Preocupat de paralelitatea dintre aripi si ampenaj , am efectuat unele masuratori . Lipsa de aliniere exista dar este minima , deci nu voi interveni .
La capitolul vopsire am tinut sa experimentez redarea vopselei sarite prin metoda sarii . Rezultatul nu a fost cel asteptat in sensul ca la indepartarea sarii am `` reusit `` si indepartarea stratului de baza ( culoare aluminiu ).Am revopsit si pentru a avea totusi un efect de uzura am aplicat un drybrushing cu aluminiu.Ca o paranteza,folosesc vopsele acrilice Agama si Vallejo.
Decalurile ,cu toate ca le-am aplicat pe un strat de lac lucios,au avut tendinta sa faca silvering si nici aderenta buna nu au avut .Cum zemuri dedicate imblanzirii decalurilor nu am pe inventar , am trecut la improvizatii : tamponare cu betisoare cu vata inmuiate in apa fierbinte pentru mulare mai buna pe suprafetele striate ; aplicat otet pentru fixare si alcool izopropilic pentru combaterea silvering-ului ( radeti , dar asta am avut la indemana
![:pardon:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/pardon.gif)
).
Pentru sigilare am folosit un lac acrilic la spray . Din pacate acesta s-a manifestat in modul dezastruos care se vede :efect de coaja de portocala si granularea agentului de matuire la uscare .
Ca final am amplicat un wash usor cu negru , urmat de o prafuire cu creta maronie ( prafuirea asta nu-si prea are locul pe o zburatoare dar eram curios sa vad cum ar arata ).
Astept sfaturi si critici .