Deocamdata cel mai util ar fi ca aceia care sunt in posesia planurilor sa ne spuna cat este pe avionul real devierea de la linia dreapta pe zona in discutie, respectiv sa ne spuna daca valoarea provine din expertiza fotografica (si care a fost metoda folosita pentru expertizare) sau din masurarea/citirea de pe documentatia originala DE FABRICATIE. Asta ca sa clarificam din punct de vedere tehnic.
2. Machetistic, artistic vorbind nu e de neglijat si cat e de evidenta sau nu o astfel de abatere (in cazul in care ea exista) pe macheta finita. Pana nu e gata o macheta care sa fie vazuta direct si nu in fotografii, nu cred ca poate cineva sa-si dea cu parerea. Si chiar si atunci e relativ subiectiva treaba, ca tot ce tine de aspectul de arta minora al modelismului.
3. Odata stabilite OBIECTIV (adica asa cum am spus la punctul 1) aceste eventuale inadvertente fabricantul poate sa ia sau nu in considerare aceste masuratori si sugestii. Ceea ce se ofera e o macheta pentru modelism si nu una pentru tunel aerodinamic si e alegerea fabricantului, preferintele si calculele lui economice, s.a.m.d. cat si cum o detaliaza.
Aceasta postare a fost editata de MiG: 31 January 2013 - 10:45 AM