Forum Machete,Modelism,Hobby: Matrita IAR 81 C 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Matrita IAR 81 C 1/48 kit preserie- spre analiza, nu este produsul final

#261 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 13-February 11
  • Interests:machete aviatice si masinile clasice

Postat 27 March 2013 - 10:49 AM

Dupa parerea mea, toate semnele de intrebare enumerate isi au raspunsul in cartea lui Radu Branzan despre IAR-80, exista fotografii,desene explicatii.Nu cred ca lucrati la un proiect de asemenea anvergura(relizarea une machete pt. vanzare in cateva sute de exemplare)fara sa consultati o carte de referinta,dupa parerea mea.In caz ca totusi exista dubii,apelati cu incredere la Radu,si sunt sigur ca o sa va lamureasca toate spectele neclare.

#262 Useril este offline   setal 

• Membru senior
  • Postari: 254
  • Inregistrat: 24-November 08
  • Interests:Modelism

Postat 27 March 2013 - 11:23 AM

Vezi postareacipoaca, la 27 March 2013 - 10:49 AM, a spus:

Dupa parerea mea, toate semnele de intrebare enumerate isi au raspunsul in cartea lui Radu Branzan despre IAR-80, exista fotografii,desene explicatii.Nu cred ca lucrati la un proiect de asemenea anvergura(relizarea une machete pt. vanzare in cateva sute de exemplare)fara sa consultati o carte de referinta,dupa parerea mea.In caz ca totusi exista dubii,apelati cu incredere la Radu,si sunt sigur ca o sa va lamureasca toate spectele neclare.

sa mi arati si mie unde scrie culoarea la pompa de mana pe care ai facut o argintie sau culoarea la capul de mansa care e aceeasi nuanta ....pare in fotografii cu toata mansa.....sau acel; suport masca din dreapta eu unul nu am gasit....

zice ca era gri....nu pot sa cred ca tot cokpit-ul era gri...... si dark green.....

Aceasta postare a fost editata de setal: 27 March 2013 - 11:25 AM

#263 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 March 2013 - 02:18 PM

Citeaza

sa mi arati si mie unde scrie culoarea la pompa de mana pe care ai facut o argintie
Eu, cel putin, nu am gasit scris pe undeva despre aceste culori, dar daca te uiti aici: http://www.cartula.r...-81-walkaround/ sau in cartea lui Radub, pag 82, o sa te lamuresti.
In privinta capului de mansa, eu cel putin, am vazut doar o singura poza, in cartea lui Radub, aceeasi pagina, in care apare in culoarea tijei mansei. Eu am presupus, logic, ca acea parte fiind din cauciuc, ar trebui sa fie in culoarea acestuia.
Pe dreapta exista cutia inhalatorului, ea se vede foarte bine in schitelele din cartea lui Radub, pagina 83, pozitia 23, sau in schitele din revista Modelism (pozitia 146).
In privinta culorii interiorului cocpitului, au mai fost discutii. Cel putin la primele, era culoarea aluminiului, apoi, functie de surse, a fost fie alba, fie gri deschis, fie culoarea intradosului.
Panoul de bord este negru, ca si panoul din dreptul palonierelor. "Ceasurile" ce indicau pozitia voletilor si presiunea aerului, aveau cadranul alb, restul negru. Toate avea vopsite limitele rosii, cu exceptia presiunii pe frine.

#264 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 27 March 2013 - 03:24 PM

Pe dreapta exista cutia inhalatorului, ea se vede foarte bine in schitelele din cartea lui Radub, pagina 83, pozitia 23, sau in schitele din revista Modelism (pozitia 146).

Da da ce culoare are???? era un material textil (textura de blue jeans) din poze asa pare.....

la fel in poza capul de mansa pare aceeasi nuanta ca restul mansei.....poate sunt eu chior dar in carte nu scrie iar in notita tehnica a avionului nici atat....
am crezut ca exista o harta a culorilor din cabina

ma rog cartea lui Radu ajuta f mult dar pe mine nu ma lamureste.........la ce am eu nevoie

vorba lui Mamutelu unde e incert sau nu se stie e GRI......

la fel butelia de oxigen avea culoarea???? cineva a facut-o argintie......

la fel de bine pot spune ca e Albastra.....

#265 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 27 March 2013 - 04:31 PM

Aaaa si centurile ce culoare.....un crem????

#266 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 27 March 2013 - 05:01 PM

Vezi postareasetal, la 27 March 2013 - 04:31 PM, a spus:

Aaaa si centurile ce culoare.....un crem????

alb-galbui vorba reclamei :crazy:

Imagine atasata: irvin%20seat%20harness%201a.jpgImagine atasata: irvin%20seat%20harness%205a.jpg

#267 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 27 March 2013 - 05:07 PM

Vezi postareasetal, la 27 March 2013 - 03:24 PM, a spus:

am crezut ca exista o harta a culorilor din cabina

Din pacate constructorii de la IAR au omis-o. Ar fi prins bine si pt piloti daltonisti :crazy:

#268 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 27 March 2013 - 05:15 PM

aha multam frumos

Vezi postareaCantacuzino, la 27 March 2013 - 05:07 PM, a spus:

Din pacate constructorii de la IAR au omis-o. Ar fi prins bine si pt piloti daltonisti :crazy:

daa era tare buna sa stie pilotul pe ce pune mana

eu prima oara cand am urcat in avion instructorul a zis "ce este rosu nu pui mana'' este foarte important pentru un pilot :-D

#269 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 27 March 2013 - 05:32 PM

Saculetul pentru masca, fiind din pinza, cred ca era aceeasi culoare ca si centurile, crem, mai mult sau mai putin murdar. Dara era din piele, posibil sa fi fost culoarea pielii tabacite, deci un maroniu deschis.
Mai cautind dupa poze, am gasit in cartea IAR-80, varianta franceza, la pag 91,o poza in care mansa are partea unde se tinea cu miinile, cauciucata, deci un negru..cauciuc.
In poze se vede clar o culoare deschisa pentru interiorul cocpitului , inclusiv suportul in semicerc pentru tabloul de bord.
In mod normal, tot ce era legat de aer, se vopsea in albastru. Mai mult ca sigur, butelia era albastra.
O "harta" a culorilor din cocpit, nu cred ca se geseste pe undeva. Se pot lua de bune conventiile: aer= albastru, combustibil=galben, ulei=maroniu, rosu = culori de atentionare. Pentru restul, se poate face apel la materialele din care era construit: pinza, piele, bachelita, cauciuc. Aici se pot face doar aprecieri logice si de bun simt, iar cel ce contrazice trebuie sa vina cu argumente.

Citeaza

eu prima oara cand am urcat in avion instructorul a zis "ce este rosu nu pui mana''
Pai si-atunci la ce fras mai erau puse acolo???? :lol:

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 27 March 2013 - 05:37 PM

#270 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 13-February 11
  • Interests:machete aviatice si masinile clasice

Postat 27 March 2013 - 06:32 PM

Vezi postareasetal, la 27 March 2013 - 11:23 AM, a spus:

sa mi arati si mie unde scrie culoarea la pompa de mana pe care ai facut o argintie sau culoarea la capul de mansa care e aceeasi nuanta ....pare in fotografii cu toata mansa.....sau acel; suport masca din dreapta eu unul nu am gasit....

zice ca era gri....nu pot sa cred ca tot cokpit-ul era gri...... si dark green.....

Eu am ales sa vopsesc pompa manuala argintiu, simuland ca este o pompa noua si deci nevopsita,pt a mai rupe putin monotonia de albastru,nu este obligatoriu sa se fi intimplat asa ceva in realitate ,dar este posibil. Am si uzat destul de mult toate componentele pt a sugera ca nu mai trecuse de ceva timp pe la fabrica,dar unele piese le-am montat ca si cum ar fi piese noi.Capul de mansa,eu il vad complect metalic(cel putin in fotografiile pe care le-am vazut eu) deci ori vopsit ,ori metalic.Acelasi lucru si in ceea ce priveste manereu de actionare al franei.Butelia de aer in fotografia din cartea lui Radu ,are aceeasi nuanta ca si rezervorul principal care era ,cred eu nevopsit, dar este posibil sa fi fost si albastru deschis.

#271 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 07 April 2013 - 10:19 AM

Suntem pe aproape de final (suna ciudat)

Atasez o parte din instructiunile realizate integral de Setal pentru a va face o idee asupra montajului machetei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Instructiuni-page-001.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni-page-002.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni-page-003.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni-page-004.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni-page-005.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni-page-006.jpg
  • Imagine atasata: Instructiuni-page-007.jpg

#272 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 07 April 2013 - 10:31 AM

Hmmm...Kit No.02?

#273 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 07 April 2013 - 10:34 AM

Mai exact 01 este o "conversie" 1/32 LanceR - teoretic ar trebui kit no 01

Aceasta postare a fost editata de mamutel: 07 April 2013 - 10:34 AM

#274 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 07 April 2013 - 10:42 AM

Am inteles...ma gandeam (mai degraba speram) ca poate era ceva legat de proiectul mai vechi al lui Setal, IAR-99.
Oricum, pana sa ne gandim asa departe, ce se vede acum mie mi se pare excelent, mult mai mult decat am sperat vreodata. :hi:

#275 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 07 April 2013 - 11:26 AM

felicitari!
Opera de arta, instructiunile.
Sunt frumoase, adica si din punct de vedere grafic si compozitonal, asezare in pagina, etc, sunt frumoase!

#276 Useril este offline   setal 

• Membru senior

Postat 07 April 2013 - 12:07 PM

mai trebuiesc corectate pe ici si colo...inca mai au greseli de spelling....

#277 Useril este offline   vishzu 

• Membru senior
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 15-November 10

Postat 07 April 2013 - 05:54 PM

Felicitari pt munca depusa!!! Sunt ferm convins ca o sa iasa o macheta reusita. Pe mine cel putin m-ati convins

#278 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 08 April 2013 - 01:18 PM

Imi cer scuze daca s-a mai scris si eu n-am vazut: jambele au insertie metalica?

Felicitari si

Bafta!

#279 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 08 April 2013 - 01:59 PM

SUPER!!! Un pret estimat?

#280 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 08 April 2013 - 04:06 PM

Vezi postareacrios, la 08 April 2013 - 01:18 PM, a spus:

Imi cer scuze daca s-a mai scris si eu n-am vazut: jambele au insertie metalica?

Felicitari si

Bafta!

Jambele nu au nevoie de insertie metalica. Fac fata cu brio la greutatea machetei - evolutii la sol 2-2,5g :-D

Pretul - aici este parte cea mai grea

- 250RON -

Sper ca saptamana viitoare sa putem posta continutul total al cutiei.

Aceasta postare a fost editata de mamutel: 08 April 2013 - 04:06 PM

Arata acest topic

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic