Mda , MR-JW... dar nici nu cred ca ar fi putut scapa , cu conducerea de atunci ... Fiindca noi nu am facut curatenie ca polonezii dupa 89 , printre "tovarasi si pretini , oameni de bine "si alte specimene .Pana in ziua de azi.
ARO , RAFO , uzina de tancuri ,isi altele le-au distrus rusii direct , imediat dupa Revolutie ,.Pe altele indirect ,prin intermediari , (vezi gazele de sist , exploatarea aurifera de la Baia Mare ,ajungand pana la dotarea cu corvete etc). Au lasat in schimb fabrica de autoturisme (DACIA) camioanele (ROMAN) si tractoarele -- din cate stiu-- .
Fabrica de motorete Mobra au distrus-o pacalicii nostrii ,de aceasta data, dintr-o prostie crunta , fiindca era curtata imediat dupa 89 de cateva firme tari . Suzuki ...parca era una .. oricum un constructor japonez renumit . La fel ROMAN , aceasta fiind curtata in acei ani atat de MAN, ce dorea sa aiba cea mai importanta filiala de productie de camioane din aceasta regiune europeana . Au ajuns la unguri ... dar nu se compara cu ceea ce ar fi dorit sa dezvolte aici .
Apoi ROMAN mai era curtata si de Mercedes , cam in aceeasi idee .
Ce am ales sa vazut , fiinca atunci era ordin de sus si lozinca " nu ne vindem tara" a prins ... Asa ca mai bine au devalizat-o securicii nostri "patrioti", dupa care imbuibati bine isi faceau siesta tinand lectii de capitalism si democratie (' originale") de la tv.
La ARO din ce imi amintesc rusii au folosit un terorist transnistrean , care a dat un tun ce a produs o paguba irecuperabila . Dupa care totul sa dus in cap iar ce a mai ramas a fost transat de " vulturi". Tot cu acea ocazie "ciolovescu"a pus pe butuci si o banca importanta in acei ani . A cumparat un lot mare de masini cu credit de la banca si a plecat si cu masinile si cu banii . ...
. Avand in vedere ca de la acea banca se "adapau" si securicii nostrii tocmai iesiti de prin dulapuri veceuri si cu ghipsul proaspat dat jos de pe maini sau picioare , cred ca stiau si cine e "omu" si ce invarte ... Dar vorba lui iliescu " Ce nevoie avem noi de tancuri ... (masini de teren , etc.) ca doar sintem o tara pasnica ..."
Tot referitor la rusi , ma mir ca ne-au mai lasat fabricile de locomotive , fiindca si pe ele erau pizmasi .
https://cvlpress.ro/...-de-la-craiova/
PS Pana recent ( nu m-am mai interesat) era o firma ceheasca , fani ARO care mai produceau niste modele din resturi . Unele masini aratau foarte fain fiind modificate si tunate .
Aceasta postare a fost editata de dany: 01 January 2022 - 02:43 PM