Macheta in curs de realizare Macchi m.c 200 Saetta(smer)
#1
Postat 21 May 2011 - 11:59 AM
Este un kit care nu-l recomand nimanui,fiind de proasta calitate,eu sunt incepator asa ca nu-mi permit sa stric kituri mai bune.Oricum fiind facut de mine mi se pare cel mai frumos .
Mi-am pierdut cam 2 zile numai cu debavurarea ,pilirea slefuirea pieselor care nici nu se prea potrivesc trebuie folosit mult chit.
#2
Postat 21 May 2011 - 12:18 PM
Atentie la pozitionarea motorului in ansamblu. Din imagini pare a fi impins prea mult in fata, axul si prinderea elicei iesind mult in afara.
Ai mai jos ceva imagini pentru exemplificare, poate si de ajutor.
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 21 May 2011 - 12:25 PM
#6
Postat 28 May 2011 - 07:29 AM
Parerea mea. Da jos tota vopseaua si ia-o de la capat. Adica, vopseste intreaga macheta in culoarea nisipului, apoi, folosind masti de patafix (bucati de patafix de forma petelor, puse unde ar trebui sa se vada culoarea nisipului), vopseste in verde. Tine aerograful cit mai perpendicular pe suprafata mastilor de patafix, cind vopsesti. In acest mod vei obtine o gazare ce da mult mai bine, fara ca vopseaua sa arate cu stropi, improscata sau cu pete.
#7
Postat 28 May 2011 - 12:55 PM
Nu am avut patafix asa ca am facut camuflajul manual,si eram disperat sa testez aerograful .Oricum eu invat rapid din greseli si veti vedea la alte kituri in viito r imbunatatiri considerabile in tehnica.
Multumesc pt. sfaturi.
#8
Postat 30 May 2011 - 07:51 AM
vezi ca pentru folosirea aerografului exista o gramada de tutoriale pe net, in format video, foarte utile. Dar mai ales conteaza "metrii" parcursi. Cand ai un pic de vreme, baga ceva vopsea in aerograf, ia o bucata de carton de care te poti debarasa si fa cateva experimente. Poti varia urmatorii parametrii: gradul de dilutie al vopselii, distanta fata de carton, raportul intre aer si vopsea. Dupa mai multe incercari o sa te obisnuiesti si o sa-ti intre in instinct modul in care te joci cu aerograful. Daca o sa cauti fisiere video pe net o sa vezi cum meseriasii de pe acolo traseaza linii de grosimi diferite sau exerseaza tehnica "dot".
spor la lucru
#11
Postat 14 August 2011 - 05:30 PM
Mai am doua machte in faze incipiente un su 11 si mig 25 de la firme bscure si de proasta calitate kitech si leoman.
Astept criticile.....
#12
Postat 15 August 2011 - 08:26 AM
Inceraca, daca se poate, sa faci poze de calitate mai buna, la astea nu se vede mare lucru, ma refer la detalii, adica exact acolo unde e baiul al mai mare!
Un sfat, parere personala: nu te apuca de alta macheta pina nu ai ternimat-o pe cea inceputa!
#13
Postat 15 August 2011 - 09:59 AM
Atentie-vad ca ai vopsit cu culoarea de pe extrados si pe intrados, sub bordul de atac al aripilor.Nu era asa....
#15
Postat 15 August 2011 - 11:20 AM
Z ai dreptate cu privire la inaltarea mastilor,dar eram nerabdator sa verific thenica arata mult mai bine si mai realist gazat ce-i drept ,cu privire la schema de vopsire aplicata e cea corecta, cea cu copacii am pus-o pt ca e extraordinar de frumosa poza actualmente e la mine screen saver pe laptop.Am mai spus si de alte dati ca machtele astea sunt eperimente pt. mine erific si eu diferite metode de lucru eu oricum le voi da lui frta-miu sa le aiba la birou.
Am multe machte de facut peste 120 poate era mai bine cum am fost sfatuit sa fac pe cd-uri sau bucati de plastic,va inteleg si pe voi pt ca aveti un nivel ridicat si poate vi se pare ca " ofensez",plasticul.
Decamdata invat si pot spune ca am progresat mult in primul rand am citit enorm si am vazut multe tutoriale.Va multumesc si astept sfaturi in continuare.
#17
Postat 15 August 2011 - 12:03 PM
#19
Postat 15 August 2011 - 12:27 PM
Citeaza
Nu ofensezi nici un plastic, stai linistit. Iar cine se considera ofensat de ceea ce posteaza unii sau altii, tine strict doar de Ego-ul personal.
Nimeni nu s-a nascut invațat si nimeni nu cred ca are curajul sa spuna ca machetismul (modelismul e alta macare de peste) nu mai are taine pentru el, indiferent de cata experienta in a lipii si vopsi plastice are fiecare.
Faptul ca ai 120 de cutii nemontate nu prea are mare relevanta, conteaza cate ai montat si vopsit pana acum; experiența in machetism rezidă doar din ceea ce am lucrat fiecare, nu din cate cutii am adunat.
Incearca sa folosesti sfaturile pe care le primesti, vezi unde gresesti si de ce gresesti, si prin practica vei avea rezultate mai mult decat multumitoare -cel putin pentru tine.
Cititul si urmaritul diverselor tutoriale nu e suficient, daca nu pui in practica ceea ce ai citit/retinut. Abia la acea etapa vezi "live" ce si cum iti iese/de ce nu iti iese, si asa mai departe.
Legat de italianul tau :
Că folosești patafix, UHU, Blue-tac sau gogoloaie din servețete umede pentru a crea acele masti pentru aparat, ar fi indicat sa aplici prima data giallo mimetico (sau bruno mimetico nu-ti stiu exact culorile kit-ului) si abia apoi verdele (olivo scura 2 ?).
Galbenul insignia se da de regula peste un strat de alb (galbenul are cea mai slaba putere de acoperire), ulterior il sigilezi cu lac.
Vezi p-acilea un tabel de culori utilizate de italieni :
http://www.ipmsstock...harts_italy.htm
Iar legat de dezbaterile privind camuflajul extradosului continuat sub plan, au existat ambele variante de vopsiri (si cu si fara); in functie de teatrul de operatiuni, an, etc.
Si asa cum bine zice si Z-ul, zic si eu : Nu incepe mai multe machete, => nu o sa termini nici una intr-un termen rezonabil.
Spor
Aceasta postare a fost editata de AdiP: 15 August 2011 - 12:29 PM