Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck – Constructia. - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Cuirasatul Bismarck – Constructia. Din 5 in 5 numere.

#1 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 27-March 11
  • Interests:Just Keep Walking..

Postat 30 April 2011 - 09:04 PM

Am ales sa public si aici deoarece cred ca sunt alti utilizatori decat pe celalat forum pe care am mai postat. Am ales sa deschid topic separat pentru a putea fi mai usor de urmarit fata de celelalte topic-uri deschise care sunt cam generale.
Exact ca si in descrierea topic-ului, voi publica poze, pareri, dificultati (sper sa nu fie) ale etapei construirii Bismarck-ului din 5 in 5 numere.
De mentionat ca voi vrea ca macheta sa fie motorizata in varianta de 2 motoare, elicia centrala sa fie doar de forma.

Scule folosite pana acum:

1 moment wood express 750g
1 seringa pentru manuirea momentului.
8 clesti cu deschidere de 3 cm.
8 clesti cu deschidere de 5 cm.
1 rigla de 10 cm.
24 clipsuri 32 mm.
100 elastice (nu i-am folosit inca).
1 pila.
1 bucata smirghel 120.
1 creion.
1 pemanent marker subtire.
1 cutter normal
1 pensula
1 set crafts man ieftin.

Cateva poze:
Imagine atasata: Bismacrk_001.jpg Imagine atasata: Bismacrk_002.jpg Imagine atasata: Bismacrk_003.jpg
Imagine atasata: Bismacrk_004.jpg Imagine atasata: Bismacrk_005_A.jpg Imagine atasata: Bismacrk_005_B.jpg
Imagine atasata: Bismacrk_005_C.jpg Imagine atasata: Bismacrk_Scule.jpg

#2 Useril este offline   heltauer 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 26-February 11

Postat 02 May 2011 - 08:39 PM

Arata f bine. Parca ma uit la poze cu al meu cu o mica diferenta: al tau are piesele plane si drepte (sper ca intelegeti ce am vrut sa spun). Eu parca-s blestemat sa am parte de kit-uri cu piese deformate (indiferent cat as cauta numere cu piese OK, nu au). Din cauza asta pierd o gramada de timp cu indreptatul (metodele cunoscute de toti).
Oricum, astept sa vad cum evolueaza "cancelarul" :drinks:
Succes.

Aceasta postare a fost editata de heltauer: 02 May 2011 - 08:40 PM

#3 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 03 May 2011 - 01:20 AM

Multumesc heltauer.
Am mai vazut comentarii in care se spunea ca piesele sunt strambe. Si la mine dupa ce desfaceam revista se observa o mica curbura pe intreaga bucata de lemn. Primele 5 numere le-am avut intai montate de proba, am avut de unde sa imi dau seama daca sunt imperfectiuni, iar la lipire mi-a fost mai usor. Iar de cumparat revista, decat Nr.1 l-am cumparat din alta parte.

Bafta ;)

#4 Useril este offline   radu74 

• Membru deplin
  • Postari: 83
  • Interests:modelism

Postat 03 May 2011 - 05:21 PM

Salutare,

Eu personal urmaresc lucrarea, si pe acest topic si pe celelalte, si nu pot decat sa va apreciez.
Va doresc bafta in continuarea.

Cu deosebit respect,
Radu

#5 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 03 May 2011 - 05:43 PM

radu74 nu pot decat sa iti multumesc, voi incerca sa prezint constructia cat mai bine.

Bafta.

#6 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 04 May 2011 - 08:20 PM

Iti doresc constructie fara probleme si dupa achizitionarea restului numerelor.
Astept sa-ti vad continuarea.

Bafta!

#7 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 29 May 2011 - 12:17 AM

Merci @crios.

Iata ca am revenit deoarece am ajuns la numărul 10. Până la numărul 5 nu am întâmpinat nici un fel de problemă a asamblării pieselor şi nici la numerele 6-10 nu au fost probleme dar sunt câteva lucruri de menţionat.
Primul ar fi că pisele venite cu revista se decupează uşor şi sunt de calitate, aşadar vă prezint construcţia numerelor 6-10.
Al doilea lucru de menţionat ar fi că am aplicat o întăritură la prova, deşi nu cred că era chiar foarte necesară. Întăritura se poate vedea în a doua poză.
Imagine atasata: Bismacrk 006-A.jpg Imagine atasata: Bismacrk 006-B.jpg
Asamblarea numerelelor 7, 8 si 9 au decurs fără dficultati.
Imagine atasata: Bismacrk 007-A.jpg Imagine atasata: Bismacrk 007-B.jpg Imagine atasata: Bismacrk 007-C.jpg Imagine atasata: Bismacrk 008.jpg Imagine atasata: Bismacrk 009-A.jpg Imagine atasata: Bismacrk 009-B.jpg Imagine atasata: Bismacrk 009-C.jpg
La numarul 10 mi-am facut o mica surpriza singur.
Intaritura aplicata la numarul 6, m-a facut sa tai 2-3mm din partea de jos a elemntilor de sustinere nr.55, desi pana la urma nu a fost chiar o greseala.
Imagine atasata: Bismarck 010-A.jpg Imagine atasata: Bismarck 010-B.jpg Imagine atasata: Bismarck 010-C.jpg
P.S. Mâine voi updata și pisele scanate, in caz ca va fi cineva interesat de ele.

#8 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 10 June 2011 - 06:27 PM

Dupa bordarea cu cele 40 de file m-am uitat eu putin mai atent la nava si am vazut o mica diferenta de inaltime ale filelor lipite pe babord si tribord. Cele de la babord sunt putin mai jos decat cele de la tribord. Nu le-am lipit eu gresit, le-am lipit exact de unde incepe cantul de pe coaste, diferenta nu este mare, dar este.
Imagine atasata: Bismarck 011-A.jpg Imagine atasata: Bismarck 011-B.jpg Imagine atasata: Bismarck 011-C.jpg Imagine atasata: Bismarck 011-D.jpg
Filele le-am tinut fixe pe coaste cu acei clesti si unde a fost cazul cu elastice de bani. La voi exista acea diferenta de inaltime?

#9 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 10 June 2011 - 07:33 PM

Slava Domnului, la mine nu apare. :huh: Am pus liniarul si sta paralel cu umerii aia pe care se aseaza traversele.
Am verificat acum dupa ce am vazut problema aparuta la tine. :book:

#10 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 10 June 2011 - 08:11 PM

Nu este o problema mare , dar nu imi dau seama de ce a aparut acea mica diferenta , coastele sunt perfect aliniate iar lipirea filelor cum am spus, am facut-o ca la carte..

#11 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 10 June 2011 - 08:15 PM

La babord e un pic mai jos bordajul ???

#12 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 10 June 2011 - 08:22 PM

Da.. pana in 1 mm.

#13 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 10 June 2011 - 08:28 PM

Asa cum am banuit vazand imaginea a 2-a (sus, dreapta). Acolo am sesizat ca prima fila e ceva mai jos decat umarul ala al coastei 25, dar si mai inapoi catre pupa tot asa. Io cred ca de acolo provine diferenta.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 10 June 2011 - 08:39 PM

#14 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 10 June 2011 - 08:56 PM

Am verificat si babord si tribord primele file lipite de sus in jos si sunt aliniate 1 cu 2 si 2 cu 3 ca in imagine:
Imagine atasata: Bismarck 011-B.jpg
Se pare ca pana la urma este greseala mea, babordul este 0,5 mm mai jos lipit.. Oricum sper sa remediez problema cand voi lipii si pe zona de sus ramasa libera momentan..
Merci de ajutor ;)

#15 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 06 July 2011 - 07:43 PM

Ce se vede mai jos este stadiul lucrarii mele la Bismarck, nu stiu exact ce numar, ar fi trebuit sa fie partea de numere de la 11 la 15.

Imagine atasata: Bismarck 011-015-A.jpg Imagine atasata: Bismarck 011-015-B.jpg Imagine atasata: Bismarck 011-015-C.jpg Imagine atasata: Bismarck 011-015-D.jpg

#16 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 11 October 2011 - 06:02 PM

Ok, eu am cam ramas in urma cu constructia dar zic eu ca nu-i graba:D iar privind treaba cu "Din 5 in 5 numere" o sa abandonez si aceasta tactica si voi alege sa postez atunci cand voi posta, cand voi avea ceva de aratat.. Pana atunci constructia la Bismarck-ul meu sta in felul urmator..
- Corpul navei = neterminat
- Suprastructura pana la nr.29 = terminat
Poze:
Imagine atasata: Optimized-11102011028.jpg Imagine atasata: Optimized-11102011029.jpg
Imagine atasata: Optimized-11102011030.jpg Imagine atasata: Optimized-11102011032.jpg
Apropo, era sa uit: Piesele s-au montat excelent pana acum cu exceptie cele din nr.29, mai exact cele numerotate 136 / 137 au fost putin mai mari si au trebuit putin slefuite ca sa pice corect.
Imagine atasata: Optimized-11102011038.jpg

#17 Useril este offline   goposaurus 

• Membru senior
  • Postari: 2091
  • Inregistrat: 22-June 06
  • Interests:Aviatia, in general

Postat 11 October 2011 - 07:09 PM

Cred ca ai montat tu gresit piesele. Nu de alta, dar si mie mi-a dat cu virgula la inceput. Dupa aia nu stiu :crazy: cum le-am rotit dar s-au potrivit cum trebuie. Nu a fost nevoie de slefuire.

#18 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 11 October 2011 - 08:25 PM

Intradevar, cele doua piese sunt montate gresit. Imi amintesc ca in instructiuni se atragea atentia la montarea acestor piese. Acum, piesa care se va monta deasupra nu se va putea lipi si de piesele respective, dar nu-i bai, se pot pune niste adaosuri.

#19 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 11 October 2011 - 10:48 PM

Vezi postareagoposaurus, la 11 October 2011 - 07:09 PM, a spus:

Cred ca ai montat tu gresit piesele. Nu de alta, dar si mie mi-a dat cu virgula la inceput. Dupa aia nu stiu :crazy: cum le-am rotit dar s-au potrivit cum trebuie. Nu a fost nevoie de slefuire.

Nu le-am montat gresit, piesele sunt mai scunde de inaltime ca sa zic asa iar lungimea lor a fost putin mai mare, sau am fost eu putin mai grabit si le-am montat cum mi-au venit la mana, dar exact cum zice si Leo "se pot pune niste adaosuri. " :D

Aceasta postare a fost editata de Korbu: 11 October 2011 - 10:52 PM

#20 Useril este offline   Korbu 

• Membru deplin

Postat 29 October 2011 - 08:22 PM

Poze noi cu starea actuala a bismarck-ului meu.
In poza a 6-a am remediat problema care am cauzat-o in numerele trecute montand cele doua piese invers. Am adaugat cate o bucatica de fila taiata le dimensiune, iar acum totul este ok.
Imagine atasata: Bismarck 029-032-C.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-D.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-F.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-G.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-H.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-I.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-K.jpg Imagine atasata: Bismarck 029-032-L.jpg
Ca o rugaminte pentru cei care ati apucat sa dati gaurile pentru arborii port elice, v-as fi recunascator daca imi explicati si mie cum ati facut acest lucru, binenteles si cu poze daca se poate. Multumesc anticipat.

Arata acest topic

• 5 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi