Cuirasatul Bismarck – Constructia. Din 5 in 5 numere.
Postat 30 October 2011 - 02:26 PM
AlexPl, la 29 October 2011 - 11:01 PM, a spus:
Citeaza
Probabil ca nu ai citit si prima postare sau nu ai urmarti topicul, dar mersi ;)
Postat 30 October 2011 - 04:22 PM
In cazul asta puntea ta este detasabila.
Vezi ca pe coastele 39A si 46 sunt practicate niste spatii pe unde vor trece axele elicelor. Acolo vor trebui facute gaurile.
Link-ul de mai sus te trimite la instructiunile nemtilor pentru realizarea machetei radiocomandate.
Postat 05 November 2011 - 08:45 PM
A durat ceva si destul de migaloasa operatia, deoarece nu am putut folosii nici un fel de burghiu.
A trebuit sa folosesc o freza de mana si sa pilesc putin cate putin pana am ajuns la rezultatul final. Sper sa fie bine ceea ce am facut.
Cateva poze:
Voi ce spuneti?
Postat 10 November 2011 - 09:00 PM
1. Montezi si elicea centrala tot prin intermediul tubului (etambou) prin care trece axul elicei. Tubul il treci prin piesa de rasina pana in interiorul coci si il lipesti in piesa de rasina. Lipesti elicea la un capat al axului. Celalalt capat al axului, dinspre coca, il prelucrezi ca sa-i impiedici deplasarea longitudinala (catre pupa). Poti sa-l filetezi si sa-i pui o piulita, chiar doua, la capat, poti sa-i faci un mic canal circular si sa-i pui o saiba elastica, sau, mai usor, o mica bucsa exterioara pe care o lipesti de ax. Ai grija ca dupa montaj, axul sa aiba un mic joc longitudinal. In acest caz elicea se va roti cu tot cu ax in tubul etambou.
2. Elicea centrala o prinzi pe piesa de rasina tot cu un ax metalic. Axul il lipesti in piesa de rasina. Se pune problema cum faci ca elicea sa se roteasca libera pe ax. Asta depinde cum e elicea. Se poate detasa coiful elicei si face alt coif cu un filet interior. Pui elicea libera pe ax si insurubezi coiful. In acest caz se va roti numai elicea, fara coif si ax si scapi si de problemele de etansare.
3. Cum nu e o nava de viteza, eu nu cred ca e musai ca elicea centrala sa fie libera pe ax. Este adevarat ca fiind fixa se comporta ca o frana, dar, la acest tip de model, nu cred ca viteza conteaza.
Probabil ca mai sunt si alte variante.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 10 November 2011 - 09:30 PM
Postat 10 November 2011 - 11:33 PM
Da, m-am gandit si eu ca nu o va infrana foarte mult dar parca tot as vrea sa fie mobila..
Eu ma gandeam la varianta a 2-a si anume: "Se poate detasa coiful elicei si face alt coif cu un filet interior. Pui elicea libera pe ax si insurubezi coiful. In acest caz se va roti numai elicea, fara coif si ax si scapi si de problemele de etansare."
Dar inca nu stiu cum voi face asta, voi vedea.
Merci pentru raspunsuri..
Postat 11 November 2011 - 07:09 AM
Korbu, la 10 November 2011 - 11:33 PM, a spus:
Dar inca nu stiu cum voi face asta, voi vedea.
Sa ajungi acolo si mai vedem. Nu e musai sa montezi coiful filetat. Poti sa-l montezi presat sau lipit cu epoxi.
Mie mi se pare mai dificila problema etanseitatii intre tubul etambou si axul port-elice, avand in vedere ca tubul este cam subtire (4mm). Eu nu fac macheta RC si nu am aprofundat tema. Ma gandesc daca nu se pot folosi tuburi cu diametrul ceva mai mare 6mm. Stiu ca se baga vasilina intre tub si ax. La un tub mai gros se poate realiza un soi de shtutz de umplere cu vasilina atunci cand e nevoie.
Postat 11 November 2011 - 01:10 PM
E drept, nu mereu se poate face configuratia asta, dar e este o solutie pentru multe cazuri.
Postat 11 November 2011 - 05:03 PM
Leo2003, la 11 November 2011 - 07:09 AM, a spus:
Mie mi se pare mai dificila problema etanseitatii intre tubul etambou si axul port-elice, avand in vedere ca tubul este cam subtire (4mm). Eu nu fac macheta RC si nu am aprofundat tema. Ma gandesc daca nu se pot folosi tuburi cu diametrul ceva mai mare 6mm. Stiu ca se baga vasilina intre tub si ax. La un tub mai gros se poate realiza un soi de shtutz de umplere cu vasilina atunci cand e nevoie.
Incearca si sa infasori si banda de teflon.
Postat 11 November 2011 - 05:48 PM
Postat 11 November 2011 - 06:23 PM
Aceasta postare a fost editata de orogos: 11 November 2011 - 06:24 PM
Postat 11 November 2011 - 07:35 PM
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 11 November 2011 - 08:34 PM
Postat 11 November 2011 - 08:57 PM
Postat 12 November 2011 - 11:41 AM
@Z-mare - la bismarck nu cred ca merge aplicata acea metoda, tuburile vor fi montate permanent la fel cum sunt acum, cu mici diferente.
@Leo2003 - Arbore cu tub pupa : Diametru arbore: 4 mm ; Lagar: Bucsa bronz ; Lungime arbore: 300 mm ; Diametru tub: 6.5 mm ; Filet: M4 ; Lungime tub: 232 mm
Eu zic ca se poate monta stuturi prin care sa se injecteze vasilina.
Aceasta postare a fost editata de Korbu: 12 November 2011 - 11:41 AM
Postat 12 November 2011 - 11:54 AM
Korbu, la 12 November 2011 - 11:41 AM, a spus:
@Leo2003 - Arbore cu tub pupa : Diametru arbore: 4 mm ; Lagar: Bucsa bronz ; Lungime arbore: 300 mm ; Diametru tub: 6.5 mm ; Filet: M4 ; Lungime tub: 232 mm
Eu zic ca se poate monta stuturi prin care sa se injecteze vasilina.
In mod cert. Eu intelesesem ca diametrul exterior al tubului este 4mm.