Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck – Constructia. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Cuirasatul Bismarck – Constructia. Din 5 in 5 numere.

#21 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 29 October 2011 - 11:01 PM

Daca nu faci macheta navigabila, nu ai nevoie sa dai gaurile alea. Vor veni piese speciale cu tot cu instructiuni de montaj.

#22 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 27-March 11
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 30 October 2011 - 02:26 PM

Vezi postareaAlexPl, la 29 October 2011 - 11:01 PM, a spus:

Daca nu faci macheta navigabila, nu ai nevoie sa dai gaurile alea. Vor veni piese speciale cu tot cu instructiuni de montaj.

Citeaza

De mentionat ca voi vrea ca macheta sa fie motorizata in varianta de 2 motoare, elicia centrala sa fie doar de forma.

Probabil ca nu ai citit si prima postare sau nu ai urmarti topicul, dar mersi ;)

#23 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 30 October 2011 - 04:22 PM

http://www.subifa.de...arck_einbau.htm

In cazul asta puntea ta este detasabila.
Vezi ca pe coastele 39A si 46 sunt practicate niste spatii pe unde vor trece axele elicelor. Acolo vor trebui facute gaurile.
Link-ul de mai sus te trimite la instructiunile nemtilor pentru realizarea machetei radiocomandate.

#24 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 05 November 2011 - 04:27 PM

Am reusit intr-un final sa dau prima gaura pentru arborii port elicie. Voi revenii cu imagini noi dupa ce o voi termina si pe a doua.
Numarul 33.
Imagine atasata: Bismarck 033.jpg
Piesele s-au montat bine, fara probleme.

#25 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 05 November 2011 - 08:45 PM

Gata si cu gaurile pentru tuburile port elicie.
A durat ceva si destul de migaloasa operatia, deoarece nu am putut folosii nici un fel de burghiu.
A trebuit sa folosesc o freza de mana si sa pilesc putin cate putin pana am ajuns la rezultatul final. Sper sa fie bine ceea ce am facut.
Cateva poze:
Imagine atasata: Bismarck 033-B.jpg Imagine atasata: Bismarck 033-C.jpg Imagine atasata: Bismarck 033-D.jpg Imagine atasata: Bismarck 033-E.jpg
Voi ce spuneti?

#26 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior

Postat 06 November 2011 - 12:14 PM

Salut,

Arata bine, insa te rog sa verifici lungimea axelor. Mi se par cam lungi. Elicile laterale erau mai in spate decat elicea centrala. Cel putin asa apar in cartea care o am eu.

#27 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 06 November 2011 - 01:26 PM

@AlexPl - Salut.

Arborii cu tub pupa sunt de 300/4 mm. Nu sunt fixati permanent, o sa ii fixez permanent cand o sa imi achizitionez eliciile si motoarele eventual.

#28 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 10 November 2011 - 06:28 PM

Ok, mai am si eu o intrebare si anume: Cum prind elicea centrala pe piesa de rasina in asa fel in cat sa nu fie fixa ci sa se roteasca liber atunci cand va fi in apa?
Imagine atasata: Optimized-10112011153.jpg
Ideii, sugestii cineva?

#29 Useril este offline   ACHRISTIAN 

• Membru senior
  • Postari: 385
  • Inregistrat: 09-November 11

Postat 10 November 2011 - 08:29 PM

vei avea nevoie de un ax similar cu cele montate anterior ,implicit va trebui modificat diametrul gaurii din piesa de rasina!{parere,buna rea?}tu decizi :pardon:

#30 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 10 November 2011 - 09:00 PM

Cred ca exista mai multe variante:

1. Montezi si elicea centrala tot prin intermediul tubului (etambou) prin care trece axul elicei. Tubul il treci prin piesa de rasina pana in interiorul coci si il lipesti in piesa de rasina. Lipesti elicea la un capat al axului. Celalalt capat al axului, dinspre coca, il prelucrezi ca sa-i impiedici deplasarea longitudinala (catre pupa). Poti sa-l filetezi si sa-i pui o piulita, chiar doua, la capat, poti sa-i faci un mic canal circular si sa-i pui o saiba elastica, sau, mai usor, o mica bucsa exterioara pe care o lipesti de ax. Ai grija ca dupa montaj, axul sa aiba un mic joc longitudinal. In acest caz elicea se va roti cu tot cu ax in tubul etambou.
2. Elicea centrala o prinzi pe piesa de rasina tot cu un ax metalic. Axul il lipesti in piesa de rasina. Se pune problema cum faci ca elicea sa se roteasca libera pe ax. Asta depinde cum e elicea. Se poate detasa coiful elicei si face alt coif cu un filet interior. Pui elicea libera pe ax si insurubezi coiful. In acest caz se va roti numai elicea, fara coif si ax si scapi si de problemele de etansare.
3. Cum nu e o nava de viteza, eu nu cred ca e musai ca elicea centrala sa fie libera pe ax. Este adevarat ca fiind fixa se comporta ca o frana, dar, la acest tip de model, nu cred ca viteza conteaza.

Probabil ca mai sunt si alte variante.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 10 November 2011 - 09:30 PM

#31 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 10 November 2011 - 11:33 PM

@Leo2003

Da, m-am gandit si eu ca nu o va infrana foarte mult dar parca tot as vrea sa fie mobila..
Eu ma gandeam la varianta a 2-a si anume: "Se poate detasa coiful elicei si face alt coif cu un filet interior. Pui elicea libera pe ax si insurubezi coiful. In acest caz se va roti numai elicea, fara coif si ax si scapi si de problemele de etansare."
Dar inca nu stiu cum voi face asta, voi vedea.

Merci pentru raspunsuri..

#32 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 11 November 2011 - 07:09 AM

Vezi postareaKorbu, la 10 November 2011 - 11:33 PM, a spus:

Dar inca nu stiu cum voi face asta, voi vedea.

Sa ajungi acolo si mai vedem. Nu e musai sa montezi coiful filetat. Poti sa-l montezi presat sau lipit cu epoxi.
Mie mi se pare mai dificila problema etanseitatii intre tubul etambou si axul port-elice, avand in vedere ca tubul este cam subtire (4mm). Eu nu fac macheta RC si nu am aprofundat tema. Ma gandesc daca nu se pot folosi tuburi cu diametrul ceva mai mare 6mm. Stiu ca se baga vasilina intre tub si ax. La un tub mai gros se poate realiza un soi de shtutz de umplere cu vasilina atunci cand e nevoie.

#33 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 11 November 2011 - 01:10 PM

Treaba cu etansarea intre axul elici si tubul etambou este, in unele cazuri simpla. In primul rind este nevoie de ceva vaselina intre tub si ax. Apoi motorul se aranjeaza in asa fel incit tubul sa vina peste linia de plutire, astfel apa nu ajunge in interior.
Imagine atasata: tub.jpg
E drept, nu mereu se poate face configuratia asta, dar e este o solutie pentru multe cazuri.

#34 Useril este offline   flo 

• Membru senior
  • Postari: 2476
  • Inregistrat: 04-July 09

Postat 11 November 2011 - 05:03 PM

Vezi postareaLeo2003, la 11 November 2011 - 07:09 AM, a spus:

Sa ajungi acolo si mai vedem. Nu e musai sa montezi coiful filetat. Poti sa-l montezi presat sau lipit cu epoxi.
Mie mi se pare mai dificila problema etanseitatii intre tubul etambou si axul port-elice, avand in vedere ca tubul este cam subtire (4mm). Eu nu fac macheta RC si nu am aprofundat tema. Ma gandesc daca nu se pot folosi tuburi cu diametrul ceva mai mare 6mm. Stiu ca se baga vasilina intre tub si ax. La un tub mai gros se poate realiza un soi de shtutz de umplere cu vasilina atunci cand e nevoie.

Incearca si sa infasori si banda de teflon.

#35 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 11 November 2011 - 05:48 PM

La turatia cu care se vor roti motoarele acestui model, presetupa de teflon rezolva problema. De asemenea, " injectia" cu vaselina prin stutul mentionat mai sus este bine-venita, inainte de fiecare joaca.... Baietii de la viteza procedeaza asa, si nu-i doare capul, iar motoarele lor merg cu 30 000 de rotatii!

#36 Useril este offline   orogos 

• Membru senior
  • Postari: 198
  • Inregistrat: 20-May 08

Postat 11 November 2011 - 06:23 PM

Spun din start ca nu ma pricep la navomodelism dar ceva presetupe am demontat/montat. La diametrul axului respectiv exista ,sau cel putin in Brasov se pot face simeringuri din cauciuc, nu e mai simplu si eficient asa ?

Aceasta postare a fost editata de orogos: 11 November 2011 - 06:24 PM

#37 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 11 November 2011 - 07:35 PM

Simeringuri asa de mici marturisesc ca nu am vazut. Nu zic ca nu exista. In schimb oringuri asa de mici am vazut. Orice metoda de etansare este binevenita. In ce am vazut din pozele puse de Korbu tuburile etambou nu sunt prevazute cu stuturi prin care sa se injecteze vasilina. Ma gandesc ca la un tub cu diametrul exterior de 4mm se poate cositori un stut cu diametrul exterior de max. 3mm si cu interiorul cam de 2-2.5mm. Apoi cu o seringa si un varnis... liber la injectie.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 November 2011 - 08:34 PM

#38 Useril este offline   gobi71 

• Membru senior
  • Postari: 1267
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:navomodelismul

Postat 11 November 2011 - 08:57 PM

La dimensiunile pe care le are covata asta, se pot folosi linii de axe cu diametrul mai mare de 4 mm! Daca vreti sa aprofundati problema, cred ca ar fi misto sa aruncati cate un ochi, doi pe RHC, si apoi, prin magazinele de specialitate, gen Sierra, sau MC Sport RC. veti gasi linii de axe gata facute. Nu are nici un haz sa reinventati apa calda...

#39 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 12 November 2011 - 11:41 AM

@ACHRISTIAN - am un ax in plus fata de cele doua care se vad in pozele de mai sus.
@Z-mare - la bismarck nu cred ca merge aplicata acea metoda, tuburile vor fi montate permanent la fel cum sunt acum, cu mici diferente.
@Leo2003 - Arbore cu tub pupa : Diametru arbore: 4 mm ; Lagar: Bucsa bronz ; Lungime arbore: 300 mm ; Diametru tub: 6.5 mm ; Filet: M4 ; Lungime tub: 232 mm
Eu zic ca se poate monta stuturi prin care sa se injecteze vasilina.

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 12 November 2011 - 11:41 AM

#40 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 12 November 2011 - 11:54 AM

Vezi postareaKorbu, la 12 November 2011 - 11:41 AM, a spus:

@Leo2003
- Arbore cu tub pupa : Diametru arbore: 4 mm ; Lagar: Bucsa bronz ; Lungime arbore: 300 mm ; Diametru tub: 6.5 mm ; Filet: M4 ; Lungime tub: 232 mm
Eu zic ca se poate monta stuturi prin care sa se injecteze vasilina.

In mod cert. Imagine postata Eu intelesesem ca diametrul exterior al tubului este 4mm.Imagine postata

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

10 useri citesc topicul
0 membri, 10 vizitatori, 0 utilizatori anonimi