Tiger I (P) 1/35 Dragon
Postat 06 February 2006 - 03:43 PM
Parerea mea... nu dati cu paru'...
Primul blindat... ai ?
La mai multe, LA FOARTE MULTE !
Postat 10 February 2006 - 01:03 AM
Dupa citeva saptamini de cosmar am mai apucat sa lucrez putin la macheta.
In sfirsit am ajuns si la teava tunului si aici trebuie sa marturisesc ca mi-e putin teama. Teava asta parca e zona transparenta a unui cockpit (intotdeauna o nenorocesc) si parca e locul unde tutror le fug ochii.
Daca iese bine iti iese si modelul, daca nu ….
Postat 10 February 2006 - 01:05 AM
Ca sa evit o eventuala surpriza de genul – UPS … acuma nu mai pot sa vopsesc interiorul tevii am decis sa vopsesc anticipat, in negru partea din fata si dupa vopsirea totala a machetei sa scot in relief anumite zone, prin drybrushing.
Postat 10 February 2006 - 01:06 AM
Postat 10 February 2006 - 01:08 AM
Postat 10 February 2006 - 01:09 AM
O se le vopsesc, le maschez si le inserez sub capacele de protectie. Cind voi termina macheta pur si simplu am sa dau jos scotchul ce mascheaza periscoapele si ’voila’ un preafrunos periscop de sticla.
Am aplicat un prim strat de vopsea arginite (aluminiu) pe zona de sticla a lui.
Postat 10 February 2006 - 01:11 AM
Apoi am aplicat un strat de culoare pe corpul lor (Revell -Panzergrau), culoarea initiala a tancului.
Trebuie sa va spun ca in final ele nu mi s-au parut ok, pentru ca erau nenaturale (oricum asa si sunt), si am mai aplicat un strat de albastru transparent ca sa estompez culoarea prea verde.
Am decis sa folosesc aceasta metoda pentru ca mie mi se pare ca vor constitui un punct de interes, de care va agata privirea. Chiar daca sunt putin nenaturale.
Postat 10 February 2006 - 01:14 AM
Postat 10 February 2006 - 01:15 AM
Daca o sa mai fac vreodata o astfel de macheta cu siguranta nu mai modific aparatoarea.
In dreapta se observa si cele trei aparatori-capace de periscop.
Postat 10 February 2006 - 01:16 AM
Superbele cleme de prindere a cablurilor pe carena, facute din fotodecupaj,
DE CARE EU ERAM ATIT DE MINDRU
nu se mai potrivesc cum acheta din cauza Zimmeritului.
Si pentru ca le vreau – MUSAI – sa le am pe blindat am decis sa lipesc pe dosul fiecarui cu un lipici de contact (Super Glue) cite o bucatica mica de plastic ca sa compensez grosimea Zimmeritului.
Postat 12 February 2006 - 07:35 PM
Am revenit la teava tunului deoarece mi se pare ca metoda mea de creare a unei suprafte turnate nu este ok. Parca ce vad eu in toate pozele este mult mai rugos. Dupa ce am consultat documentatia (revistele si site-urile) pe care le mai cunosc, m-am decis sa aplic o alta metoda de confectionare a suprafetelor.
1. Aplic un strat subtire de lipici pe intreaga suprafata (lipici din acela care dizolva plasticul), cu ajutorul unui betisor de curatat urechile.
2. Il las sa se usuce aproximativ 30 min.
3. Dupa ce am montat un cap de frezare rotund , vin cu freza si numai ating suprafata in locuri aleatoare. Astfel incit sa creez mici adincituri.
4. Mai aplic o data un strat subtire de lipici casa uniformizez intreaga suprafata.
O sa va rog sa imi da-ti un feedback, daca suprafata astfel obtinuta vi se pare ok.
Postat 12 February 2006 - 07:36 PM
Asa cum va atrageam atentia si in review-ul facut acestei machete, acest defect isi are originea intr-un set de referinte cu date eronate.
Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 12 February 2006 - 07:42 PM
Postat 12 February 2006 - 07:40 PM
Si aici trebuie sa laud un pic firma Dragon. In partea de sus a turelei exista o aparatoare, formata din trei parti si prinsa in suruburi. La marea majoritate a kiturilor ea nu exista. Ea mai trebuie modificata putin pentru ca in schitele si fotografiile pe care eu le-am vazut ea este un pic mai scurta, iar la capatul celor doua margini este fanta vizibila. O sa o corectez mai tirziu.
Postat 12 February 2006 - 07:41 PM
Se poate observa partea de sus a turelei unde cu lipici si freza am creat o suprasfata destul de rugoasa.
Aparatoarea tunului a suferit acelasi tratament, cu toate ca ea va fi partial acoperita de Zimmerit.
Am montat pe turela ventilatorul, fara capac pentru ca in toate fotografiile cu tancuri Tiger nu am vazut acel capac. Cred ca inainte de prima lupta era dat jos de catre echipaj si cu siguranta la loc nu mai era montat niciodata.
Cei trei suporti (tot Pilze le zice si la astia) de pe turela, care aveau rolul de a sustine macaraua de 2 tone i-am mutat in pozitia corespunzatoare. Un pic mai la dreapta fata de cum indica marcajul de pe suprafata interioara a capacului turelei (si schita tehnica a machetei).
Si acum am nevoie de ajutorul vostru.
In partea din spate a carenei, din poze se vede ca echipajul a aplicat mai multe plase peste capacele de ventilatie, pentru a mai proteja motorul. Din pacate in kit nu exista decit partial aceste plase si una dintre ele trebuie sa o confectionez eu.
Imi puteti da o idee cum sa fac asta?
Bafta la modelit,
Christian
Postat 12 February 2006 - 08:48 PM
Plasa daca e mai deasa , poti folosi sita de la filtrele de benzina, sau daca e mai rara o poti confectiona din fire de plastic ,din ramele culeelor trase la cald.
Pentru rugozitatea metalului turnat ,se poate folosi o pensula inmuiata in nitrodiluant(ex D 209),cu care se ciocaneste plasticul mai mult sau mai putin in functie de efectul dorit.
Spor!
Postat 13 February 2006 - 04:39 PM
Citeaza
Depinde de modelul de plasa pe care il vrei. De ex, pt o plasa care simuleaza ochiuri romboidale este f. buna cea folosita la florarie pt. confectionarea buchetelor de mireasa. Pt cea mai rara cred ca e buna cea de la filtre sau de la pompa de benzina, nu am incercat, dar cred ca e ok.