Forum Machete,Modelism,Hobby: KV 1A - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

KV 1A Trumpeter 1/72

#1 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 25 May 2011 - 06:52 PM

Cea mai buna baza de plecare[in braille] pt realizarea acestui model de KV este kitul de KV 1E,de la Trumpeter.Teoretic, KV 1E, nu e altceva decat modelul KV 1A protejat["ecranat" ],de unde si denumirea de "Ekranami",cu blindaje suplimentare.Daca nu montati acele blindaje suplimentare ,veti obtine un frumos KV 1A.Kitul Trumpeter are o singura mica problema-senilele de cauciuc,care,desi perfect realizate[ca virgula corectitudine],se lipesc destul de nasol chiar si cu super-glue.
Despre kit nu am decat cuvinte de lauda,se imbina perfect,bavuri nesemnificative,singura problema fiind cea mentionata mai sus.Vopsit si cu aceasi combinatie de vopsea Agama,pigmenti Agama si Vallejo. Personal,recomand seria de KV-uri de la Trumpeter tuturor amatorilor de KV in scara mica.
So, tancul nr.864 al celebrului Zinoviy G. Kolobanov,care impreuna cu alte 4 KV-uri au distrus o coloana de 43 de panzere germane,in apropiere de Krasnogvardeysk (Gatchina),in august 1941.Al meu reprezinta tancul inainte de lupta...dupa ,tancul numara 135 de lovituri,mult prea numeroase pt incerca sa le realizez pe un kit asa de mic... :hi: :hi: ;-)

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

Spor s-aveti!

#2 Useril este offline   JangBogo 

• Membru senior
  • Postari: 2386
  • Inregistrat: 10-February 10
  • Interests:Figurine Antichitate-perioada moderna, Afrika Korps, Japonia.

Postat 25 May 2011 - 07:18 PM

Bravos Dani! Frumos realizat! Poti cumva sa dai mai multe detalii despre procesul vopsirii, culorile utilizate, weathering si alte minunatii? Ti-as fi recunoscator pentru ca am si eu cateva tancuri rusesti pe care incerc sa le termin (Zvezda insa, T34/76 la 1/72 si 1/100).

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 27 May 2011 - 11:56 PM

Mersi Jangbobo si scuze pt raspunsul intarziat,dar am avut ceva probleme cu pc-ul.
Exact in ordinea asta,dupa montaj complet[mai putin galeti,senile si cablele de remorcare,pe care prefer sa le vopsesc separat]:
1.O "spalare"[ca primer si pt textura] ruginiu +nitrodiluant.
2.Primul strat de vopsea acrilica Agama R14M[rusian field green] si pictarea numerelor de inmatriculare[din lipsa de decaluri]
3.O "spalare" cu negru acrilic,foarte diluat,apoi[inainte de uscarea totala ] cu ajutorul unei pensule mai late am sters toata macheta,a.i.negrul acrilic sa ramana numai prin imbinari.
4.Dupa uscare am venit[cu ajutorul unei pensule subtiri]cu ruginiu acrilic peste tot pe la imbinari.
5.La trenul de rulare i-am dat un strat de pigment Vallejo[dark earth-un maroniu mai inchis-diluat cu izopropilic],apoi un strat de pigment sand[Agama] ,gen dry-brush.
6.Un dry brush subtil cu metal peste tot unde am crezut eu c-ar putea aparea zone de frecare.

Nu stiu cat am fost de explicit,daca ai ceva neclaritati,iti stau la dispozitie.
Spor sa ai la rusestile tale!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi