Forum Machete,Modelism,Hobby: Doctor Beetle un debutant in modelism - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Doctor Beetle un debutant in modelism deschis la critici si sfaturi

#1 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 11 June 2011 - 12:39 PM

Salutare,

De curand m-a prins si pe mine microbul modelismului. Sunt de ceva vreme pasionat de machete, dar pana acum am strans doar die-cast-uri de automobile clasice in special din gama VW racit cu aer, fiind cu inca o buba la cap si in parcare - un VW Kafer (Broscuta) 1300 din 1969.

Cand eram mai tanar am mai cochetat cu modelismul, in genere, kituri aduse de tata din Rusia, dar nu imi mai aduc aminte ce erau. Clar era vorba de un tanc si de un vapor.

Am inceput acum un an sau doi cand mi s-a lipit de mana printr-un supermarchet un kit de Hawker Tempest MK V de la Revell pe care l-am montat dar nu l-am vopsit, am pus decall-urile si l-am parasit.

Anul acesta mi-a cumparat sotia (mare greseala) 2 kituri 1/35, un Kubelwagen si un Swimwagen de la Italeri, ea stiind si sustinand pasiunea mea pentru VW aircooled. Eh si de atunci....a inceput nebunia cu facutul de modele, experimentat tehnici, cautat vopsele, citit mult pe net....etc.

Vreau sa va prezint ce am facut pana acum si astept din partea voastra, daca aveti timp, sa comentati pertinent si constructiv. Orice informatie si sfat care sa ma ajute sa ma perfectionez sunt binevenite. Va avertizez ca lucrarile sunt de incepator, pictate la pensula cu vopsea acrilica. Asa ca nu am pretentia sa arate ca a celor profesionisti de pe aici.

Pentru inceput: Kubelwagen 1/35 Italeri cu figurine.
Prima macheta vopsita si cea care mi se pare ca mi-a iesit cel mai bine.

Imagine atasata: Resize of IMG_1120.JPG

Mai multe poze cu modelul pe blogul meu http://doctorbeetle....35-italeri.html

#2 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 11 June 2011 - 04:03 PM

Salutare si welcome!
Cateva sfaturi:
-rama de la parbriz,stativele oglinzilor,sist.de prindere a sculelor[ a lopatii si tarnacopului] vopseste-le tot in culoarea de baza
-prelata vopseste-o in feldgrau ,ori in kaki
-stergatoarele si volanul fa-le negru mat
-la faruri[nu cred ca mai poti ,dar poate,poate],inainte de a aplica plasticul transparent,vopseste interiorul farurilor cu argintiu
-Rommel trebuie revopsit,ceva de genul:http://www.missing-lynx.com/gallery/figures/rommel_joelo.html

Spor in continuare!

#3 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 13 June 2011 - 06:13 PM

Multumesc Dani de sfaturi. Voi tine cont de ele. Pe Rommel mi-e cam greu sa il revopsesc caci consider ca a iesit bine si nu ma intereseaza deocamdata acuratetea istorica a modelelor. sunt inca la capitolul joaca.

Si vorbind de joaca, uitati ce am facut dintr-o machetuta diecast a unui tir. Asta asa ca sa mai exersez din tehnicile de vopsire. Plasa de la geamuri e pusa de mine, confectionata din resturi de la plasa de tantari. :)

Imagine atasata: Resize of IMG_2429.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_2430.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_2432.JPG

#4 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 14 June 2011 - 11:24 PM

Swimmwagen 1/35 de la Italeri a fost a doua macheta pe care am facut-o. Parca nu arata asa de bine casi Kubelul dar e binisor...parerea mea.

Imagine atasata: Resize of IMG_2412.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_2414.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_2417.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_2419.JPG

#5 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 15 June 2011 - 09:21 AM

Salutare doctore. Este binisor,cum bine spui (!!) dar (am retinut optica pe care ai expus-o mai sus) nu prea are legatura cu realitatea si aici ma refer la vopsire: trebuia vopsit in dunkel grau ori dunkelgelb ori in pete de mascare (gasesti info.pe net).
Stiu nu-l mai refaci nici nu te intereseaza acuratetea istorica (desi ca fan retromobil ar cam trebui :rolleyes: ).
Ce-mi place : ai lucrat cu oareceva efecte de uzura pe jantele rotilor(dar nu numai) - asta este bine;
Ce nu-mi place: vopsirea ,cum am spus deja, rama parbrizului (nevopsita) faruri(fara vopsire in interior) si decalurile aplicate.
Figurinele nu conteaza(nici eu nu practic vopsirea/asamblarea lor).
Cam asta ar fi.
Spor la munca/munci. :hi:

#6 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 15 June 2011 - 09:39 PM

Multumesc de raspuns. Ce e gresit la decall-uri si cum as putea sa nu recidivez?

Despre vopsit cred ca te refereai la Kubel caci nu cred ca swimm-ul a fost vreodata galben inchis.

In alta ordine de idei....m-am apucat de un kit 1/72 de la Dragon (Tiger I Initial production). nu stiu ce a fost in capul meu cand l-am cumparat. E greu la blindate la scara asta. Mai ales ca lucrez cu carnaciorii de bere ce sunt degetele mele. Am eu o pensa anatomica mai fina.....dar zboara piesele din ea cand le apuc. Am pierdut deja un levier de la spate si mi-am bagat lama de bisturiu intr-un desht. Sper sa reusesc sa il scot la liman. Daca nu reusesc....o sa ma axez doar pe 1/35. La avioane scala 1/72 e mai acceptabila, nu sunt asa multe pise mici....dar poate am nimerit eu kituri usoare.

Dati-mi o sugestie cum sa vopsesc tigrul asta...daca reusesc sa il montez tot pana la capat. Nu uitati ca pictez cu pensula si cu acrilice. Aerograful e un vis inca.

Merci de atentie....spor la treaba tuturor.

#7 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 16 June 2011 - 09:00 AM

Vezi postareaDoctorBeetle, la 15 June 2011 - 09:39 PM, a spus:

Despre vopsit cred ca te refereai la Kubel caci nu cred ca swimm-ul a fost vreodata galben inchis.

Ba da,a fost(si) dunkelgelb.
uite,unul in curs de restaurare:
http://waltonlodgega...ml/1975_7.html.
uita-te si aici; sunt poze a/n ,dar se poate observa culoarea "deschisa' aplicata ,ba chiar si petele de mascare:
http://forum.axishis...er=asc&start=30
Cu restul,revin.

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 16 June 2011 - 09:04 AM

#8 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 16 June 2011 - 07:07 PM

Da, ai dreptate. Acum m-am uitat pe pozele de la Wolfsburg si asa erau vopsite si Swimmurile vazute acolo. Pe mine m-au derutat cei de la Revell care propuneau in kit olive braun.

Lasa ca imi mai iau unul si il vopsesc corect, asta ramane asa. Poate o sa imi iau kitul de la Tamiya ca am vazut ca arata parca mai bine.

Imagine atasata: Resize of IMG_3567.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_3579.JPG

P.S. Pardon....propuneau olive green nu braun....nu stiu unde mi-e mintea si atentia.

#9 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 16 June 2011 - 10:00 PM

Salutare!
De Tigrul asta e vorba:http://henk.fox3000.com/dragon/7376/01.jpg??

#10 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 16 June 2011 - 10:51 PM

Vezi postareadani, la 16 June 2011 - 10:00 PM, a spus:

Salutare!
De Tigrul asta e vorba:http://henk.fox3000.com/dragon/7376/01.jpg??

Seamana dar nu rasare. e vorba de alta inmatriculare cred.

e vorba de kitul 7370 adica asta http://henk.fox3000....gon/7370/01.jpg

#11 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 17 June 2011 - 12:06 AM

Ok atunci,eu credeam ca-i vorba de utimul scos de Dragon.Aici ai 2 optiuni de vopsire pt aceasi inmatriculare[no.100].Prima,cea din cutie ,in culoarea panzer-gri,si a doua ar fi intr-un camo de iarna[alb aplicat peste panzer-gri]...adica asta:
Imagine postata

Am uitat...in caz ca vrei sa renunti la constructia tigrului[daca n-ai avansat prea tare cu el],poate esti interesat de un schimb.

Aceasta postare a fost editata de dani: 17 June 2011 - 12:03 AM

#12 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 19 June 2011 - 08:24 PM

Multumesc de oferta. vreau sa il fac sa imi dovedesc mie ca pot si sa vad cum imi iese.

In ceea ce priveste vopsitul eu ma refeream strict la tehnica. La obiect intrebarile mele sunt:

Il montez absolut tot, dau un primer cu spayul peste tot si abia apoi il bibilesc cu pensula?

Sau vopsesc intai niste subansamble (care ar fi acelea) si abia apoi vopsesc tot si montez detaliile?

Senilele se vopsesc separat?

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 20 June 2011 - 07:44 AM

Se asambleaza macheta, fara detalii (senil, cutii munitie, armament, cazmale, cabluri etc) si se vopseste. Separat se vopsesc detaliile, apoi se lipesc pe macheta. Se pun decalurile, se monteaza senilele, apoi urmeaza tehnicile de uzura si evidentiere a detaliilor. Senilele se vopsesc separat. Cam asta ete tehnica generala.

#14 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 20 June 2011 - 04:50 PM

Ok!
In afara celor spuse de Z-mare,eu iti sugerez sa vopsesti si galetii[rotile] separat,altfel nu vei mai avea acces ulterior la ei.
Ceva util :
http://www.cartula.r...-trumpeter-172/
...din pacate fara poze. :pardon:

#15 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 25 June 2011 - 11:19 PM

Am terminat in sfarsit tancul 1/72 de la Dragon. M-am chinuit ceva cu toate pisucile acelea si toate detaliile, unele nici nu stiu daca le-am pus bine. Dar nu mai conteaza. E gata si chiar imi place ce am facut. Acum va las pe voi, cei mai experimentati si cu ochi critic sa apreciati ce a iesit.

Imagine atasata: Resize of IMG_3001.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_3005.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_3006.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_3008.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_3009.JPG

#16 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior

Postat 26 June 2011 - 07:34 AM

Interesant. Arata promitator. Nu sunt fan 1/72,dar Tigrul asta n-arata rau,deloc.
Galetii ar fi cam prea ruginiti.Dar daca luam in considerare pigmentul brun/roscat de pe galeti,ca fiind noroi uscat(sa zicem) devine mult mai plauzibil. Oricum doctore,e de bine.Eu asa zic.

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 26 June 2011 - 07:40 AM

O abordare interesanta, poate prea multa uzura.
Nu prea ma pricep la tancuri, dar nu lipseste roata intinzatoare, adica ultima roata???
Apoi, si asta e primul lucru care mi-a sarit in ochi, doar jumatate din galeti si roti sunt innoroiate????? :whistle:

#18 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 26 June 2011 - 09:52 AM

Mda...aveti dreptate. Ideea e ca am pus noroi la greu (e pentru prima data cand fac asta) si mi s-a parut prea mult. Initial erau inglodate si senilele tot la fel si lateralele tancului iar sotia mi-a zis ca e prea mult asa ca am mai facu un wash cu silver plus culoarea de baza ca sa mai curat noroiul. Roata din spate exista....dar e cam bagata in interior, nu am stiut sa fac altfel. Poate galetii trebuiau sa intre mai mult pe axe caci imi pare ca si senilele stau un pic cam inautrul lor. I-am bagat atat cat au intrat fara sa ma gandesc cum sta senila.

Multumesc de aprecieri si de sugestii. Asta imi dovedeste ca sunt pe drumul cel bun.

#19 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 26 June 2011 - 10:01 AM

interesant tigrisorul tau :-)
dar am o intrebare: cele 2 cutii de pe lateralul turelei nu trebuiau sa fie doar una in spatele turelei?

#20 Useril este offline   Aditzu 

• Membru senior
  • Postari: 159
  • Inregistrat: 12-October 08
  • Interests:Am multe

Postat 26 June 2011 - 12:41 PM

@ NightAngel: nu, deoarece este un Tigru timpuriu(Tiger I Early) din perioada '42-'43 si daca nu ma insel :book: a fost folosit langa Leningrad :unsure:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

4 useri citesc topicul
0 membri, 4 vizitatori, 0 utilizatori anonimi