Forum Machete,Modelism,Hobby: Tiger I (P) 1/35 Dragon - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiger I (P) 1/35 Dragon

#81 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 606
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 05 March 2006 - 11:13 AM

Am folosit o freza dentara. Acum un an am gasit in piata de vechituri din Timisoara pe cineva care vindea freze dentare uzate. Pretul era foarte rezonabil si am cumparat citeva care mi s-au parut mai potrivite (oricum plasticul in care lucrez eu este mult mai moale). Se pare ca am facut o buna investitie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 084.jpg

#82 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 05 March 2006 - 11:14 AM

Gaura propriuzisa am facut-o cu un ac de par. Apoi am presat putin materialul din jurul gaurii, iar rezultatul arata destul de asemanator cu urma unui glonte intr-o bucata de tabla.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 085.jpg

#83 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 05 March 2006 - 11:15 AM

Pentru a reface aparatorile de noroi am utilizat tabla dintr-o conserva de “Red Bull”, care mi s-a parut cea mai potrivita pentru asa ceva.
Daca va mai aduceti aminte aparatorile initiale le-am taiat jos pentru ca mi s-au parut prea groase si aveau un aspect total nerealist.
Am folosit aparatorile originiale si un subler pentru a trasa si decupa tabla de la doza.
Pentru lipirea de macheta am utilizat intai o placuta de plastic, lipita cu super glue de aparatoare, apoi am lipit placuta de corpul machetei cu un lipici normal (ce dizolva plasticul). Am fost nevoit sa recurg la aceasta metoda deoarece in cazul unei lipiri directe suprafata de contact ar fi fost prea mica si aparatoarea s-ar fi rupt cu usurinta.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 086.jpg

#84 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 05 March 2006 - 11:17 AM

Aparatoarea fata deformata de loviturile primite de la diverse obiecte.
Si am uitat sa va spun - am facut aparatorile un pic altfel, mai aproape de ceea ce se vede in poze.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 087.jpg

#85 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 05 March 2006 - 11:18 AM

Aparatoarea spate-stinga. Cea de pe dreapta spate nu o sa o montez, pentru ca ea a fost smulsa in urma unui impact.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 088.jpg

#86 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 05 March 2006 - 11:20 AM

Cutia unde era pastrata vergeaua de curatare a tevii (asa cred, nu am gasit niciunde documentat acest fapt dar mi se pare singura optiune logica).
Am adaugat la ea trei inele de prindere, cu toate ca cutia era sudata de aparatoarea din dreapta a tancului.
Am vazut intr-una din poza aceste inele de tabla, dar se pare ca nu toate tancurile aveau asa ceva.
Inelele sunt facute din fasii de banda autoadeziva. Am lipit banda exact in dreptul picioarelor cutiei.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 089.jpg

#87 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 15 March 2006 - 10:59 PM

Salut,

Am reusit sa finalizez aparatoarea din fata stinga. Am facut si urma lasata de un proiectil de pusca AT, care incerca o lovitura norocoasa la senila. De asemenea ea este deformata de tot felul de lovituri.
Urma am facut-o cu ajutorul unui ac.

Christian

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 090.JPG

Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 15 March 2006 - 11:00 PM

#88 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 15 March 2006 - 11:02 PM

Am aplicat si agatatorile pentru cablurile de remorcare. Asta a fost o chestie destul de migaloasa pentru ca a trebuit sa lipesc o bucatica de plastic, pe post de distantier pe spatele fiecarei agatatori.

Christian

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 091.JPG

#89 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 15 March 2006 - 11:05 PM

Am lipit agatatorile cu "Super Glue". Aici putei vedea pozitia celor sapte agatatori de pe fiecare parte a tancului.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 092.JPG

#90 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 15 March 2006 - 11:07 PM

Am cumparat un grund pentru masina. Este facut in Romania, ieftin (60.000 lei vechi), la cutie de 900g.
Cel din magazin mi-a spus ca are priza excelenta si pe plastic. Am facut o incercare si mi-a placut.
Grundul se dilueaza cu benzina usoara (asa scrie si pe cutie), iar pigmentul este extrem de fin.
Daca l-a folosit cineva pina acum si a avut probleme va rog sa imi spuneti, nu de alta dar sper sa nu faca reactii ciudate cu anumite vopsele.

Intre timp am terminat de grunduit macheta si totul pare ok.
O sa postez noi imagini cit de curind.

Christian

Bafta la modelit

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 093.JPG

Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 15 March 2006 - 11:08 PM

#91 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:08 PM

Salut,

In final am reusit a ma reapuc de lucru.
Deoarece imi doream o diorama cu teren accidentat, pe care sa pot reda masivitatea si greutatea tancului, am folosit o spuma pe care am aplicat-o pe o rama de fotografie. In prealabil am mascat marginile ramei cu band adeziva. Aviz amatorilor - spuma se umfla extrem de tare. Ma luat si pe mine prin surprindere.
Cuvintul diorama e cam mare, e o bucatica de decor pe care sa pot asza blindatul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 090.JPG

#92 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:09 PM

Am fasonat spuma cu un cutit de taiat paine. A mers foarte usor si prietena mea a fost deosebit de incintata. Pina cind a venit ea acasa eram plin in par de mici bucatele de spuma (sunt aproape ca cele de polistiren). Noroc de aspirator.
In partea centrala a dioramei am creat cursul unui piriu (secat – in august 1944) pe care blindatul sa il treaca cu greu. In coltul din dreapta al dioramei (asa zisa treime de aur in fotografie) o sa asez un arbust si un cuib folosit de un cercetas german. Citeva resturi ramase in urma lui cred ca vor atrage in mod automat privirea.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 091.JPG

Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 26 April 2006 - 08:11 PM

#93 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:12 PM

Peste spuma am aplicat o pasta de modelat pe care am intins-o cu un spaclu subtire.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 093.JPG

#94 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:13 PM

Am verificat de mai multe ori pozitia blindatului in cadrul ramei si am incercat sa il plasez cit mai bine (fara se dezechilibrez diorama si in acelasi timp sa pot sa ii redau cit mai bine masivitatea).

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 095.JPG

#95 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:15 PM

In final am decis sa utilizez culori Tamia (Sand Brown, Nato Brown si Dark Green), putin diferite de cele indicate in carti dar care mie mi s-au parut destul de aproape de cele reale. Inainte de aplicare am amestecat culorile cu aproximativ 20% alb, din doua motive:
1 – culorile se decoloreaza de la soare iar tancul meu sta la plaja de aproximativ 4 luni,
2 – culorile se vor inchide atunci cind aplic primul strat de lac lucios (Future)

Astfel consider ca culorile ajung destul de aproape de cele naturale.

Si sa nu uit – la orice macheta facuta de mine penultima etapa este o vopsire cu un amestec (alb - galben) extrem de diluat, aprox 5% care are rolul sa deschida culorile si sa accentueze efectul de imbatrinire la soare.

Pe sticlutele de vopsea se poate vedea una dintre roti – ea este deja vopsita cu doua straturi de vopsea, date la un interva de aproximativ 10 – 12 minute unul de celalalt.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 096.jpg

#96 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:17 PM

La fel cum un Tigru nu este un Tigru daca nu a halit citeva caprioare iar un 88mm nu e un 88 daca nu a ras vre-o doua trei tancuri (asa – passing by) am decis sa ii fac Tigrului meu citeva inele pe teava.
O sa ii las pe experti sa imi spuna daca e corect sau nu.
Oricum dupa mine Hauptmann Grillenberg s-a hotarit sa aplice aceste inele pe teava cu citeva saptamini inainte ca tancul sa fie pierdut in lupta.
Vopsirea am inceput-o cu culorile cele mai deschise trecind treptat spre cele inchise.
Primul lucru a fost sa vopsesc o zona de teava in alb, si sa o acopar cu inele subtiri taiate din banda adeziva.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 097.JPG

#97 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:19 PM

Toate aerisirile motoarelor au fost vopsite in culoarea de baza pentru a putea aplica apoi grilajele de protectie.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 098.JPG

Aceasta postare a fost editata de curec_christian: 26 April 2006 - 08:20 PM

#98 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:21 PM

Grilajele de protectie sunt de doua feluri (asa erau si in realitate). Cele doua grilaje laterale erau confectionate din fabrica, iar cel din spate a fost aplicat de echipaj. Adevarul e ca tancul asta era “asa de bine proiectat” ca parca tipa din gura de sarpe – DA UN MOLOTOV NEAMULE.

Tecind peste ironie, primele grilaje sunt fotodecupaj iar cele din spate sunt dintr-o sita de ceai. Care mi s-a parut cel mai adecvat material.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 099.JPG

#99 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:23 PM

Grilajele de sus le-am deformat - urmare a faptului ca echipajul a calcat de mai multe ori pe ele. Pentru a deforma grilajul in mod uniform am folosit radiera de la capatul unui creion.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 100.JPG

#100 Useril este offline   curec_christian 

• Membru senior

Postat 26 April 2006 - 08:25 PM

Zonele in care a sarit Zimmeritul au lasta sa se vada vopseaua initala (Panzergrau). Dupa vopsirea locurilor cu Zimmeritul sarit am procedat la mascarea lor cu sare.
Zeama de sare, am aplicat-o cu o pensula fina pe locurile ce nu se doresc a fi vopsite cu culorile de camuflaj. Dupa uscare sarea arata ca in fotografiile de mai jos. E prima oara cind aplic metoda si sunt extrem de multumit de ea. Trebuie doar sa ai un pic de rabdare pina se usuca sarea. Pentru mai multe detalii puteti sa vedeti articolul scris de “Swanny” pe site-ul lui.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 101.JPG

Arata acest topic

• 12 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou