Forum Machete,Modelism,Hobby: Macheta in curs de realizare - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Macheta in curs de realizare Macchi m.c 200 Saetta(smer)

#1 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 46
  • Inregistrat: 26-June 10
  • Interests:machetism,acvarism,filatelie

Postat 21 May 2011 - 11:59 AM

Am inceput sa lucrez iar la niste modele,aici voi prezenta ce am facut pana ,acum cu Macchi de la Smer
Este un kit care nu-l recomand nimanui,fiind de proasta calitate,eu sunt incepator asa ca nu-mi permit sa stric kituri mai bune.Oricum fiind facut de mine mi se pare cel mai frumos .
Mi-am pierdut cam 2 zile numai cu debavurarea ,pilirea slefuirea pieselor care nici nu se prea potrivesc trebuie folosit mult chit.
Imagine atasata: 21052011067.jpg
Imagine atasata: 21052011071.jpg
Imagine atasata: 21052011068.jpg

#2 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 21 May 2011 - 12:18 PM

Frumos subiectul ales de tine !!

Atentie la pozitionarea motorului in ansamblu. Din imagini pare a fi impins prea mult in fata, axul si prinderea elicei iesind mult in afara.

Ai mai jos ceva imagini pentru exemplificare, poate si de ajutor.

Imagine atasata: 200_Saeta_plansa_tehnica_1274.jpg
Imagine atasata: 200_Saeta_1274.jpg
Imagine atasata: 200_Saeta_profiles_1274.jpg
Imagine atasata: 200_Saeta.jpg

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 21 May 2011 - 12:25 PM

#3 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 21 May 2011 - 12:28 PM

Multumesc pt. sfat nu sunt lipite le-am montat doar pt, poza am sa tin cont.Multumesc am gasit i eu destule date despre acest avion sunt dementiale camuflarile italienesti,acesta va fi primul meu kit vopsit cu aerograful.

#4 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 26 May 2011 - 08:50 PM

Salut postez pozele cu compresorul meu luat de pe ebay si Macchi-ul vopsit cu dark green de la revell,promit sa nu mai postez poze de proasta calitate!Imagine atasata: 26052011076.jpg

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 24052011074.jpg

#5 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 27 May 2011 - 10:55 PM

Prima mea tentativa de camoflaj :pardon:
Imagine atasata: 27052011077.jpg

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 28 May 2011 - 07:29 AM

Da, se vede, oarecum, lipsa de experienta. Sa stii ca te-ai inhamat la o treaba foarte complicata pentru un incepator. Chiar si cei mai avansati si deprinsi cu minuirea aerografului, ataca cu oarece retine un astfel de camuflaj.
Parerea mea. Da jos tota vopseaua si ia-o de la capat. Adica, vopseste intreaga macheta in culoarea nisipului, apoi, folosind masti de patafix (bucati de patafix de forma petelor, puse unde ar trebui sa se vada culoarea nisipului), vopseste in verde. Tine aerograful cit mai perpendicular pe suprafata mastilor de patafix, cind vopsesti. In acest mod vei obtine o gazare ce da mult mai bine, fara ca vopseaua sa arate cu stropi, improscata sau cu pete.

#7 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 28 May 2011 - 12:55 PM

De acord,ca se vede lipsa de experienta crasa ,dar din greseli se invata oricum acesta il las asa mai am o macheta identica pe care cand o fac, sper ca va fii cat mai aproape de realitate.
Nu am avut patafix asa ca am facut camuflajul manual,si eram disperat sa testez aerograful :pardon: .Oricum eu invat rapid din greseli si veti vedea la alte kituri in viito r imbunatatiri considerabile in tehnica.
Multumesc pt. sfaturi.

#8 Useril este offline   stageexp 

• Membru senior
  • Postari: 1116
  • Inregistrat: 18-January 08
  • Interests:Fotografie, modelism, frumosul cotidian

Postat 30 May 2011 - 07:51 AM

Salut,

vezi ca pentru folosirea aerografului exista o gramada de tutoriale pe net, in format video, foarte utile. Dar mai ales conteaza "metrii" parcursi. Cand ai un pic de vreme, baga ceva vopsea in aerograf, ia o bucata de carton de care te poti debarasa si fa cateva experimente. Poti varia urmatorii parametrii: gradul de dilutie al vopselii, distanta fata de carton, raportul intre aer si vopsea. Dupa mai multe incercari o sa te obisnuiesti si o sa-ti intre in instinct modul in care te joci cu aerograful. Daca o sa cauti fisiere video pe net o sa vezi cum meseriasii de pe acolo traseaza linii de grosimi diferite sau exerseaza tehnica "dot".

spor la lucru

#9 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 22 June 2011 - 06:54 PM

Salut !
Mi-a crapat cupola la macheta,daca puteti sa ma sfatuiti de unde pot gasi una la 1/48 pe ebay si hannants nu am gasit .
Va multumesc.!

#10 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 09 August 2011 - 09:06 PM

Am gasit asta pe net.
Imagine atasata: mc200_riarmo.jpg

#11 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 14 August 2011 - 05:30 PM

Am mai facut,cate ceva la macheta am sters vopseaua si am folosit alta tehnica am cautat patafix,pana am inebunit nu am gasit si am folosit bucati de banda adeziva,dupa ce am terminat treaba am aflat ca in israel se numeste blu tac.
Mai am doua machte in faze incipiente un su 11 si mig 25 de la firme bscure si de proasta calitate kitech si leoman.
Astept criticile..... :diablo:

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 31052011082.jpg
  • Imagine atasata: 01062011083.jpg
  • Imagine atasata: 28052011079.jpg
  • Imagine atasata: 04072011099.jpg
  • Imagine atasata: 25062011088.jpg
  • Imagine atasata: 04072011100.jpg

#12 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12662
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 August 2011 - 08:26 AM

Daca inaltai putin mastile, folosind bucatele de carton sub ele, ai fi obtinut putina gazare, adica exact ce era nevoie.
Inceraca, daca se poate, sa faci poze de calitate mai buna, la astea nu se vede mare lucru, ma refer la detalii, adica exact acolo unde e baiul al mai mare! :whistle:
Un sfat, parere personala: nu te apuca de alta macheta pina nu ai ternimat-o pe cea inceputa!

#13 Useril este offline   busila 

• Membru senior
  • Postari: 1935
  • Inregistrat: 20-August 08
  • Interests:AVIATIE

Postat 15 August 2011 - 09:59 AM

In poza micuta cu Macchi-ul sub pomi, camuflajul era verde pe maro.La tine e maro pe verde.Si nu seamana deloc...Eu zic sa dai jos toata culoarea(cu lichid de frana) si sa faci din nou camuflajul( cat mai apropiat de cel real) dupa cum a spus si Z-mare-folosind patafix(blu-tac).Fa inainte niste teste de pozitionare si vopsire pe ceva bucati de plastic(eventual cd-uri).Si cand ai deprins tehnica si esti mutumit aplic-o pe macheta.
Atentie-vad ca ai vopsit cu culoarea de pe extrados si pe intrados, sub bordul de atac al aripilor.Nu era asa....

#14 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 15 August 2011 - 10:32 AM

Vezi postareabusila, la 15 August 2011 - 09:59 AM, a spus:

Atentie-vad ca ai vopsit cu culoarea de pe extrados si pe intrados, sub bordul de atac al aripilor.Nu era asa....

Ba da, exact asa era.
Imagine postata

#15 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 15 August 2011 - 11:20 AM

Salut prieteni!
Z ai dreptate cu privire la inaltarea mastilor,dar eram nerabdator sa verific thenica arata mult mai bine si mai realist gazat ce-i drept ,cu privire la schema de vopsire aplicata e cea corecta, cea cu copacii am pus-o pt ca e extraordinar de frumosa poza actualmente e la mine screen saver pe laptop.Am mai spus si de alte dati ca machtele astea sunt eperimente pt. mine erific si eu diferite metode de lucru eu oricum le voi da lui frta-miu sa le aiba la birou.
Am multe machte de facut peste 120 poate era mai bine cum am fost sfatuit sa fac pe cd-uri sau bucati de plastic,va inteleg si pe voi pt ca aveti un nivel ridicat si poate vi se pare ca " ofensez",plasticul.
Decamdata invat si pot spune ca am progresat mult in primul rand am citit enorm si am vazut multe tutoriale.Va multumesc si astept sfaturi in continuare.

#16 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 15 August 2011 - 11:27 AM

Da,cam asa este(....daca nu te documentezi bine inainte).Butonand netul si bibliografia mea (il am si eu de la AML) am gasit in poze si cu intradosul curat. Trebuie vazut de ce unele erau si unele nu.Mai sapam...
Imagine atasata: Macchi Mc.200_1000x352.jpg

#17 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 15 August 2011 - 12:03 PM

Cred ca am pe putin 20 de inmatriculari diferite pt. avionasu asta camuflajele italienilor sunt extraordinare,trebuie sa-mi vina si un pipistrrelo sm 79 de pe ebay si acolo sunt zeci de variante si japonzii au la fel scheme de camo superbe,vad ca multi de pe forum sunt albanezi eu sunt nascut in Brad HD :clapping:

#18 Useril este offline   busila 

• Membru senior

Postat 15 August 2011 - 12:06 PM

.....sunt nascut in Brad HD
De'al nostru deci. Tre'sa ne'ntalnim odata si-o data in viata asta....

#19 Useril este offline   AdiP 

• Membru senior
  • Postari: 2390
  • Inregistrat: 29-February 08
  • Interests:Anything that fly, crawl or float in WW 2

Postat 15 August 2011 - 12:27 PM

Citeaza

Am multe machte de facut peste 120 poate era mai bine cum am fost sfatuit sa fac pe cd-uri sau bucati de plastic,va inteleg si pe voi pt ca aveti un nivel ridicat si poate vi se pare ca " ofensez",plasticul.

Nu ofensezi nici un plastic, stai linistit. Iar cine se considera ofensat de ceea ce posteaza unii sau altii, tine strict doar de Ego-ul personal.
Nimeni nu s-a nascut invațat si nimeni nu cred ca are curajul sa spuna ca machetismul (modelismul e alta macare de peste) nu mai are taine pentru el, indiferent de cata experienta in a lipii si vopsi plastice are fiecare.
Faptul ca ai 120 de cutii nemontate nu prea are mare relevanta, conteaza cate ai montat si vopsit pana acum; experiența in machetism rezidă doar din ceea ce am lucrat fiecare, nu din cate cutii am adunat.
Incearca sa folosesti sfaturile pe care le primesti, vezi unde gresesti si de ce gresesti, si prin practica vei avea rezultate mai mult decat multumitoare -cel putin pentru tine.
Cititul si urmaritul diverselor tutoriale nu e suficient, daca nu pui in practica ceea ce ai citit/retinut. Abia la acea etapa vezi "live" ce si cum iti iese/de ce nu iti iese, si asa mai departe.

Legat de italianul tau :
Că folosești patafix, UHU, Blue-tac sau gogoloaie din servețete umede pentru a crea acele masti pentru aparat, ar fi indicat sa aplici prima data giallo mimetico (sau bruno mimetico nu-ti stiu exact culorile kit-ului) si abia apoi verdele (olivo scura 2 ?).
Galbenul insignia se da de regula peste un strat de alb (galbenul are cea mai slaba putere de acoperire), ulterior il sigilezi cu lac.

Vezi p-acilea un tabel de culori utilizate de italieni :
http://www.ipmsstock...harts_italy.htm

Iar legat de dezbaterile privind camuflajul extradosului continuat sub plan, au existat ambele variante de vopsiri (si cu si fara); in functie de teatrul de operatiuni, an, etc.

Si asa cum bine zice si Z-ul, zic si eu : Nu incepe mai multe machete, => nu o sa termini nici una intr-un termen rezonabil.

Spor

Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 August 2011 - 12:29 PM

#20 Useril este offline   akhenaten 

• Membru deplin

Postat 15 August 2011 - 12:54 PM

Multumesc pt. tabelul de conversie. :hi:

Arata acest topic

• 2 Pagini +