Desi de multi ani nu numai ca nu mai concurez, dar nici macar nu mai lucrez pentru concurs, inca o data mi se pare interesant sa-mi vad o lucrare concurand, fie ea si sub un alt nume de executant.
Sa-i spuna totusi cineva ca acea lucrare n-a fost facuta pentru concurs ci pentru a sta pe un birou al unui pasionat. Daca ar fi fost pentru concurs abordarea ar fi foat alta si n-ar mai fi avut la baza kitul din rasina semnat Modelism International ci planurile dupa care a fost facut kitul (banuiesc ca planurile respective se afla la dosarul de concurs ;) ).
Dana ... kitul vine cu planuri si instructiuni drept pentru care decalul cu numele navei are scrisul cu alb pe fundal negru din cauza ca vine pe o suprafata neagra ce merge de jur imprejurul navei. In plus de asta, la navele cu panze, steagul fulutura pe directia vantului chiar daca panzele sunt puse ca si cum vantul ar veni din travers. Si mai sufere si de altele ...
Pentru o barca care apare intr-una dintre diorame ( cred ca executata de un junior) exista un tutorial de vopsire in revista MODELISist (asta daca tot nu s-a vrut utilizarea instructiunilor puse la dispozitie de catre Dragon). Se pare ca instructorii nu-si mai fac treaba asa cum se cuvine. Pacat!
Si mai am de comentat dar prefer sa mai scriu doar ca sunt multi pe acest forum care lucreaza mai bine si mai documentat decat o oarecare parte dintre cei ale caror lucrari le-am vazut in aceste poze, lucrari care participa intr-un concurs national.
Pentru toti cei care tin inca la calitatea muncii lor, dar si pentru toti ceilalti, indiferent de forma sub care practica modelismul,
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 04 May 2011 - 08:06 PM