Forum Machete,Modelism,Hobby: Tiger I Late - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tiger I Late

#1 Useril este offline   KBN 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 16
  • Inregistrat: 26-September 06

Postat 05 May 2011 - 06:47 PM

Buna,

Dupa ce am invatat multe despre acest hobby minunat , mai ales de la voi de pe forum :hi:, m-am decis sa trec si eu incet incet de la amator la avansat. Asa am realizat prima machete pentru care nu imi e rusine sa postez poze (asta pentru ca la ce am vazut ca reusiti voi sa faceti inca am muuuuult de invatat). As vrea sa aflu parerile voastre.
Inca cred ca mai am de lucru la macheta asta si poate imi dati niste sfaturi. Ce nu am facut la ea este Wash :drinks: inca nu stapanesc bine tehnica si mi-a fost frica sa nu o stric. Pozele nu au chiar lumina potrivita o sa incerc si cu lumina naturala pentru ca in realitate arata mult mai bine :drinks: (cel putin asa zic eu )

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: tiger1.jpg
  • Imagine atasata: tiger2.jpg
  • Imagine atasata: tiger3.jpg
  • Imagine atasata: tiger4.jpg
  • Imagine atasata: tiger5.jpg

#2 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 07 May 2011 - 04:25 AM

Salutare!
Mie imi place cum ti-a iesit,dar am senzatia ca e neterminat...
Inainte de Wash,mai ai de facut cate ceva:
1.Adauga pe lateralele turelei inmatricularile[221]
2.Da-i jos crucile si insemnele divizionale si pune-le la locul lor:
http://tiif.de/thread.php?threadid=35&...648123972e...ai aici poze unde se vede unde vin puse decalurile,e si 221-le tau pe acolo
4.Din cate imi dau seama e un kit 1/35[cred]...ai uitat de axele de sustinere al tunului,care se baga in cele 2 gauri din lateralele turelei.

#3 Useril este offline   KBN 

• Membru deplin

Postat 07 May 2011 - 07:36 AM

Vezi postareadani, la 7 May 2011, 04:25, a spus:

Salutare!
Mie imi place cum ti-a iesit,dar am senzatia ca e neterminat...
Inainte de Wash,mai ai de facut cate ceva:
1.Adauga pe lateralele turelei inmatricularile[221]
2.Da-i jos crucile si insemnele divizionale si pune-le la locul lor:
http://tiif.de/thread.php?threadid=35&...648123972e...ai aici poze unde se vede unde vin puse decalurile,e si 221-le tau pe acolo
4.Din cate imi dau seama e un kit 1/35[cred]...ai uitat de axele de sustinere al tunului,care se baga in cele 2 gauri din lateralele turelei.

Da kit-ul e 1/35 Dragon
Din pacate nu mai am cu sa pun decalurile laterale :drinks:. Am incercat si sin cauza zimmeritului nu s-au prins calumea nici cu Decal fix (sau nu am stiut eu cum sa le pun ) iar acum s-au stricat. De aia si crucea e unde e ca e singura parte neteda :hi:. Ce sa ii faci incepator. Cred ca o sa incerc sa fac un shablon cu 221 si sa fac cu aerograful. Poate ma ajuti cu un sfat cum as putea sa fac altfel.
Am pus si axele laterale pentru ridicarea turetei.

#4 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 07 May 2011 - 10:58 AM

Cu decalurile nu prea imi dau seama ce ti s-a intamplat,in general Dragonezele se prind la fix.Pui decalul,apoi tamponezi c-un betisor de urechi[cu vata in varf] pana iasa toata apa de sub decal.Il lasi vreo 10 minute ,pana se prinde,apoi ii aplici solutia de decal c-o pensula mai lata,pe orizontala,in directia zimm-ului.Eu folosesc nitrodiluant si n-am avut probleme...
Ai alte decaluri?Daca nu, o sa ma uit sa vad daca nu mi-au mai ramas ceva ...
Uita-te atent la asta:
http://www.youtube.com/watch?v=leHsaAkjje0...e=related...vei gasi si cum se aplica decalurile,dar si modul in care sa-i faci wash-ul.

#5 Useril este offline   KBN 

• Membru deplin

Postat 09 May 2011 - 11:16 AM

Vezi postareadani, la 7 May 2011, 10:58, a spus:

Cu decalurile nu prea imi dau seama ce ti s-a intamplat,in general Dragonezele se prind la fix.Pui decalul,apoi tamponezi c-un betisor de urechi[cu vata in varf] pana iasa toata apa de sub decal.Il lasi vreo 10 minute ,pana se prinde,apoi ii aplici solutia de decal c-o pensula mai lata,pe orizontala,in directia zimm-ului.Eu folosesc nitrodiluant si n-am avut probleme...
Ai alte decaluri?Daca nu, o sa ma uit sa vad daca nu mi-au mai ramas ceva ...
Uita-te atent la asta:
http://www.youtube.com/watch?v=leHsaAkjje0...e=related...vei gasi si cum se aplica decalurile,dar si modul in care sa-i faci wash-ul.

Super tare filmuletul thx
O sa fac azi rost de decaluri de la un prieten si sper sa reusesc sa le pun :))
Ce cred ca am gresit eu la decaluri este ca le-am ridicat din apa si plimbat prin aer pana la macheta in loc sa le dau jos de pe suport direct unde trebuiau plasate :-D

#6 Useril este offline   Serpent 

• Membru deplin
  • Postari: 99
  • Inregistrat: 11-August 09
  • Interests:Soft Skins

Postat 09 May 2011 - 05:54 PM

Ala din film este un agent roman sub acoperire, infiltrat in Japonia! :-D
Isi zice Domnul DOI, pt. ca a fost trimis in misiune de cabinetul nr. 2... :-P
Are si-un blog in engleza.

Un tutorial in romana despre decaluri gasesti aici.

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 May 2011 - 07:26 PM

Citeaza

Ce cred ca am gresit eu la decaluri este ca le-am ridicat din apa si plimbat prin aer pana la macheta in loc sa le dau jos de pe suport direct unde trebuiau plasate
Asa ceva nu se face! http://www.cartula.ro/Articole/Tehnici/N-D...pe-macheta.html
Pe zimmerit, daca decalurile nu sunt subtiri, sunt greu de pus datorite denivelarilor pronuntate. In acest caz cel mai bine este sa vopsesti folosind masti adecvate.
Mai poti folosi o metoda, din pacate riscanta: dupa punerea pe macheta a decalurilor, le dai cu Nitrosolv. Pensula trebuie sa aiba foarte putin Nitrosolv si dai o singura data, nu revi. Nitrosolvul dizolva suportul decalului, il increteste si il lipeste de zimmerit, urmind toate denivelarile. Dupa uscarea solventului, "incretirile" dispar. Din pacate, o cantitate prea mare de solvent poate distruge iremediabil decalul!

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi