Forum Machete,Modelism,Hobby: Doctor Beetle un debutant in modelism - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Doctor Beetle un debutant in modelism deschis la critici si sfaturi

#21 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 26 June 2011 - 09:35 PM

Cele doua cutii de pe laterala turelei ,erau de fapt demontabile.Multe dintre exemplarele de Tiger "initial version" nu le mai au,dar este corect si "cu"

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Intial_Tiger-3.jpg

#22 Useril este offline   NightAngel 

• Membru senior
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 14-March 07

Postat 27 June 2011 - 07:48 AM

multumesc de raspuns la amandoi. am mai aflat ceva nou :-)

#23 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 27 June 2011 - 12:46 PM

Salutare!
Daca asta e primul tau 1/72, arata foarte bine. :good:
Cateva mici sugestii[carcoteli]:
-prea multa uzura[praf]pe partea superioara a tancului,trenul de rulare e ok-era de preferat un dry-brush cu culoarea de baza[panzergri]
-mantaua tunului e stramba-daca nu e lipita,eu zic ca se mai poate rezolva
-insemnele divizionale[mamutul]-cel de pe mantaua tunului,nu are ce cauta acolo
-cel din stg fata e stramb
-mai ai un decal [mamut] mare care vine pus in spatele turelei
-senila de rezerva de pe fata ar trebui sa fie si aia noroita, ca si trenul de rulare
-lipseste un far pe dreapta fata

All in all,asa cum am zis la inceput,pt primul braille arata foarte bine...il asteptam pe urmatorul...braille sper. :friends: :whistle:

#24 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin
  • Postari: 58
  • Inregistrat: 11-June 11

Postat 28 June 2011 - 08:20 PM

Multumesc frumos de aprecieri si sfaturi.

Tunul intradevar e stramb si lipseste o lampa pe partea stanga.....sa zicem ca tancul a fost intr-o batalie si a fost lovit in partea stanga si a pierdut astfel un far si s-a strambat tunul. :p

Chestia e ca abia tarziu de tot am observat cat e de stramb tunul dar nu prea am ce sa ii mai fac. Lipit cu cianoacrilat. Lampa s-a rupt in timpul unui dry brushing si nu am mai gasit-o sa o relipesc.

Mamutul mare este in spatele turelei numai ca nu se vede pe poze. Ceilalti mamuti sunt prea mici ca sa ma pot juca cu ei asa ca i-am lasat asa cum au picat. :D

Urmatoarea macheta este clar ca va fi tot un tanc 1/72. e foarte greu de facut....dar sunt super simpatice la scala asta.

Inainte de tigrisor am mai incercat un GAZ 67 de la Parc models cu care m-am cam chinuit. Instructiunile erau ilizibile, am demontat macheta de mai multe ori ca sa reusesc sa o aduc cat de cat pe linie....si nici acum nu e, dar m-am plictisit sa tot corectez la ea.

In schimb i-am confectionat eu portierele pliabile si cablul de remorcare ce nu erau in kit.

Imagine atasata: Resize of IMG_1983.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_1987.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_1988.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_1989.JPG

#25 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 28 June 2011 - 09:00 PM

Doctore,asta ultimul-Gaz-ul-, arata cel mai bine din toate cele prezentate pana acum.Daca e tot 1/72,e mai mult decat ok. :good:

#26 Useril este offline   iradu 

• Membru deplin
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 10-June 11

Postat 30 June 2011 - 11:02 AM

Arata bine GAZ_ul

#27 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 30 June 2011 - 01:47 PM

Ha ha ha. eu de asta sunt cel mai nemultumit. Arata bine pentru ca sunt facute pozele "contre-jour" (cred ca asa se scrie). Este 1/35 de la Parc Models si am avut un pic de furca cu el la asamblat caci nu imi veneau calumea piesele, chiar si acum este un pic de decalaj in fata intre capota si masca fata. Cu decalurile nu m-am inteles deloc, s-au cam dezmembrat cand sa le montez. Si nu a observat nimeni ca stergatoarele sunt facute cu markerul taraneste.
asta dovedeste ca o poza facuta cu cap poate ascunde multe defecte.
Multumesc pentru aprecieri.
Acum mi-a intrat microbul de 1/72. Ce kit ma sfatuiti sa imi iau "next". Ma gandesc tot la un tanc german.

#28 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4820
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 30 June 2011 - 04:51 PM

Citeaza

Si nu a observat nimeni ca stergatoarele sunt facute cu markerul taraneste.

Oh , ba da , fiindca inafara de conturul masinii , acel detaliu se poate savura pe indelete :-P :lol: .

Citeaza

Acum mi-a intrat microbul de 1/72. Ce kit ma sfatuiti sa imi iau "next". Ma gandesc tot la un tanc german.

La 1/ 72 eu propun ... un PZ lV ( sau unul din familia aceasta) .Dupa mine e tancul care arata cel mai german ( pe langa de Tiger) .Atat Dragon-ul cat si Revell-ul produc niste modele de o foarte buna calitate si cu un nivel al detaliului extrem de ridicat .

Aceasta postare a fost editata de dany: 30 June 2011 - 04:53 PM

#29 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 07 July 2011 - 03:05 PM

Microbul e mare si rezistent la medicatie se pare. Ori nu iau eu medicatia corespunzatoare.

Fiind la cumparaturi in Auchan am gasit pe un raft printre alte zburatoare cu jet de la Italeri, un kit amarat de Sd Kfz 124 Wespe, 1/72. Deschizand cutia am observat ca lipsesc decallurile si figurina soferului dar asta nu m-a oprit sa il cumpar. Incepe sa imi placa din ce in ce mai mult scala asta. Puteti vedea poze din timpul lucrarilor si finalul. Este a doua schema de vopsire caci prima mi-a iesit panzer grey - ul ala cam inchis si nu se mai vedea deloc camo-ul. A fost tare greu sa lipesc senilele din vinilin si sa le conving sa stea in pozitia pe care o voiam. Asa ca e cam mult lipici pe acolo uscat dar nu a fost problema ca l-am dat cu rugina si pare mizerie.

Ce am facut in plus? Am taiat usa din spate si am deschis-o si am adaugat o toba de esapament facuta dintr-un rest de rama. Poza e facuta inainte de slefuire de aia arata asa. Am probat pentru weathering pulberile de oxid de fier iar la urma am prafuit-o cu un pic de creta dar nu am poza cu prafuirea. Mai am o figurina dar nu am vopsit-o inca. Imi trebuie curaj pentru ca e tare tare mica. La sfarsit poza de ansamblu langa Tigru.

Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 1.JPG Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 2.JPG Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 3.JPG

Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 4.JPG Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 5.JPG Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 6.JPG

Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 7.JPG Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 9.JPG

Imagine atasata: Sd Kfz 124 Wespe 8.JPG

Aceasta postare a fost editata de DoctorBeetle: 07 July 2011 - 03:09 PM

#30 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 08 July 2011 - 12:46 PM

Salutare!
Howitzer-ul ala de 105 l-ai pus taman invers,cu sus-ul in jos[uita-te in instructiuni],asa ca ,daca mai poti,da-l jos si pune-l cum trebuie.

#31 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 08 July 2011 - 02:33 PM

Vezi postareadani, la 08 July 2011 - 12:46 PM, a spus:

Salutare!
Howitzer-ul ala de 105 l-ai pus taman invers,cu sus-ul in jos[uita-te in instructiuni],asa ca ,daca mai poti,da-l jos si pune-l cum trebuie.

Pfiu....mi se parea mie ca arata ciudat. Multumesc frumos.

Special l-am lasat nelipit ca sa il mai misc sus-jos. sper sa pot sa il intorc fara sa stric ceva.

#32 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 09 July 2011 - 09:02 PM

Gata, l-am intors, cu stricaciuni minime.

Am vopsit si montat si figurina, nu stiu cum poate sa vada el de acolo prin binoclu tinta. Pilotul nu e la locul lui, e in boscheti, admira natura sau a dezertat in armata altui modelist.

Imagine atasata: Resize of IMG_3309.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_3312.JPG

#33 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 12 October 2011 - 05:11 AM

Krupp Protze (Kfz.70) & 3,7 cm Pak 1/76 (Revell)

Imagine atasata: Resize of IMG_5817.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_5818.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_5821.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_5824.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_5825.JPG Imagine atasata: Resize of IMG_5827.JPG

#34 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 23 October 2011 - 07:34 PM

Nici o parere? nici o critica? De vizionat vad ca a fost vizionat micutul meu Krupp.

Poate ca nu am zis nici eu nimic ci doar am postat pozele.
Kitul l-am luat pentru ca imi place masinuta si am vrut sa vad daca imi iese si scara asta 1:76.
Prezenta micutei vignete a fost o surpriza placuta. Mi-am batut ceva capul la vopsit. cred ca ar trebui sa mai spal macadamul de noroiul ala scurs de pe margine.
Sarma de telegraf este creatia mea :p.
Ce ii lipseste Krupului este parbrizul, ma gandesc deja sa il confectionez dintr-un film radiologic supraexpus.
Pe roti este jeg din creta galbena, manjita cu un pic de maro si apoi sters usor in zonele re rulare.
Altceva ce sa va mai spun?...Doar ca e tot vopsit cu acrilice la pensula si ca se poate decapota....nu am lipit partea de sus.

Acusi finalizez inca 2 blindate. De data asta 2 personal carriers sovietice. Ma mai gandesc daca sa le mai postez.

Salutari, spor la treaba si ....sanatate.

#35 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 23 October 2011 - 10:11 PM

Arata bine si Krup-ul. Asta pentru kitul din care a fost facut. Avand in vedere decorul este probabil un matchbox vechi (cel mult reboxat de Reavell). In cazul asta poate ai citit pe cutie ca e 1/76. Un Krup mult mai bun si mai detaliat face ICM-ul si probabil ca anul asta o sa apara si la noi, daca nu a aparut cumva cel scos de Dragon.
Imi place ca esti relaxat si experimentezi. Este cea mai buna metoda de a avansa si de a te perfectiona.

#36 Useril este offline   DoctorBeetle 

• Membru deplin

Postat 24 October 2011 - 09:42 PM

Multumesc Wurger, incerc sa devin mai bun. Ceea ce ma inspaimanta inca este weatheringul. cand ajung la capitolul asta.....ma ia durerea de cap. am incercat mai multe metode....dar parca nu iese ca la altii. se apropie cat de cat......dar tot paralel simt ca sunt. Imi place foarte mult sa montez, sa caut detalii, sa le potrivesc si sa vad cum treptat se incheaga ceva.....si cand le vad cat de mici sunt.....imi creste si mai mult inima. iar la urma incep sa le stric incercand jegosirea. In fine....experimentez in continuare.....trebuie sa iasa ceva si in domeniul asta.

#37 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 24 October 2011 - 09:52 PM

De ce te inspaimanta wheatering-ul Doctore ? Ce metode ai incercat si nu ti-au iesit ?
Intreaba si in masura in care lumea poate si vrea, te va ajuta, macar cu cateva idei daca nu si solutii la ce vrei tu sa faci.

#38 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 24 October 2011 - 10:58 PM

Doctore arata bine,iar kitul e unul din febletile mele modelistice...Chiar daca nu e extraordinar de detaliat,mie mi se pare excelent.
Despre uzuri si alte cele in scara asta mica[si nu numai],intreaba doar[sau spune cum ai vrea sa fie] :whistle: ...si fi convins ca ti se va raspunde. :whistle:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi