Citeaza
Am multe machte de facut peste 120 poate era mai bine cum am fost sfatuit sa fac pe cd-uri sau bucati de plastic,va inteleg si pe voi pt ca aveti un nivel ridicat si poate vi se pare ca " ofensez",plasticul.
Nu ofensezi nici un plastic, stai linistit. Iar cine se considera ofensat de ceea ce posteaza unii sau altii, tine strict doar de Ego-ul personal.
Nimeni nu s-a nascut invațat si nimeni nu cred ca are curajul sa spuna ca
machetismul (modelismul e alta macare de peste) nu mai are taine pentru el, indiferent de cata experienta in a lipii si vopsi plastice are fiecare.
Faptul ca ai 120 de cutii nemontate nu prea are mare relevanta, conteaza cate ai montat si vopsit pana acum; experiența in machetism rezidă doar din ceea ce am lucrat fiecare,
nu din cate cutii am adunat.
Incearca sa folosesti sfaturile pe care le primesti, vezi unde gresesti si de ce gresesti, si prin practica vei avea rezultate mai mult decat multumitoare -cel putin pentru tine.
Cititul si urmaritul diverselor tutoriale nu e suficient, daca nu pui in practica ceea ce ai citit/retinut. Abia la acea etapa vezi "live" ce si cum iti iese/de ce nu iti iese, si asa mai departe.
Legat de italianul tau :
Că folosești patafix, UHU, Blue-tac sau gogoloaie din servețete umede pentru a crea acele masti pentru aparat, ar fi indicat sa aplici prima data giallo mimetico (sau bruno mimetico nu-ti stiu exact culorile kit-ului) si abia apoi verdele (olivo scura 2 ?).
Galbenul insignia se da de regula peste un strat de alb (galbenul are cea mai slaba putere de acoperire), ulterior il sigilezi cu lac.
Vezi p-acilea un tabel de culori utilizate de italieni :
http://www.ipmsstock...harts_italy.htm
Iar legat de dezbaterile privind camuflajul extradosului continuat sub plan, au existat ambele variante de vopsiri (si cu si fara); in functie de teatrul de operatiuni, an, etc.
Si asa cum bine zice si Z-ul, zic si eu : Nu incepe mai multe machete, => nu o sa termini nici una intr-un termen rezonabil.
Spor
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 August 2011 - 12:29 PM