Am mai terminat o macheta. Mi-a luat cam doua luni sa o termin cu toate ca am vrut sa incerc un quickbuild. Nu a iesit...
Nu am facut decit vreo 5 fotografii din timpul constructiei, pozele au fost facut mai mult sa ajut alti modelisti cu idei. Kit-ul este unul foarte bun, poate cel mai bun din machetele Academy pe care am pus mina pina acum. Imi place si modul in care a fost detaliata macheta, caile de acces pentru armament pot fi prezentate deschise si kit-ul include si armamentul. De altfel detaliile exterioare ale machetei este foarte frumosa. In sichimb interiorul cockpitului este mai slabut, dar in ajutor a venit un set de fotoincizii de la Eduard. De asemenea motorul si jambele trenului de aterizare a fost usor detaliate. Tevile mitralierelor au fost inlocuite cu tevi de alama care le-am taiat la dimensiunea dorita cu o lama noua de cutter.
Macheta este vopsita ca de obicei cu grund alb Tamiya ( doua straturi), dupa fiecare strat macheta a fost slefuita la ud cu smirghel de 2000 pentru a inlatura orice scama si fire de praf. Pentru vopsirea de baza machetei am folosit vopsea Alcald II Aluminiu (101) si Tamiya TS 30 Silver Leaf. Galbenul folosit este Tamiya XF 4 si antireflexul este XF 62 Olive Drab usor decolorat. Interiorul cockpitului, al armamentului si baile trenului de aterizare sunt vopsite ca deobicei pentru mine cu Gunze H 58 Interior Green si Tamiya XF 1 negru mat. Macheta a fost "sigilata" cu trei straturi tare diluate de lac Gunze B 501.
Decalurile folosite sunt cele de la Kit. Academy da decaluri pentru 3 marcaje. Din pacate mi-a luat o saptamana sa le pun. Decalurile sunt de calitate foarte proasta, calitatea lor difera aproape de la decal la decal. Sfatul meu este sa le inlocuiti cu ceva mai bun, altfel va pune la grea incercare Toate decaluile unde a existat mai mult film transparent au fost decupate pina la limita!
Macheta a fost sigilata cu inca doua straturi de lac lucios si am aplicat wash-ul. Am folosit ca test pentru prima data tempera. Am fost FOARTE multumit cum se lucreaza si de rezultat. Singura chestie foarte importanta este sa lasati lacul lucios sa se usuce bine, altfel tempera tinde sa intre in lac si iese numai prin lustruire cu pasta Tamiya! Rotile, baile trenului de aterizare si chiar intradosul machetei a primit un strat de acuarele aplicat cu pensula. Eu sunt de parare ca mi-a iesit foarte bine ( poze numai maine, sorry)
Intreaga macheta a mai fost sigilata cu un strat generos de lac semi lucios Gunze B 502. Lacul a fost aplicat cu presiune mare, astfel am reusit sa obtin o suprafata usor mata. Antirefelxul a mai fost mascat odata si am aplicat inca un strat de vopsea pentru a reveni la un finis mat. Dupa uscare am amestecat in vopsea si o picatura de alb si am trecut la vopsirea mijlocului fiecarui panou.
Deci, asa arata JUG-ul meu! Sper ca va place
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 23 June 2011 - 10:45 PM