Forum Machete,Modelism,Hobby: revopsire machete auto 1:64 - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

revopsire machete auto 1:64

#1 Useril este offline   doc13 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 31-May 11

Postat 01 June 2011 - 12:34 AM

Buna seara,

Vreau sa revopsesc o macheta matchbox, dar intampin probleme si anume:
- am curatat-o cu diluant, iar dupa asta am incercat sa o vopsesc cu pensula, i-am dat 3 straturi si dupa uscare se vad urmele de pensula si se decojeste la cea mai mica atingere . am folosit revell email, va rog spuneti-mi unde am gresit.

Multumesc

#2 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12673
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 01 June 2011 - 08:21 AM

Bun venit printre noi!
Nu cunosc macheta respectiva, dar cauzele pentru sarit vopseaua pot fi, pe de o parte plasticul, adica daca e polipropilena vopseaua nu prea tine, iar pe de alta parte, macheta trebuia sa fie spalata si curatata de urmele de grasime praf etc. Oricum, macheta trebuie spalata inainte de vopsire. Poti incerca sa dai un strat de grund, din spray inainte de vopsire.
Apoi, din pensula, e greu de vopsit daca nu ai experienta, dungile vor ramine. Cel mai bine este sa folosesti vopsea din spray sau aerograf..

#3 Useril este offline   tibi22 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 2771
  • Inregistrat: 27-July 08

Postat 01 June 2011 - 09:08 AM

Presupun ca macheta ta Matchbox este din metal. Aplicarea a doua sau trei starturi de grund din spray sunt necesare! Dupa aceea poti aplica mai multe straturi de vopsea, preferabil din spray sau vopseaua Revell diluata si aplicata prin aerograf.

#4 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 15 June 2011 - 01:40 PM

Salut,

am facut si eu un experiment cu o macheta ceruta de cineva, din material metalic. Vopsirea este mai dificila decat modelele din plastic, aderenta pe suprafata trebuie sa fie foarte buna, inclusiv la manipulare. La pensula nu vei obtine ceva de calitate, mai ales vizual. Singura solutie este vopsirea cu sprayul sau aerograful, dupa un primer pentru suprafete metalice, care din ce am citit are proprietati speciale. Vizual eu am obtinut o suprafata acceptabila, insa nu sunt convins de rezistenta la manipulare, neavand un astfel de primer. Daca e vorba de o macheta utilizata strict pentru expunere, probabil ca e ok. Iti va fi de ajutor daca o sa cauti tutoriale de vopsire a figurinelor metalice, care se apropie de ceea ce ai tu nevoie, unde modelistii descriu destul de precis si in detaliu tehnicile folosite. Aplicarea unei vopsele rezistente sau a unui lac de protectie este necesara

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi