Forum Machete,Modelism,Hobby: CMP - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

CMP IBG 1/72

#1 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 02 June 2011 - 02:45 AM

Versatil , robust si fiabil , Canadian Military Pattern (CMP) a fost utilizat pe toate teatrele de lupta ale celui de--al doilea razboi mondial ,servind in mai toate armatele angrenate in conflict , fiind foarte apreciat atat de aliati cat si de trupele axei unde aceste camioane , capturate in numar mare au fost utilizate atat pentru transport cat si ca diverse platforme pentru tunuri antiaeriene .
http://en.wikipedia....y_Pattern_truck . > :lol: Am dat-o pe Wiki . fiindca nu stiu daca exista interes fata de subiect si nu as vrea sa plictisesc .
Numeroasele variante si conversii , ca sa nu mai vorbesc de scheme de vopsire si inmatriculare cat si forma simpatica sau cel putin unica a acestor vehicole le fac candidatele sigure pentru o " destrabalare " modelistica ( ... "merg" foarte bine cand afara e primavara iar mirosul de liliac se amesteca placut cu aroma de cafea din cerul gurii , iar mintea iti zboara spre tinuturile africii de altadata ...) .
IBG nu este la prima tentativa de a " sterge praful " uitarii si a aduce pe piata un subiect britanic inedit .Inaintea acestei serii , un alt model de camion englez a fost primit cu entuziasm de catre " brailisti" . E vorba de seria Bedford-urilor ,minutioase ce surprindeau foarte bine forma vehicolelor pe care le reprezentau . Fata de Bedford ,eu spun ca CMP-urile sint ... usurel mai butucanoase ,anumite detalii fiind tratate cam simplist ( dupa gustul meu) . Surprind insa bine caracterul masinii reale si sint o baza buna de plecare pentru cei ce doresc mai mult . Rotile in special nu mi se pare ca seamana prea mult cu cele ale vehicolelor reale , dar pana la urma stau destul de bine pe masina iar pentru mine , la fel ca si in cazul Bedford-ului , subiectul a fost "instant love " .
De la inceput mi-am pus in plan sa nu reprezint un vehicol britanic ci unul capturat de germani . Imi plac foarte mult vehicolele purtatoare de tunuri (in special antiaeriene ) si daca se poate fara cabina . Le da un aer sportiv si razboinic totodata , iar CMP-ul este exact ceea ce-mi doream . Nu am inca Flak -ul , insa m-am propus pana atunci sa lucrez la camion . Si cam acesta e rezultatul ,nefinalizat inca , dar m-am decis sa vi-l impartasesc si voua fiindca am incheiat pe larg o etapa .
Constructia a decurs normal , fara surprize neplacute si fara sa-mi puna probleme . Am construit sasiul , iar cabina si bena nu au fost lipite de acesta , pentru a avea acces usor la toate componetele , in vedera vopsirii .
Desi initial am dorit sa reprezint un vehicol cu Flak in serviciul D.A.K. vopsit integral intr-o singura culoare ( posibil germanul Africa brown) , ce apare intr-o fotografie foarte cunoscuta , ulterior descoperirea unui CMP de captura cu tun antiaerian si vopsit in acel foarte interesant dar controversat ( d.p.v. al nuantelor utilizate ) Caunter Scheme , http://www.perthmili...pb/caunter.html m-a facut sa ma decid ( in unanimitate :lol: ) pentru acea spectaculoasa schema de vopsire britanica . Am vopsit camionasul integral cu pensula , utilizand din plin culorile de ulei ,atat pentru a da consistenta si a modifica nuantele culorilor , cat si pentru efectele de imbatranire a cestora . Interiorul cabinei si a benei nu este lucrat , trebuie retusat , acolo unde s-a sters culoarea si apoi diverse procedee de invechire . Initial aceste zone au fost acoperite in culoarea de baza ( nisipiu) , insa fiindca doream o trecere lina dintre schema de vopsire de la exterior , pe care totodata sa o evidentieze si Flak-ul ce v-a fi gri inchis , m-am decis spre un verde inchis ( sa zicem britanic) .
Inca nu este prafuit , desi nu v-a fi din calea-afara de prafos , poate doar mai mult prin interiorul aripilor rotilor .Mai trebuiesc facute , deasemenea vreo cateva corecturi si retusuri ( pe la roti in special ) .
Cam asta " ete" , deocamdata .Urmeaza o perioada de " relonsh", pana imi fac rost de Flak . 8) Daca aveti comentarii sau intrebari , nu ezitati sa le scriiieeeti! :drinks:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: cmp t1a.jpg
  • Imagine atasata: cmp t2a.jpg
  • Imagine atasata: cmp t4a.jpg

Aceasta postare a fost editata de dany: 02 June 2011 - 03:44 AM

#2 Useril este offline   Longinus 

• Membru senior
  • Postari: 7548
  • Inregistrat: 06-March 08

Postat 02 June 2011 - 09:15 AM

Simpatic CMP-ul asta al tau.Important : AI POSTAT IN SFARSITT OOO LUUUUCRAREEEE !!!!!!!!! :yahoo:

Din pacate: e un 1/72 ,adica nu mai mare decat o bricheta(parerea mea care este). :pardon:

Critica : vezi ca-ti "pleaca" vopseaua de pe pneuri.
Din p.d.v. al autenticitatii vopsirii/culorilor folosite : nici un comentariu(carcoteala) de adaugat. :rolleyes:

Aceasta postare a fost editata de Longinus: 02 June 2011 - 09:16 AM

#3 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 02 June 2011 - 12:47 PM

Bravos man,interesanta masinarie,imi place!
Incep sa ma obisnuiesc,pe langa Fokker,amu si asta,deci nu ne lasa prea mult pe hold :-D
Spor asa ai.

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 02 June 2011 - 01:20 PM

Foarte frumos CMP-ul tau,iar schema de camo excelenta.
Cu cauciucurile ,eu zic c-ar mai trebui sa le mai dai un strat de vopsea si ceva pigmenti.
Am si eu vreo 5 IBG-uri si nu pot decat sa ma bucur ca se pasuiesc la fix,in ultimul timp prefer chituri care se pot face in maxim 2 zile. :crazy:
Ce Flak vrei sa pui pe el?...eu ti l-as sugera pe cel de la Zvezda.
Spor sa ai in continuare!

#5 Useril este offline   dany 

• Membru senior
  • Postari: 4850
  • Inregistrat: 24-November 06

Postat 03 June 2011 - 12:31 AM

Longinus , ma bucur ca-ti place . Nu , asta e a doua :lol: ( bine , prima la blindate , ca trasesem si un "rasmoot" pe la avionase mai inainte ) .
E intradevar foarte miculut da' n-o sa ma " dau prins " ! (adica sa " pacatuiesc" la scari mai mari ) :-P , :-D

Citeaza

Critica : vezi ca-ti "pleaca" vopseaua de pe pneuri.
Da , acea parte a trebuit sacrificata , pentru a putea sa-l manevrez , insa se poate reface lesne ulterior . Intotdeauna procedez asa , fiindca mi-e foarte greu daca nu tin modelul in mana in timp ce-l vopsesc . Destul de rar pun partile componente pe betisoare ; deobicei doar piesele foarte mici .

Citeaza

Bravos man,interesanta masinarie,imi place!
Mercic Axor !

Citeaza

Foarte frumos CMP-ul tau,iar schema de camo excelenta.
Cu cauciucurile ,eu zic c-ar mai trebui sa le mai dai un strat de vopsea si ceva pigmenti.

Multumesc mult Dani !
La cauciucuri , asa am sa fac , cu pigmentii insa inca nu mi-am definitivat planul de lucru . Chestia e ca in anumite foto ce reprezinta masini prin desert , cauciucurile apar foarte negre , uneori chiar si pe crenele ,in contrast puternic cu solul( nisipul), posibil din cauza caldurii si a slabei aderente a nisipului pe roti . Inca nu stiu daca am sa ma folosesc de aceasta caracteristica .

Citeaza

Am si eu vreo 5 IBG-uri si nu pot decat sa ma bucur ca se pasuiesc la fix,in ultimul timp prefer chituri care se pot face in maxim 2 zile.

Mie pe langa asta imi plac foarte mult subiectele lor ( ce noroc ca polonezii au luptat de partea englezilor :lol: si au utilizat aproape toata gama lor de " produse") .

Citeaza

Ce Flak vrei sa pui pe el?...eu ti l-as sugera pe cel de la Zvezda.

Foarte dragut Flak-ul celor de la Zvezda , insa in cazul de fata cred ca ma voi orienta spre un 2cm Flak 30 de la Ace http://www.acemodel....id=390&s=0&l=en ; modelul meu fiind inspirat de fotografia de mai jos . Sper ca jupan Pavel sa mai aduca asa ceva cat mai curand . :rolleyes:

Obs . capul de mort de pe scutul tunului si victoriile de pe teava ; pacat ca nu exista mai multe fotografii ale acestui vehicol.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: z cmp flak 170429948782.JPG

Aceasta postare a fost editata de dany: 03 June 2011 - 01:07 AM

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi