http://www.cartula.r...i-avansati.html
http://www.cartula.r...n-6-lectii.html
http://www.cartula.r...pe-macheta.html
http://www.cartula.r...epatorului.html
http://www.cartula.r...amaterials.html
http://www.cartula.r...re-Terenul.html
Citeste cu atentie ceea ce este scris in link-urile de mai sus, iti vor folosi cu conditia sa le si aplici. E pacat sa stricit machete (
indiferent de pretul de achizitie), vopsindu-le fantasmagoric. Chiar daca acum probabil iti place ceea ce ai obtinut, sa speram ca in viitor sa le privesti cu compasiune si indulgenta.
O evolutie in acest hobby tine doar de ceea ce-ti doresti tu, cu conditia ca rabdarea si interesul sa primeze; ambele
obligatoriu asociate cu o documentare temeinica. Doar acolo unde nu gasesti raspunsurile pe care le cauti, poti intreba aici : si cu siguranta ti se va raspunde.
Atentie : Link-urile pe care ti le-am dat mai sus reprezinta doar varful iceberg-ului si ceea ce am considerat propice pentru inceput. Mult mai multe informatii gasesti si in topicele deschise in sectiunile dedicate, respectiv in
Tehnici, Unelte si instrumente,
Materiale si asa mai departe.
Inca ceva ce as dori sa retii : Graba, dezinteresul si superficialitatea sunt "inamicul nr.1" ; toate la un loc conducand de obicei la o renuntare prematura la acest hobby.
Si ca sa aiba un raspuns intrebarea ta :
Thiner-ul ( diluantul mai pe romaneste) e folosit tocmai pentru a dilua vopselele. Fiecare tip de vopsea avand un diluant specific. E nevoie de o dilutie potrivita a vopselelor, in functie de metoda de depunere a acesteia pe macheta (pensula/aerograf/burete, etc).
Mai multe detalii gasesi in link-ul "vopsele pentru incepatori si avansati".
Spor sa ai in citit si
ulterior in munca la machete. Posteaza-ti rezultatul muncii aici si nu prin link-uri; e mai la indemana pentru noi privitorii sa urmarim imaginile si sa ne dam cu pararea.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 13 June 2011 - 01:00 PM