Forum Machete,Modelism,Hobby: primul meu contact cu figurinele - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

primul meu contact cu figurinele 1:72 union infantry Italeri

#1 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 12
  • Inregistrat: 25-April 11

Postat 03 May 2011 - 06:22 PM

salut,

de o saptamana mi-am luat pensule , culori si m-am apucat sa pictez cei 50 de omuleti din kitul de la italeri.

problema e ca nu sunt multumit deloc de rezultat.
Detalii ca barba, mustata nu prea pot sa le pictez, vopseaua pare ca se cojeste de pe ei, am depasit marginile pe ici pe colo..de umbre nici nu se pune problema.

acum urmeaza sa-i lacuiesc(pe primii 3 care sunt completi). Cei drept ca si i-am pictat mai in graba.

acum urmeaza intrebarile:

1.pot sa folosesc orice vopsea ca primer?adica pot sa folosesc cea de skin tone?(am citit ca mai intai se vopseste cu o culoare ca sa se prinda bine vopseaua finala)
2.este mai usor sa vopsesc ca si cum as imbraca figurinele?(piele,haine,cizme,detalii de pe haine,lemn,otel)
3.cam cat ar trebui sa-mi ia sa vopsesc o figurina ?si cate imi recomandati sa vopsesc deodata?

o sa pun si niste poze cu ce mi-a iesit in cursul zilei de maine.

Aceasta postare a fost editata de kitzkhan: 03 May 2011 - 06:23 PM

#2 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 03 May 2011 - 09:15 PM

Hai salut!
In primul rand, ce vopsea ai folosit?Acrilica sau email, si ce marca?
Vopseaua se cojeste din cauza ca ori e prea groasa,ori ai uitat sa speli bine figurinele,dar mai pot fi si alte motive...

In al doilea rand am sa incerc sa-ti raspund la intrebari:
1.Pt figurinele mici[si nu numai] eu personal iti recomand,pt primer, o "spalare"[adica bine diluata] cu un maroniu inchis[umbra arsa] sau negru.Odata va functiona ca primer, in al doilea rand iti va evidentia detaliile pe figurina,iar in al treilea rand vei obtine primele efecte de umbre si lumini.
2.Incepe cu fata,apoi uniforma[jacheta si pantalon],cizme,de-abia apoi treci la restul detaliilor.Detaliile mici incearca sa le faci c-un varf de scobitoare,vei avea mai mult control decat cu orice pensula.
3.Depinde de cat de bine vrei s-o realizezi si de detalierea ei...In cazul tau cca 1 ora,daca zici ca e primul tau contact cu figurinele mici...
"...si cate imi recomandati sa vopsesc deodata?"-cate poti si iti face placere.Ce depaseste placerea e deja o corvoada teribila si mai mult decat obositor pt ochi.

Spor sa ai!

#3 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 04 May 2011 - 11:06 AM

Daca figurinele sunt din "palstic de galeata" (polipropilena) aderenta vopselei este destul de slaba. In acest caz ai nevoie de un grund pentru plastic.
Pentru detalii fine trebuie o anumita tehnica de vopsire. Folosesti o pensula fina, de calitate, ceva cu doi de zero in fata. Vopseaua e de preferat sa nu fie cu uscare rapida (gen acrilic sau lacuri/duco), si trebuie diluata corespunzator. Se ia putina vopsea pe virful pensulei, se vopseste un detaliu, apoi pensula se spala in diluant, dupa care o iei de la capat. Este obositor, dar altfel nu prea merge.

#4 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 May 2011 - 11:25 AM

Bine-ai inceput.
In postarea de mai sus, spalare ala in ghilimele este o preluare din engleza a lui Washing (ca poate te intrebai cum speli ceva curaqt cu ceva maro). Se face o solutie diluata de vopsea (cu solvent specific - apa, daca sunt acrilice diluant daca sunt emailuri - scrie pe ele).
In mod normal grundul este ceva mai mult decat o vopsea. Are aderenta mai mare si de cele mai multe ori este mat. Daca grunduiesti cu alta vopsea e ca si cum ai vopsi de doua ori.
Ai grija daca dai grund sa-l dai subtire. Daca dai multe straturi aproape nediluate, detaliile se vor umple cu pigment si nu e bine.
Multi nu folosesc nimic pt. grunduire. La astea din plastic vinilic (elastic) este bine sa folosesti totusi.
Da culorile de baza mai deschise un pic, ca sa poti veni cu wash-uri fara sa inchizi prea mult culoarea.

Decat sa te grabesti, mai bine nu te mai apuci. Asta e o chestie pe care o faci de placere, in liniste si pace. Asta e si scopul.
Detaliile foarte mici iti vor veni la indemana mai incolo cand o sa fi mai experimentat. In plus nu trebuie sa-ti doresti sa fie prea evidente. Daca te uiti la un om la distanta la care il vezi de 1/72 (2cm) nu o sa vezi prea multe detalii d-astea. (parerea mea)
Ideal este sa pictezi 2-3 odata. Ca sa nu strici vopsea pt. unu singur si totusi sa nu te plictisesti facand 50 de curele de pusca, 100 de cizme si asa mai departe.
In locurile unde dai pe langa, poti sa revi cu culoarea de fond si sa acoperi greseala.
In functie de indemanare si de pretentii, una poate sa-ti ia de la o ora la cateva zile, deci e irelevant timpul. Adica nu merge sa zici - intre dus gunoiul si cumparat paine pot sa fac circa 4 figurine. Apuca-te si vezi tu cand termini.
Ideal e sa vopsesti logic. Adica ce acopera pe cine ? gulerul acopera gatul normal, deci asa faci si tu. Intai pielea, dupa aia hainele, dupa cizmele si abia la urma harnasamente si alte detalii mici.

O sa intelegi ca fiecare are tehnica lui, asa cum o vei avea si tu pe a ta.
Spor la poze! A, apropo', cand vei vedea pozele te vei ingrozi, dar n-are nimic. Probabil ca nimeni nu se va uita la figurine cu lupa.

#5 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin

Postat 04 May 2011 - 11:34 AM

de spalat le-am spalat cum am citit cu apa si sapun , apoi am aplicat vopsea diluata in cazul suprafetelor mai mari(uniforma) iar pentru detalii vopsea nediluata (mai groasa pentru a se prinde), detaliile le-am facut cu scobitoarea. Folosesc vopsea acrilica Valejo . diseara cand ajung acasa o sa pun si pozele.

in principiu am pictat cam 1,5 ore per figurina, zic in principiu pentru ca am facut in loturi ca sa evit consumul excesiv de vopsea.
acum ma gandeam sa fac maxim cate 3.

am 3 finalizati , mai trebuie doar sa-i lacuiesc.
ce ma nemultumeste sunt fetele, care le-am vopsit doar cu skin tone, fara a face ochi, buze, sprancene..si arata de zici ca-s zombi.

dupa ce pun pozele mai sariti si voi cu critici.

oricum merci pentru sfaturi.

#6 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 04 May 2011 - 01:11 PM

Citeaza

iar pentru detalii vopsea nediluata (mai groasa pentru a se prinde)
Abordare gresita, vezi mai sus!

Citeaza

le-am vopsit doar cu skin tone, fara a face ochi, buze, sprancene
Puneti prietena/sora/prietenul/colegul sa stea la o distanta de 72 de pasi de tine (se zice ca un obiect la distanta asta arata ca la scara 1/72) si vezi cam ce detalii deslusesti pe fata! La scara asa de mica, mult ami importante sunt luminile si umbrele decit buzele, sprincenele si pupila ochiului.

#7 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 04 May 2011 - 01:26 PM

Salut!
pune tu prima data pozele si mai vedem dupa aia.
Probabil ca Wurger si Z-ul au fost mult mai expliciti ca mine.In privinta fetelor subscriu la cele spuse de Z-mare,adica la scara asta mica,poti face fata din lumini si umbre prin wash-uri.
Cu scuzele de rigoare,pt exemplificare:
Imagine postata
Fata lui Saladin a fost facuta prin 2,3 wash-uri,doar mustata a fost facuta c-un varf de scobitoare...
Astept sa vad pozele,spor sa ai!

#8 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin

Postat 04 May 2011 - 06:30 PM

vopseluri folosite

http://img84.imagesh...i/union003.jpg/

dupa ce i-am pictat uniforma

http://img860.images...i/union012.jpg/

mai trebuie retusati(daca se mai poate ) si lacuiti

http://img9.imagesha.../i/union031.jpg
http://img51.imagesh.../i/union036.jpg

ok acu dati cu paru' :))

Ps: am facut 60 de poze ca sa iasa astea, stiu ca-s facute de zici ca am pozat cu o piatra dar nici lumina nu m-a ajutat, aparatul este un kodak easy share c613

Aceasta postare a fost editata de kitzkhan: 04 May 2011 - 06:34 PM

#9 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin

Postat 04 May 2011 - 10:25 PM

alti 3 infanteristi au cazut prada pensulei mele incepatoare :)

1. am taiat astfel incat sa-mi ramana o tepusa cu care sa-i infig in polistiren
Imagine postata

2. i-am priponit bine pe cei 3 indivizi
Imagine postata

3. am incercat sa aplic "spalarea" de care vorbeste toata lumea

Imagine postata
Imagine postata

maine daca nu-mi sparge nevasta capul am sa continui cu vopsirea pielii

ceva sfaturi, corecturi pe ultima suta de metrii ?

ps: cred ca am prins si spilu cum sa fac pozele mai clare (de..., sunt la inceputuri)

#10 Useril este offline   wurger 

• Membru senior
  • Postari: 4049
  • Inregistrat: 21-February 05

Postat 04 May 2011 - 11:42 PM

Mult mai reusite aceste figurine din urma. Trebuia sa le faci intai pielea, dar merge si asa dac tie iti convine ca etape de lucru.
Celelalte figurine de mai sus au albastrul ala mult prea strident.
Cauta pe google images niste poze cu unionisti sau ce sunt aia - picturi, trupe de reenactment. De acolo vezi culoarea si mai amesteci in albastrul ala ceva gri sau ....vezi tu.

Vezi ca nevasta trebuie obisnuita (dresata) din timp. Daca nu ajungi ca mine :drinks:

#11 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 05 May 2011 - 01:44 AM

Pt primele figurine nu arata deloc rau...in timp,dupa ceva exercitiu vei vedea ca iti vor reusi altfel,iar pretentiile tale fata de ce vrei sa faci,vor deveni mai mari.
Cu astea din urma ai inceput cu dreptul :drinks: ...banuiesc ca observi cum ti s-au reliefat toate detaliile.
Spor sa ai!

#12 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin

Postat 05 May 2011 - 10:04 PM

cei 3 au mai chemat 2 preteni si astfel au devenit 5, inca au ca si misiune paza tevii de gaze

1. le-am pictat fetele(tot nu prea imi plac) , mainile si o bucatica de gat dezgolita

Imagine postata

2. urmatoarele pe lista au fost cizmele

Imagine postata

3. si pantalonii

Imagine postata

Imagine postata

astept parerile voastre , criticile si sfaturile sunt binevenite

pe viu arata mai bine ca in poza si sincer nu stiu daca sa mai pictez uniforma sau sa o las asa cum este in stadiul asta(plasticul albastru cu urme de negru pe el), oricum ar fi continui maine ....sper

#13 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 06 May 2011 - 07:45 AM

Pentru "primul contact cu figurinele" arata chiar foarte bine!

In alta ordine de idei, daca poti, fotografiaza mai de aproape si incearca o diafragma mai mica pentru a avea o profunzime mai mare.

#14 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin

Postat 06 May 2011 - 08:48 AM

merci, cat despre fotografiere , abia ma descurc...pana acum am facut poze doar pe modul automat..:D, poze uzuale

dupa ce le vopsesc in intregime trebuie aplicata iar o "spalare" ? daca da mi-e cam frica sa nu se stearga vopseaua , ma rog o sa vedem ce-o sa iasa :D

#15 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 06 May 2011 - 05:15 PM

Nu, nu trebuie sa le "speli" ci doar le dai cu un strat de lac de protectie

#16 Useril este offline   kitzkhan 

• Membru deplin

Postat 06 May 2011 - 11:24 PM

continuam cu ce 5 viteji

1. uniforma

Imagine postata

2. curea, desaga,baioneta,pusca

Imagine postata

Imagine postata

usor ,usor ma apropii de final cu gasca asta :D
ps: ma omoara pozele....nu-mi reusesc deloc.

Aceasta postare a fost editata de kitzkhan: 06 May 2011 - 11:28 PM

#17 Useril este offline   dani 

• Membru senior

Postat 07 May 2011 - 04:05 AM

Alta viata! :drinks:
Eu zic ca poti sa-i lasi "nespalati",eventual poti sa reliefezi numai fetele cu o spalare cu maroniu inchis sau burnt umber si mustatile c-un varf de scobitoare inmuiat in negru.Pozele mi se par ok,de multe ori si eu fac cate 50-100 de poze ,ca sa-mi pot sa-mi gasesc 5-6 care sa-mi placa....

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi