Bismarck - nedumeriri
Postat 06 June 2011 - 12:00 PM
pe toti modelistii constructori, si in special pe cei incepatori ca si mine, care au curajul si pasiunea de a duce pana la capat acest Model al Cuirasatului Bismark....
Am abordat si eu acest model, si fiind incepator am multe de invatat, dar si unele nedumeriri.... Poate, cei mai experimentati ma vor lamuri pe parcurs...
1. Dupa parerea mea si a altora ca mine, nu cred ca acest sistem de livrare saptamanala si cu 140 de numere, va fi dus pana la capat, din cauza pretului nejustificat al fiecarui numar, ajungandu-se in final la o suma apreciabila, dar si a saraciei fiecarei aparitii, adica a simplitatii revistei, cat si a saraciei continutului tehnic al pachetului. Continuindu-se in acest mod, multi modelisti se vor lasa pe parcurs, astfel incat continuarea editarii nu va mai fi rentabila pentru firma initiatoare. La inceput, primul pachet a continut si cateva accesorii utile si am crezut ca se va continua in acest mod, dar m-am inselat. Daca cei care produc aceste pachete, ar introduce si unele accesorii ieftine, ca ex. cuie, clesti, materiale neceare, etc., care s-ar incadra in pretul actual al pachetului, iar Revista ar contine instructiuni pentru incepatori in legatura cu acest model, precum si recomandari asupra sculelor si materialelor necesare.... poate aceasta lucrare, care se intinde pe cca 3 ani de zile, sa aiba un sfarsit fericit... In ceea ce ma priveste, eu sunt sceptic, caci daca nu se schimba nimica, mi-e frica sa nu raminem cu lucrarea pe la jumatate, dupa ce am cheltuit destui bani ca sa-i mai putem recupera...
2. Observ ca, pentru inceput am scris cam mult, asa ca voi continua ulterior cu intrebarile legate de partea tehnica a lucrarii, dar , totusi pot sa va spun ca am terminat de montat si numarul 10, folosind doar o surubelnita mica, carlige de rufe si bucatele de sarma, si a iesit destul de bine.
Succes la construit...
Postat 06 June 2011 - 02:08 PM
Ma depaseste genul asta de abordare a lucrurilor! Nu-ti convine pretul? De ce dracu' te-ai apucat s-o cumperi?! Sa poti sa te plingi pe forum si la prieteni? Nu esti in stare s-o construiesti dupa instructiuni? Intra si mai citeste si tu ceva pe un forum, mai intreaba-l pe nenea gogu si daca tot nu esti in stare - lasa-te! Nu-ti place vinzarea "in rate"? Ti se pare pretul prea mare? Ia pune tu minuta si ia-ti un kit intreg, la valoarea astuia pe care abia te induri sa-l platesti - si vezi cam citi bani tre' sa scoti din buzunarel. Daca vrei - poti sa-ti pun niste linkuri la dispozitie. Si daca il cumperi - sa ma anunti si pe mine in cit timp il termini si cite accesorii, scule, instructiuni si sfaturi batrinesti ai gasit in cutie.
In afara de asta - spor la construit si te-asteptam cu intrebarile.
Postat 06 June 2011 - 02:30 PM
@raducindrea, ironiile, desi au darul de a destinde atmosfera, uneori pot avea efecte neplacute, si nu doresc sa se ajunga la situatii tensionate sau certuri din nimic. Un pic mai multa retinere, nimeni nu vine pe forum pentru a fi discutata persoana sa, si alegerile facute. Pentru ce iese din norme, exista butonul "Reclamatie"/"Report".
Consider aceasta mica deviatie de la subiect incheiata.
Multumesc.
Postat 06 June 2011 - 07:59 PM
raducindrea, la 06 June 2011 - 02:08 PM, a spus:
Ma depaseste genul asta de abordare a lucrurilor! Nu-ti convine pretul? De ce dracu' te-ai apucat s-o cumperi?! Sa poti sa te plingi pe forum si la prieteni? Nu esti in stare s-o construiesti dupa instructiuni? Intra si mai citeste si tu ceva pe un forum, mai intreaba-l pe nenea gogu si daca tot nu esti in stare - lasa-te! Nu-ti place vinzarea "in rate"? Ti se pare pretul prea mare? Ia pune tu minuta si ia-ti un kit intreg, la valoarea astuia pe care abia te induri sa-l platesti - si vezi cam citi bani tre' sa scoti din buzunarel. Daca vrei - poti sa-ti pun niste linkuri la dispozitie. Si daca il cumperi - sa ma anunti si pe mine in cit timp il termini si cite accesorii, scule, instructiuni si sfaturi batrinesti ai gasit in cutie.
In afara de asta - spor la construit si te-asteptam cu intrebarile.
Multumesc Radule, pentru aceste amabilitati de bunvenit, in spatele carora se poate ghici aroganta veteranului fata de incepatori, si ar trebui sa-ti amintesti ca si tu ai fost incepator, si ar trebui sa dai dovada de toleranta la varsta ta... Cei care au vrut sa inteleaga ce am vrut sa aflu si au fost mai binevoitori, mi-au risipit temerile ca am putea sa raminem cu proiectul la jumatate in cazul ca se intrerupe editia.... Multumesc lui NightAngel pentru aceasta....Spor la construit....
Postat 06 June 2011 - 08:51 PM
Nu se va opri nici o publicatie, a fost deja testata o data in 2010, iar acum s-au bagat prea multi bani in publicitatea ei, bani pe care trebuie sa ii recupereze cumva, deci vor continua ;)
Nu mai fi si tu asa pesimist, fi optimist, gandeste spre bine ;)
O seara buna.
Postat 06 June 2011 - 08:52 PM
NERO, la 06 June 2011 - 07:59 PM, a spus:
Nero - nu eram nici pe departe arogant! Asta ca sa fie bine inteles! Eram de-a dreptul scos din pepeni! Poate si pentru ca dupa ce am luat primul numar din SIB, asteptindu-l pe al doilea si incercind sa ma documentez - am citit ZECI (ca sa nu exagerez si sa zic sute!) de pagini unde diverse personaje se lamentau relativ la vai doamne cit de scump si de sarac e SIB-ul! Crede-ma ca nu vreau sa o iau de la capat cu bismarck-ul. Plus ca nu inteleg de ce apari acuma, dupa numarul UNSPREZECE cu plingerile relativ la cost si continut! Sincer credeam ca am depasit faza aia! De-aia m-am enervat mai tare!
Apoi: eu SINT incepator! NU sint nici macar modelist, daramite veteran cum cu bunavointa ne-a redenumit Cartula dupa re-branduire. Sint mai incepator decit majoritatea din cei care scriu pe aici si sint mindru de asta! Sint mindru cind iau cite o palmuta de apreciere peste umar si sint mindru si cind iau cite un sut unde doare mai tare cind dau cu mucii in blid. Dar SINT si multe vreme de-acuma incolo inca voi fi incepator! Cit despre toleranta - nu prea inteleg ce legatura are cu virsta - dar te anunt ca la mine toleranta e scumpa. Si rara. Si-si alege cu grija tintele. Si inca nu sint convins ca are sa imi pare rau de "lipsa" ei in postul anterior. Si nu stiu de ce, cita vreme dupa postul meu (in afara de cel al adminului pe care nu-l discutam, ca asta e meseria lui) in restul posturilor lumea era de-acord cu mine. Pina si NightAngel, care scria in acelasi timp cu mine - a revenit cu o adaugare la post...
Deci inteleg ca toti sintem intoleranti, indiferent de virstele pe care le avem. Doar ca io-s mai impulsiv.... Ce sa fac? Mai am si io defecte....
Cit despre temerile tale - daca asta era problema majora - daca se va continua sau nu seria - aveai doua variante: 1. Sa citesti inainte de a posta - si aflai care sint opiniile "veteranilor" si 2. Sa nu citesti - dar sa postezi NUMAI temerea asta. Iti garantez ca in ambele cazuri erai mai cistigat... Si noi astia restu' (cu mine in frunte, capul rautatilor, oaia neagra si cum ii mai vrea sa zici) eram mai "toleranti".
Spor in continuare si .... sa ne auzim cu bine!
Postat 06 June 2011 - 09:18 PM
Postat 07 June 2011 - 09:39 AM
NERO, la 06 June 2011 - 12:00 PM, a spus:
pe toti modelistii constructori, si in special pe cei incepatori ca si mine, care au curajul si pasiunea de a duce pana la capat acest Model al Cuirasatului Bismark....
Am abordat si eu acest model, si fiind incepator am multe de invatat, dar si unele nedumeriri.... Poate, cei mai experimentati ma vor lamuri pe parcurs...
1. Dupa parerea mea si a altora ca mine, nu cred ca acest sistem de livrare saptamanala si cu 140 de numere, va fi dus pana la capat, din cauza pretului nejustificat al fiecarui numar, ajungandu-se in final la o suma apreciabila, dar si a saraciei fiecarei aparitii, adica a simplitatii revistei, cat si a saraciei continutului tehnic al pachetului. Continuindu-se in acest mod, multi modelisti se vor lasa pe parcurs, astfel incat continuarea editarii nu va mai fi rentabila pentru firma initiatoare. La inceput, primul pachet a continut si cateva accesorii utile si am crezut ca se va continua in acest mod, dar m-am inselat. Daca cei care produc aceste pachete, ar introduce si unele accesorii ieftine, ca ex. cuie, clesti, materiale neceare, etc., care s-ar incadra in pretul actual al pachetului, iar Revista ar contine instructiuni pentru incepatori in legatura cu acest model, precum si recomandari asupra sculelor si materialelor necesare.... poate aceasta lucrare, care se intinde pe cca 3 ani de zile, sa aiba un sfarsit fericit... In ceea ce ma priveste, eu sunt sceptic, caci daca nu se schimba nimica, mi-e frica sa nu raminem cu lucrarea pe la jumatate, dupa ce am cheltuit destui bani ca sa-i mai putem recupera...
Salut,
parerea mea este ca dimpotriva, demersul va fi dus la bun sfarsit. Investitia in campania publicitara a fost mare, asa ca ea trebuie amortizata. Referitor la cei care doresc sa realizeze aceasta macheta, cred ca fiecare se gandeste inainte de a cumpara ceva, adica daca incepe sa investeasca in numerele revistei, nu se va opri la un anumit nivel. Pretul este mare fiindca se aplica principiul intalnit la cumpararea in rate a oricarui produs: plata pe bucati este mai mare ca plata integrala. Cred insa ca daca nu aparea aceasta revista, mult mai putini modelisti ar fi investit o suma mare de bani, integral, intr-un kit din lemn. Referitor la "saracia de accesorii", evident producatorul nu se chinuie sa livreze foarte multe repere cu un singur numar, dar am apreciat ca atat cantitatea cat si calitatea reperelor vandute este mai mare ca si in cazul galionului livrat de DeAgostini. De altfel, decat sa primesc accesorii sau scule ieftine, de regula inutilizabile, mai bine deloc, scutindu-ma astfel de o portie de nervi.
Oricum, indiferent de situatie, spor la lucru.
Postat 07 June 2011 - 05:59 PM
1. Nu sunt modelist, desi i-mi place lucrul manual, si nu am conditiile materiale (spatiu, masa de lucru sau scule necesare) si financiare ca sa pot sa-mi permit asa un hobby.... dar m-a prins microbul, asa cum te prinde o boala fara voia ta... Am fost curios, vazand reclamele, si am luat primele doua numere, la 2 saptamani dupa aparitie... Am vazut ca pot sa ma descurc in prima faza, asa ca am hotarat sa continui. Am citit ca au mai fost niste aparitii in anii precedenti care s-au intrerupt din diferite motive, si de aceea am cerut parerea unora mai cu experienta....
2. Am citit Forum-ul acesta atata cat am putut, si nu prea am gasit raspunsuri la temerile mele.... M-am oprit la aceasta tema care mi s-a parut mai practica, pentru ca am gasit sfaturi detaliate completate cu poze, foarte utile pentru incepatori. Daca gaseam Tema Nedumeriri de la inceput, poate ca as fi postat acolo si nu mai suparam pe nimeni cu indrazneala mea...
3. Am sa incerc sa-mi procur pe cat i-mi permite punga, scule strict necesare pentru acest hobby, si voi continua modelul, pentru ca i-mi place si alta activitate nu mai am decat calculatorul. Pana acum m-am folosit doar de o mica surubelnita cu care aplic lipiciul dat de firma, carlige de rufe in loc de clesti si bucatele de sarma pentru fixarea temporara a pieselor lipite. Cand o sa invat cum se posteaza imagini, am sa va pot arata cum arata si modelul meu.
4. Apreciez foarte mult persoanele serioase care posteaza pe Forum din dorinta de a ajuta pe ceilalti, in special pe incepatori, iar pe cei care posteaza numai pentru a se da mari sau a face misto, m-am hotarat ca sa-i ignor si sa nu intru in polemica cu ei...
5. Depinde de abilitatea si inteligenta Moderatorului, pentru a coordona discutiile pe Forum in scopul benefic pentru toti si pentru a evita polemicile inutile. Pana acum sunt multumit de modul cum s-a procedat in cazul meu.
Postat 07 June 2011 - 08:59 PM
Inainte de toate retine(si aplica) ce-a spus admin.
Pe urma: posteaza poze,nu este greu,gasesti explicatii despre cum trebuie sa procedezi.
Trei(parca asta urmeaza):Bismarck -ul asta a fost de felul ei o nava supercomplexa(tocmai d-aia iti si place) ,deci si macheta va fi la fel,chiar si in varianta "simplificata".
Patru:simplificand-o,cei care o produc,de fapt te-ajuta.Daca ar "fabrica-o" la nivelul "state of the art" iti garantez ca multi nu "s-ar mai risca".
Cinci :gandeste-te ca la final,toata macheta va avea cam 1,20 m lungime,sigur ai nevoie de vreo trei ani ca s-o asamblezi/chituiesti/vopsesti/bla,bla,bla.
Sase: daca esti incepator ,te-ai legat de-o chestie nu tocmai lesne.Modul de conceptie al acestei machete,este dedicat unui nivel mediu de indemanare/skills.Adica nici prea,prea ,nici foarte,foarte.
Sapte: Intreaba !!! ce vrei,dar intreaba !!!la obiect,desigur.
Opt: pana sa intrebi,uita-te si la astia:
http://www.buildtheb...othersframe.htm
Aceasta postare a fost editata de Longinus: 07 June 2011 - 09:10 PM
Postat 08 June 2011 - 07:31 PM
Longinus, la 07 June 2011 - 08:59 PM, a spus:
Inainte de toate retine(si aplica) ce-a spus admin.
Pe urma: posteaza poze,nu este greu,gasesti explicatii despre cum trebuie sa procedezi.
Trei(parca asta urmeaza):Bismarck -ul asta a fost de felul ei o nava supercomplexa(tocmai d-aia iti si place) ,deci si macheta va fi la fel,chiar si in varianta "simplificata".
Patru:simplificand-o,cei care o produc,de fapt te-ajuta.Daca ar "fabrica-o" la nivelul "state of the art" iti garantez ca multi nu "s-ar mai risca".
Cinci :gandeste-te ca la final,toata macheta va avea cam 1,20 m lungime,sigur ai nevoie de vreo trei ani ca s-o asamblezi/chituiesti/vopsesti/bla,bla,bla.
Sase: daca esti incepator ,te-ai legat de-o chestie nu tocmai lesne.Modul de conceptie al acestei machete,este dedicat unui nivel mediu de indemanare/skills.Adica nici prea,prea ,nici foarte,foarte.
Sapte: Intreaba !!! ce vrei,dar intreaba !!!la obiect,desigur.
Opt: pana sa intrebi,uita-te si la astia:
http://www.buildtheb...othersframe.htm
OK,...asa voi face si multumesc pentru Link, pe care il baleez zilnic cat mai mult si fac comparatie cu constructia noastra....
Postat 09 June 2011 - 05:43 PM
Dar sa fim optimisti si sa punem osul la treaba.i
Nero, asa cum tu ai niste opinii personale si Raducindrea are opiniile lui, e drept, expuse cam dur. Asa ca reiterez si eu rugamintea de a incheia acesta alunecare spre povesti bune la nimic.
Postat 09 June 2011 - 07:48 PM
Ceva nu e in regula cu postul anterior. Ai postat pe 9. 06. In consecinta trebuia sa ai 38 de bucati din colectia de roci de la DeA. Ai pierdut doua pe undeva. Crede-ma, am in fata intreaga colectie.
Si cu cartile de la Adevarul e o problema. Dupa prima serie de 100, a aparut si urmatoarea, care, deja, a ajuns la nr.35 din 101. Si astea tot in fata mea sunt.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 09 June 2011 - 08:43 PM