Prima mea diorama Undeva in rusia
Postat 17 January 2006 - 10:47 AM
Diorama arata excelent, casutei nu stiu ce-i lipseste, poate mai multe detalii ?!!? Dar in lipsa unei poze cu ea nu pot sa spun nimic. Parerea mea e sa continui cu dioramele ca ai mana si ochi.
Cum ai facut cauciucul ala desumflat?
Postat 17 January 2006 - 12:00 PM
Diorama arata excelent in ansamblu, fiind si prima merita toate laudele. Ai bagat multa munca in ea..
N-am cum sa critic anumite lucruri;
-Tiger-ul il cunosc foarte bine fiind de la Italeri (construiesc si eu unul).. Din pacate acest model de tiger nu s-a aflat in Rusia.. Daca se afla acolo n-ar fi trebuit sa aiba aparatoarele curbe din fata.. In fine acest tiger este unul produs din noiembrie 1942
-Tiger-ul este galben care este imposibil in Rusia. Chiar si vehiculele vopsite de la fabrica in galben dupa 1943 au primit camuflaj pe ei. Acelasi lucru este valabil si pentru vehicolul de cercetare (seamana ca sdkfz 234/1??)
-Daca nu ma insel sdkfz 234/1 s-a produs incepind din iunie 1944, si s-au vazut la frontul de vest
-Tanchistii au camuflajul "dot pattern" din anul 1944 (daca vad bine de la poze), greu sa fie in Rusia. Iar linga Tiger-ul respectiv imposibil..
-Pantalonii unui ofiter de linga Tiger nu inteleg ce fel de camuflaj are.. Pare a fi modelul Italian care a intrat in 1944 la inveb-ntarul Germanilor..
Am criticat mult, ajunge... Eu as sfatui (daca imi permiteti) in special pentru incepatori, sa faceti diorame mai putin complicate.. Este foarte usor de facut greseli historice cum am facut si eu de nenumerate ori
Postat 17 January 2006 - 03:09 PM
mykyb................
Postat 17 January 2006 - 06:35 PM
As avea de obiectat doar in privinta cauciucului ce trebuia, dupa un incediu in prezenta benzinei, sa fie doar in stare de ...sirme, iar daunele pe masina ar fi trebuit sa fie nitel mai mari. Cu toate ca este foarte bine echilibrata, diorama pare nitel aglomerata, iar casa pare cam prea noua dupa ce pe acolo a trecut frontul.
Totusi, ma repet, una peste alta diorama arata foarte bine. Daca zici ca e prima, ma intreb cum or arata urmatoarele
Asa ca pune mina si da-i bataie!
Postat 17 January 2006 - 07:12 PM
Z-mare, la Jan 17 2006, 06:35 PM, a spus:
Multumesc Z-mare.
Ma straduiesc cum pot doar ca nu prea imi da "micuta" timp
Va salut pe toti.
Postat 17 January 2006 - 07:13 PM
Z-mare, la Jan 17 2006, 06:35 PM, a spus:
Multumesc Z-mare.
Ma straduiesc cum pot doar ca nu prea imi da "micuta" timp.
Va salut pe toti.
Postat 17 January 2006 - 11:43 PM
Nu neglija nici unul din cele doua aspecte mentionate de Z-mare, ambele sunt extrem de importante. .
Diorama este excelenta dar pentru mine putin cam aglomerata. O diorama, ca si o fotografie buna, trebuie sa iti ghideze privirea spre ceva - punctul focal.
Diorama ta ma face sa fug cu privirea dintr-o parte in alta si din pacate trebuie sa iti spun ca privirea nu mi s-a agatat de nimic (trebuie sa se agate de punctul focal) dar ea este extrem de ingrijit lucrata.
Oricum sper ca itr-o zi sa am atita rabdare pentru o asemenea lucrare. Felicitari.
Christian
Postat 18 January 2006 - 12:01 PM
In special imi plac figurinele, deh, sunt slabiciunea mea, iar ale tale sunt f. bine realizate. Eu sunt pe 1/72 dar la cele la 1/35 se vad mai bine detaliile.
Preferatii mei sunt tanchistii imbracati in camuflaj, stiu ca ai lucrat o gramada la camuflajul ala...
Eu, as schimba anul, as muta diorama in 44.... ca sa se asorteze cu uniformele figurinelor si as camufla nitel Tiger/ul.
Totodata imi place ca-i incarcata si ca include multe detalii...:)
Prefer dioramele la care poti sa te uiti 2 ore decat o diorama cu un camion si/o figurina....
Se vede ca ai lucrat mult la ea si ca ai pus multe detalii.
Felicitari inca o data ...
Postat 18 January 2006 - 12:45 PM
Numai bine Dl-or.
mykyb...........
Postat 18 January 2006 - 10:44 PM
Prima diorama, sunt la salina cu sare pe rana
Toata admiratia pentru realizare, inclusiv pentru "risipa" de materiale; Trebuie sa promiti ca ''recidivezi" (termini diorama cu aviatia, creste fata si te apuci de treba ).
Cum ai facut solul?
Galeata?
Daca ma uit in fantana imi vad chipul sau...
Ce dimensiuni are postamentul dioramei?
Postat 19 January 2006 - 01:57 PM
In ceea ce priveste istoria, Alguhan are dreptate, provin din perioade diferite, dar cu totii am facut greseli la inceput.
Daca imi permiti inca un sfat (pe care eu nu il prea respect): incearca sa realizezi lucrari mai mici, la care sa poti pune in valoare detaliile la care ai muncit atat de mult.
inca ceva, incearca sa daimai multe lamuriri si explicatii despre cum ai lucrat, cu ce, aceste explicatii se pot transforma in idei pentru ceilalti.
Succes in continuare si asteptam si alte lucrari la fel de reusite.
Postat 14 February 2006 - 03:32 PM
Singura obiectie legata de partea tehnica e forma anvelopei stricate de la SdKfz 234. Pare prea chinuita. Oricum cred ca acum e prea tarziu sa incerci o reparatie.
In rest, numai de bine!