Forum Machete,Modelism,Hobby: Matrita IAR 81 C 1/48 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Matrita IAR 81 C 1/48 kit preserie- spre analiza, nu este produsul final

#121 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 January 2013 - 10:23 AM

Domnii mei, nu va suparati, noi prin aceste discutii, vrem sa punem cap la cap niste informatii, pentru a realiza o macheta cit mai buna, nimic altceva.

#122 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 28 January 2013 - 10:58 AM

Mai sus s-a mentionat faptul ca aceasta macheta ar fi bazata pe desenele mele. Din nefericire nu e asa si e bine ca Setal a clarificat acest lucru. De exemplu, daca se foloseau desenele mele, Dan nu ar fi avut nevoie sa evidentieze acea problema. ;-)
Dar in fine, asa cum am mai zis, efortul e de aplaudat, vreau si eu una si de-abia astept sa o am. Tot inainte, baieti!
Radu

#123 Useril este offline   cipoaca 

• Membru senior
  • Postari: 136
  • Inregistrat: 13-February 11
  • Interests:machete aviatice si masinile clasice

Postat 28 January 2013 - 11:11 AM

Urmaresc aceste discutii si ma mir la ce s-a ajuns. Ai spune ca discuta suporterii lui Dinamo cu cei de la Steaua. Haideti domnilor nu va mai contraziceti , modelismul ar trebui sa ne uneasca nu sa ne dezbine. Parerea mea este ca e bine ca nu este o macheta perfecta ,pentru ca atunci nu ne-am mai numi "modelisti" ci "montatori sau vopsitori de kit-uri.Tot astfel (prin munca depusa in plus) vom putea diferentia si produsul finit iesit din mana fiecaruia.Eu unul imi propun sa duc la maxim detalierea acestei machete, pe care ,ca si altii o astept de multa vreme.Felicitari realizatorilor.

#124 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior
  • Postari: 1317
  • Inregistrat: 15-August 07

Postat 28 January 2013 - 11:23 AM

:diablo: =@

:drinks: pana la urma tot la o bere se ajunge...la rezultatul final.

Va rog raschetati tot de la postarea 97 in jos :hi:

#125 Useril este offline   bogy 

• Membru senior
  • Postari: 1367
  • Inregistrat: 26-May 05

Postat 28 January 2013 - 12:01 PM

Asa mai venim de acasa. Ma inscriu si eu la o bucata. Astept de mult un IAR 80 la 1:48.

Ca fapt informativ, cam la ce pret va fi?

#126 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 28 January 2013 - 12:03 PM

In jur de 50-60 euro.As zice 55 dar trebuie sa tragem linie peste cateva saptamani dupa ce platim toate cele si vedem daca venim cu bani de acasa sau nu.

Aceasta postare a fost editata de mamutel: 28 January 2013 - 12:04 PM

#127 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 28 January 2013 - 12:08 PM

In primul rand vreau sa va felicit pentru ceea ce ati facut,kit-ul arata foarte bine.
Rezultatul este cu atat mai bun cu cat aceasta macheta a aparut in urma unei ambitii personale si mai putin din dorinta de a face profit.
Neconcordante exista si la kit-urile producatorilor consacrati unele avand preturi destul de piperate,daca exista interes corectiile pot fi facute de catre modelist.
Acum legat de forma fuselajului posterior,intr-adevar,forma este usor concava si poate fi rezolvata (daca este necesara aceasta operatiune) foarte usor prin slefuire.In niciun caz concavitatea nu este asa pronuntata cum reiese din imaginea pusa de Asgard,se vede clar umbra cupolei pe fuselaj si chiar inelul galben.

Imagine atasata: 12345.jpg

#128 Useril este offline   radub 

• Membru senior
  • Postari: 2061
  • Inregistrat: 13-August 05

Postat 28 January 2013 - 12:45 PM

Problema nu e doar concavitatea. Muchia de sus a coamei este "semi-cilindrica" adica de la capatul posterior al fantei suportului central al cupolei pana la ampenaj are exact aceeasi forma. Se vede clar in poza. De la marginea posterioara a fantei pana la tetiera, marginea de sus se "evaza" un pic - de fapt, fanta suportului vertical al cupolei nu avea marginile paralele. Am inclus asta in desenele mele. La toate machetele de I.A.R. (inclusiv aceasta) muchia este "conica" adica se subtiaza constant de la "semicerc" in spatele tetierei pana la un "punct" in fata ampenajului.
Coama de pe I.A.R. nu a avut nici o treaba cu PZL-ul, era unica si specifica acestui avion.
Cu cordialitate,
Radu

#129 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 28 January 2013 - 11:40 PM

Momentan eu iau o mica pauza nedefinita inca ca timp in urma stergerii a doua postari de catre administratori.

Sper sa intelegeti si sa va bucurati de postarile detinatorului de drept a acestui subiect Setal.

#130 Useril este offline   michi-ro 

• Membru senior
  • Postari: 894
  • Inregistrat: 18-January 12
  • Interests:fotografia
    modelismul

Postat 29 January 2013 - 07:41 AM

Vezi postareamamutel, la 28 January 2013 - 11:40 PM, a spus:

Momentan eu iau o mica pauza nedefinita inca ca timp in urma stergerii a doua postari de catre administratori.
Sper sa intelegeti si sa va bucurati de postarile detinatorului de drept a acestui subiect Setal.

haideti mai, nu va mai suparati! mamutel, cunosc sentimentul, eu am patit-o pe alt forum (romanesc bine inteles). Nu cred ca noi, cei care asteptam macheta meritam asa ceva! de ce sa suportam noi consecintele actiunii de moderare? eventual il tai de pe lista de clienti... pe el, dar nu ne pedepsi pe toti
pleaseeee

#131 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 29 January 2013 - 08:15 AM

Bag de seama ca acest proiect nu va fi dus la bun sfirsit! Nu prea mai inteleg ce se intimpla dar ce citesc nu imi place!
Haideti baieti si puneti macheta cit mai repede in vinzare, Din motive personale este una din putinele machete pe care le mai cumpar de acum incolo. Pentru mine macheta nu trebuie sa zboare ci sa stea frumos in vitrina linga Mustang-uri si Hellcat-uri! OK?! :friends:

#132 Useril este offline   bog_ldx 

• Membru senior
  • Postari: 362
  • Inregistrat: 20-November 09

Postat 29 January 2013 - 09:42 AM

Vezi postareamamutel, la 28 January 2013 - 11:40 PM, a spus:

Sper ca asta nu va duce la ingroparea proiectului. Dupa ce am asteptat acest kit ca pe Mesia...ar fi prea de tot.

#133 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 29 January 2013 - 10:00 AM

Vad ca trebuie sa ma justific, oarecum. Sa fi moderator nu e placut si nici usor. Nu spun asta ca sa ma pling, ci ca sa intelegeti. Am spus mai sus ca atita timp cit discutiile sunt pertinente, bazate pe documente, fie ele pro sau contra, nici o problema, nu fac decit sa lamureasca ceva. ASta dorim cu totii, nu? Cind insa deviaza neplacut spre flame, intru cu dilitu', fara suparare.
Am mai spsu asta, vreau sa o intelegeti: Scopul cuvintării nu este de a impune, ci de a convinge (I.Negruzzi) Incercati sa convingeti!
Cu aceasta am incheiat orice dizeratie pe tema moderarii. Cine mai are ceva de spus, sa o faca via PM. Voi sterge orice discutii care nu au legatura cu IAR-80.
Multumesc pentru inetelegere.

#134 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 30 January 2013 - 11:46 AM

Pai asa este macheta!!!!!! eu cand va spun ca e popa , voi nu BATMAN,BATMAN :rofl:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCN3223.JPG
  • Imagine atasata: DSCN3224.JPG
  • Imagine atasata: DSCN3225.JPG
  • Imagine atasata: DSCN3228.JPG
  • Imagine atasata: DSCN3229.JPG
  • Imagine atasata: DSCN3231.JPG
  • Imagine atasata: DSCN3232.JPG

Aceasta postare a fost editata de mamutel: 30 January 2013 - 12:30 PM

#135 Useril este offline   alexelu_marinelu 

• Membru senior
  • Postari: 1783
  • Inregistrat: 21-October 08

Postat 30 January 2013 - 12:35 PM

Desi nu sunt un fan al scarilor mari, va felicit pentru realizare. Mi-as dori ca aceasta matrita (la acest nivel de detaliere) sa fie redusa in scara la 72. Nu stiu cum, dar stiu ca se poate.
In ceea ce ma priveste, macheta existenta deja pe piata este descurajanta, datorita cantitatii de munca suplimentara necesara reparatiilor / imbunatatirilor. Iar la varsta si timpul meu, parca nu prea mai merita. Macar sa fi aparut niste aftermarket-uri competente.
Inca o data, bravo.

#136 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 30 January 2013 - 01:18 PM

Batman... fa odata macheta aia ca mi se usuca vopseaua! :yahoo:

#137 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 30 January 2013 - 02:44 PM

Chiar , la 72 oare n-o puteti face ?

#138 Useril este offline   mamutel 

• Membru senior

Postat 30 January 2013 - 03:10 PM

cred ca dupa 200 de 80-uri as vrea sa mai schimb macazul (cel putin eu , nu stiu setal daca se mai indura sa ia tot de la cap- print , finisat , nituit... etc)

#139 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 30 January 2013 - 03:52 PM

Vezi postareamamutel, la 30 January 2013 - 03:10 PM, a spus:

cred ca dupa 200 de 80-uri as vrea sa mai schimb macazul (cel putin eu , nu stiu setal daca se mai indura sa ia tot de la cap- print , finisat , nituit... etc)

Pai nu poti sa te opresti la 200 pt ca in total au fost 450 bucati ( IAR 80/81) :crazy:

Oricum este bine aleasa varianta de IAR 81C. Reprezinta versiunea cea mai potenta si a dus greul in lupta cu aviatia americana in perioada aprilie -iulie '44. Cantecul de lebada fiind participare in marea batalie de la 10 iunie 1944. Precum mi-a povestit un batran din satul Frunzanesti ( din lunca Dambovitei), in acea zi IAR -urile romanesti se strecurau cu mare agilitate printre spatiul ingust deasupra caselor sub burtile Lightning-urilor tragand cu tot armamentul incat cartusele goale cadeau pe acoperisuri cu zgomot ca de ploaie ( opt Lightningu-ri au ramas definitiv in valea Dambovitei ingropate sau calcinate).
Am la aceeasi scara macheta de Lightning "Mon Amy" a lui Stub Hatch pilotul care a revendicat in acea lupta 5 FW 190. Mai tarziu in memoriile sale a recunoscut ca a confundat IAR romanesti pt ca au luptat la fel de bine ca FW 190 germane.
Asa ca ma inscriu si eu pe lista pt o buc ( poate chiar doua ) ca sa-i fac rivalul lui "Mon Amy" pt 10 iunie. :drinks:

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 30 January 2013 - 03:54 PM

#140 Useril este offline   Cantacuzino 

• Membru senior
  • Postari: 717
  • Inregistrat: 22-February 05

Postat 30 January 2013 - 03:58 PM

In legatura cu scara 1/72 cred ca 80 este reprezentat destul de bine momentan.
Mai degraba pt scara 1/32 ar trebui sa asteptam un IAR 80/81 :acute:

Aceasta postare a fost editata de Cantacuzino: 30 January 2013 - 04:04 PM

Arata acest topic

• 20 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou