Pagina 1 din 1
Me 109 F 4 si G 10
Postat 16 January 2006 - 01:04 AM
Salut Vali,
Mi-e foarte greu sa spun ceva legat de machete (sa fac o critica pozitiva) pentru ca nu am facut nici o machta la scara 1/72. Dar pot sa iti spun ca urmele de fum lasate e fuselaj nu par naturale. In primul caz ele arata cel mai rau, iar in al doilea ele sunt prea mari (si mult prea groase). Gindeste-te cu ce viteza ies gazele de pe tevile de esapament.
Si sa stii ca modelele au multe puncte pozitive.
Christian
Mi-e foarte greu sa spun ceva legat de machete (sa fac o critica pozitiva) pentru ca nu am facut nici o machta la scara 1/72. Dar pot sa iti spun ca urmele de fum lasate e fuselaj nu par naturale. In primul caz ele arata cel mai rau, iar in al doilea ele sunt prea mari (si mult prea groase). Gindeste-te cu ce viteza ies gazele de pe tevile de esapament.
Si sa stii ca modelele au multe puncte pozitive.
Christian
Postat 16 January 2006 - 08:53 AM
Postat 16 January 2006 - 09:59 AM
Benzina sintetica era intr-adevar mai putin eficienta decit cea engleza sau americana, probabil murdarea mai mult...
totusi jegul de pe fuselaje tinea un pic mai mult de intretinerea avionului decit de benzina folosita...
Sint poze cu G10 curate banutz iar altele mizerabile...asta aveam in cap cin am zis de situatia Germaniei din 45.
Teoretic, un fuselaj se innegrea si dupa un zbor de 1 ora..
Interesant cum arata avionul lui Bizu, fotografiat de americani imediat dupa aterizarea la Foggia...asta in 44 fara benzina sintetica.
totusi jegul de pe fuselaje tinea un pic mai mult de intretinerea avionului decit de benzina folosita...
Sint poze cu G10 curate banutz iar altele mizerabile...asta aveam in cap cin am zis de situatia Germaniei din 45.
Teoretic, un fuselaj se innegrea si dupa un zbor de 1 ora..
Interesant cum arata avionul lui Bizu, fotografiat de americani imediat dupa aterizarea la Foggia...asta in 44 fara benzina sintetica.
Postat 16 January 2006 - 07:47 PM
Vali, fumul il faci, pe vopsea mata prin drybrushing cu vopsea, nu neagra , ci un gri foarte inchis sau un amestec de rosu si negru ori cu ajutorul aerografului, folosind vopsea foarte diluata, dind mai multe straturi.Tamiya are o vopsea speciala, X-19 Smoke, pentru astfel de situatii.
Apoi benzina sintetica nu lasa urme negre ci ...gri-rosietic (nu stiu cum sa explic altfel )
Apoi benzina sintetica nu lasa urme negre ci ...gri-rosietic (nu stiu cum sa explic altfel )
Arata acest topic
Pagina 1 din 1