Forum Machete,Modelism,Hobby: M7 Priest - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

M7 Priest Sa vedem...

#1 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 03-June 11

Postat 15 June 2011 - 04:38 PM

Salut, in linii mari Popa ar cam fi gata. Deabia dupa ce am facut pozele am aranjat decalurile strambe, cel putin cel cu Us Army.

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Ares: 15 June 2011 - 04:40 PM

#2 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 15 June 2011 - 06:09 PM

Salutare, felicitari ca ai reusit sa termini, dar mai multe lucruri vreau sa iti sugerez, sper sa nu te supere critica, astfel incat in timp sa reusesti sa faci machetele cat mai aproape de realitate:
1) senilele alea parca ar fi talpicile unei sanii, daca o sa cauti pe taticul goagal o sa vezi ca senilele alea aveau cauciuc, nu erau in totalitate metalice
2) ai folosit silver-ul ala peste tot in multe locuri nu avea ce sa caute, vezi balamalele usilor din spate
3) ai folosit alb, cred ca alb este, ptr stopuri (doar daca nu cumva M7 tau este tunat) la mai toate suporturile de prindere ale uneltelor, la balamalele cutiei din lateralul jucariei
3) o uzura mai accentuata ar fi trebuit sa faci partii culisante a tunului, nu ai facut deloc
4) in spate vezi ca ai o zona unde nu ai lipit piesele intre ele vezi in ultima poza deasupra stopului
Oricum ideea este urmatoarea sa iti placa rezultatul, sper sa nu fi deranjat cu criticile mele.
Bafta.

#3 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin

Postat 15 June 2011 - 08:26 PM

hai sa le luam pe rand, in ordinea ideilor:
1. am lucrat in armata si iti spun ca pe propria piele am simtit metalul din senile (cel putine astea romanesti ce le avem noi) - ceea ce zici tu, nu gasesti la toate senilele. Uite in curand termin un M-12 de 155m care are intr-adevar bucati, doar bucati nesemnificative de cauciuc care crede-ma ca mai mult au dat batai de cap.
De ce zic asta? M-12 este fabricat cu mult inaintea lui Priest, la Priest aducandu-se modificari din toate punctele de vedere. Au zis ca M-12 are o oarecare deschidere in ceea ce priveste echipajul si multi au murit din cauza asta. Inaltimea inautru era nici pana la brau ceea ce lasa echipajul vulnerabil focului inamic.
Am zis de cauciuc ?! da, gasim asa ceva la M-12 dar la Priest nu gasim.
Uite aici: un priest folosit in Desert care avea nevoie de cauciuc: http://upload.wikime...hatotchan-1.jpg
Cauciucul in Normadia dauna grav razboiului ;)
Uite aici: http://essmc.org.au/...206%20large.jpg : vezi senilele cu bucati de cauciuc "on board" care nu sunt folosite.
Ceea ce vreau eu sa zic este ca, modelul meu nu avea senile cu bucati de cauciuc. Urmatorul va avea pentru ca intentionez si unul de desert.
Si M-12 cu cauciuc la greu: http://www.r-jweb.co...CT-M12-031b.jpg
2. legat de acel silver nu pot sa ma pronunt, momentan sunt inebunit dupa chrome silver :) dar imi va trece si da in curand voi atinge perfectiune. Momentam ma bucur de stadiul la care sunt si invat.
3.o mare intrebare. Cum redau uzura?
4.si da, am observat acea zona. nu mai am acuma ce sa ii fac. doar pe viitor sa fiu mai atent.

#4 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 June 2011 - 08:36 PM

Citeaza

3.o mare intrebare. Cum redau uzura?
Raspunsul nu-i prea departe, trebuie doar cautat!
http://www.cartula.r...73-www-tehnici/

#5 Useril este offline   joccker 

• Membru senior
  • Postari: 639
  • Inregistrat: 18-November 07

Postat 15 June 2011 - 08:40 PM

Uitate aici http://www.cartula.r...i-alte-tehnici/ dar daca o sa citesti mai cu atentie sectiunea Tehnici o sa afli multe.
Cu privire la senile, modelul de senile folosite de tine, uitate la pozele astea http://www.olive-dra...s_m7_priest.php
si la astea http://en.wikipedia....iest_at_APG.jpg

Aceasta postare a fost editata de joccker: 15 June 2011 - 08:42 PM

#6 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin

Postat 15 June 2011 - 08:43 PM

Ma voi documenta ! Multumesc mult.

@ joccker: in pozele tale vad un priest ce are montate senile cu bucati de cauciuc.Repet, Varianta mea nu are asa ceva! vei vedea cauciuc pe M-12 cand va fi gata :)

#7 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 16 June 2011 - 12:16 AM

Salut Ares

Ti-as propune, in masura in care vei dori sa retii pentru viitoarele modele, sa lamurim intr-o masura mai mare sau mai mica si in prima instanta, primul punct din cele patru expuse de catre colegul Joker si combatute de tine, din pacate insa extrem de eronat (in opinia mea si cred ca nu numai a mea).

Din noianul de informatii despre masinariile de razboi cu stea alba in frunte si care au avut la baza sasiul, mecanica si in parte motorizarea antecesorului Sherman, avem (printre altele) doua versiuni comune de suspensii, respectiv VVSS si HVSS. Initialele vin de la Vertical Volute Spring Suspension si Horizontal Volute Spring Suspension; si iti las tie placerea de a descoperii (daca doresti) diferentele legate de utilitate; raportandu-ma strict la faptul ca spui ca ai avut tangenta cu senilele (ca si tanchist ,presupun ?) .

Bun.
La astea doua suspesii, americanii au produs o serie de senile, marea majoritate a versiunilor vizand montarea lor pe suspensia VVSS ; versiunea HVSS beneficiind de ceva mai putine versiuni (modele/crampoane/etc) montate pe "mergatoare".
Iti enumar mai jos o serie de versiuni de patine pentru VVSS, cu imaginile aferente.

T 41
Plata, cu dublu sens si banda de rulare din cauciuc.

T 48
Chevron-ul din cauciuc turnat. Model de patina produs in cel mai mare numar, inclusiv dupa WW 2.

T 49
Otel turnat, in parte fiind similara cu versiunea T47E1.

T 51
Plata, unic sens si banda de rulare din cauciuc mai groasa, pentru a preintampina o uzuza prematura a caii de rulare din cauciuc. Este inlocuitorul versiunii de patina T 41.

T 54E1
Model de crampoane de otel.

T54E2
De asemenea cu crampoane de otel, prima versiune de patina turnata intergral din otel, si pusa la punct de catre cei de la Chrysler.

T 56
Crampoane de otel sudat, similara cu T 47.

T 56E1
Model de asemenea compozit, similara cu T 56; crampoanele sunt prinse in trei puncte pe banda de cauciuc cu bolturi cu cap patrat.

T 62
Model compozit, cu crampoane de otel si prindere prin nituire.

T 37
Modele turnate in otel, goale. Crampoane turnate odata cu patina.
Utilizate de regula ca si patine de rezerva si alocate unitatilor combatante in numar limitat.

T 47
Model cu crampoane drepte, din otel, cu cauciuc pe fiecare din cele trei crampoane ale fiecarei patine.

T47E1
Model similar cu T 47, conectori diferiti.

T 74
Model cu crampoane din otel, de asemenea cu varfurile dublate in cauciuc. Utilizate majoritar dupa WW 2.

Avem apoi, modelele de patine utilizate in principal pe versiunile de suspensie HVSS.

T 66
Primul model de patina utilizat pe suspensiile HVSS. Otel turnat.

T 80
Model de patina din otel turnat, cu varful cramponului dublat in cauciuc. Utilizate spre finele WW2.

Si in sfarsit
T 84
Model cu crampon, din nou fabricat din cauciuc turnat.
Ar mai fi ceva variante, insa devine plictisitor, presupun.

In parte, informatiile au fost preluate din cateva cartisoare si aiurea de pe net, exceptand wikipedia (am eu ceva cu ea.... :-D .) respectiv :

R.P Hunnicut - A History of the American Medium Tank - Sherman
Tank-Automotive Production Branch - Illustrated Parts List for tanks
Peter Chamberlain si Chris Ellis - British and American Tanks of World War Two
Steven J. Zaloga - US Armoured Artilery in World War II - Concord Publication (nr.7044)
Walter J. Spilberger - Beute-Kraftfahrzeuge und Panzer der deutschen Wehrmacht, MotorBuchVerlag
etc, etc.

Astea fiind zise, am rugamintea sa urmaresti mai cu atentie ceea ce am postat, repet, poate iti vor servi pe viitor. O documentare mai temeinica ajuta la eventuale nelamuriri si induceri in eroare pe viitor.
Astept sa vad daca iti vei mentine aceeasi afectiune fata de acel chrome silver si la M 12. Eu unul sper ca nu.
Ramanem in continuare deschisi cu totii la a invata lucruri noi si folositoare acestui hobby. Inclusiv eu.

Semnat : Unul din multi cei cu "paianjeni la mansarda" care haladuie pe aici. :-D
O seara faina sa ai. :hi:

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 16 June 2011 - 12:21 AM

#8 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 16 June 2011 - 10:49 PM

Salutare!
Pe langa Realitatile enumerate de colegii de mai sus ,eu mai adaug ,iarasi,ca n-ai respectat instructiunile...aparatoarea tunului,cutiile de scule de pe spate,etc.,sunt puse gresit.Si inca ceva :Priest-ul a fost conceput initial pe sasiu de Lee,cu mult inainte de M-12.
Iar,pt un fost militar[tanchist?], se pare ca nu prea ai studiat strategia tehnicii de lupta din dotare...ambele [M-7 si M-12] sunt tunuri autopropulsate,utilizate in misiuni de bombardament de la distanta,nicidecum destinate luptei anti-tanc sau in avangarda.Din aceasi strategie face parte si faptul ca,de obicei[chiar si in ziua de azi],erau "guardate" de vehicule si tancuri usoare sau medii.
Poate te ajuta la uzuri si nu numai:

Poate ca la urmatorul...

#9 Useril este offline   Ares 

• Membru deplin

Postat 18 June 2011 - 02:03 AM

Nu am cum sa mai intorc cutiile alea, bata-le naibii. mai mare atentie data viitoare sa speram si odihna cat mai multa.
Cam asa arata acum

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Aceasta postare a fost editata de Ares: 18 June 2011 - 02:07 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul