Arhangesky AR-2 Amodel 1:72
#1
Postat 27 June 2011 - 04:09 PM
Profile cu zburatoarea :
Kitul este un Amodel , deci ma astept la surprize mai putin placute . Ce ma surprinde la acest kit este modul la care s-a facut gravarea : o combinatie intre pozitiv si negativ .Sper sa nu distrug prea multe detalii la chituire .
Detaliu cu suprafata kitului :
#2
Postat 27 June 2011 - 10:17 PM
Te sfatuiesc sa incerci sa-l lipesti fara chituire. Cu cat mai putin chit cu atat mai bine. Detaliile sunt atat de fine ca nu ai cum sa le mai scoti de sub chit.
Subtiaza mult bordurile de fuga ale aripilor pe interior inainte sa le lipesti. Sunt groase dupa cate imi amintesc.
O sa mai ai niste probleme pe la trenul de aterizare unde trebuie sa fi mai atent, precum si la partile vitrate de pe bot. Trebuie incercate de multe ori pe uscat si abia cand esti sigur de pozitionare lipite.
Gandeste-te de pe acum la o modalitate de a pune in valoare gravura aia la sfrasit.
Spor la lucru si distractie placuta.
#4
Postat 28 June 2011 - 04:04 PM
Spor la machetit sa fie si inspiratie pentru evidentierea detaliilor.
#5
Postat 21 August 2011 - 02:58 PM
In instructiunile de asamblare a machetei culorile sunt date in cod Humbrol . Neavand vopsele din aceasta marca , am cautat pe site-ul producatorului sa vad care ar fi culoarea (sau nuanta) vopselei Humbrol 145 medium grey , si am gasit asta :
Am mixat culoarea respectiva din produse Agama (asta am,cu asta defilez) , am vopsit . Dilema pt mine este urmatoarea : este aceasta culoarea potrivita pentru medium grey sovietic ? ; pentru ca in lista Agama am gasit pentru Russia medium grey culoarea asta :
#6
Postat 21 August 2011 - 05:05 PM
Eu il obtin din alb cca 85- 90 % + negru restul + o idee oranj ( cred ca merge si galben -oranj) pentru a-l face mai neutru ( uzat) , dar extrem de putin , caci altfel iti vireaza nuanta spre verzui .
Eu nu lucrez cu Humbrol si din pacate nu am nici Agama , insa in gama Revell-urilor am gasit o culoare care zic eu e asemanatoare ( poate cu putin alb?) cu ce se vede in foto color > Revell # 76mat .
Iti dau un link ( siteul lui M. Tessitori) pentru a vedea cum arata acel gri ( foto color ; vezi si tabelul de la sfarsit ) . http://mig3.sovietwa.../1937-1940.html
Aceasta postare a fost editata de dany: 21 August 2011 - 05:17 PM
#7
Postat 21 August 2011 - 05:35 PM
Asa, orientativ, ce vad eu pe ecran seamana mai mult cu Humbrol 144, intermediate blue, deci o culoare mult mai inchisa.
Eu inclin a cred ca H145 este destul de corect. Pe de alta parte, prin extrapolare, daca culorile RLM sunt destul de corecte la Agama, cred ca baietii s-au documentat, deci mai aproape de adevar ar fi culoarea de la Agama.
#8
Postat 22 August 2011 - 03:45 PM
@ Z-mare , pana acum nu am avut inca sub nas un tub cu Humbrol pentru comparatie , banuiam doar ca imaginea de pe site-ul Hubrol nu este conforma cu realitatea .
Urmeaza sa mai comand unele vopsele Agama din spectrul celor marcate ``russia`` ,sper sa fie cat de cat corecte .
#9
Postat 22 August 2011 - 09:53 PM
Am mai gasit o discutie interesanta referitoare la culorile de interior http://z15.invisionf...owtopic=18&st=0 .
Interesant cum apare in mostrele de mai sus, eu il stiam o idee mai inchis si usor mai spre verzui . Am sa mai caut ceva foto .
La UT-2_ul meu am folosit ( cred ) Revell 77 mat ( se poate adauga putin alb ) , intr-o prima faza , insa dupa aceea ca sa virez nuanta tin minte ca am mai dat cu ceva , dar nu mai stiu daca era verde smarald sau albastru de prusia ( ulei ) sau o alta combinatie intr-un strat extrem(!) ,de fin ,insa asta zic ca tine doar de preferina fiecaruia .
Deci , daca in fotografiile cu interiorul apare o culoare inchisa , atunci e foarte posibil sa fie acel gri-otel A-14 .
Daca insa apare ca o culoare deschisa , atunci poti folosi linistit culoarea de la exterior , adica acel Aeh -9 sau AE -9 .
Aceasta postare a fost editata de dany: 22 August 2011 - 10:08 PM
#10
Postat 02 September 2011 - 08:12 PM
Plantarea minusculelor parti transparente a fost un adevarat chin . Jumatate din ele au zburat din penseta , fiind nevoit sa fabric altele . Durerea mai mare a aparut odata cu uscarea adezivului Contacta Revell : aproape toate transparentele s-au albit !
Morala : nu mai folosesc lipici Revell la parti transparente .
Dilema : continui montajul machetei cu ororile alea opace pe post de parbrize sau arunc macheta ? Ar mai fi varianta interventiei cu mini-freza , dar la dimensiunile astea nu sunt sigur de reusita .
Va mai cer parerea in privinta realizarii bordului :
Pe coala cu decaluri exista o reprezentare destul de finuta a instrumentelor de bord , dar decalul va acoperi gaurelele din bordul propriu-zis . Ideea mea ar fi sa gauresc panoul de bord si sa aplic decalul pe spatele acestuia . Stie cineva cum se comporta lacul transparent enamel in contact cu un decal aflat inca pe hartia lui ?
#11
Postat 02 September 2011 - 09:05 PM
#12
Postat 03 September 2011 - 05:40 AM
Inca o chestie . Uneori ceasurile piesei de plastic a bordului nu se potrivesc cu desenul decalului , astfel incat ( din pacate) trebuie decupat cesulet cu cesulet si lipit in locasul sau de pe piesa .
Ar fi excelent daca ai avea solutii pt. decal ,daca il lipesti peste piesa cu panoul ; la decalsurile de la Amodel cam trebuie , desi sint finute . Daca nu ai , eu zic ca e mai bine sa gauresti panoul de bord , sa-l subtiezi usor pe spate cu smighel si sa lipesti , asa cum ziceai decalsurile pe un suport( alb) in interior .
Aceasta postare a fost editata de dany: 03 September 2011 - 06:23 AM
#13
Postat 03 September 2011 - 09:14 AM
In alta ordine de idei, incearca sa scoti in evidenta detaliile din interior, prin umbre si lumini.