Cuirasatul Bismarck – Constructia. Din 5 in 5 numere.
Postat 30 April 2011 - 09:04 PM
Exact ca si in descrierea topic-ului, voi publica poze, pareri, dificultati (sper sa nu fie) ale etapei construirii Bismarck-ului din 5 in 5 numere.
De mentionat ca voi vrea ca macheta sa fie motorizata in varianta de 2 motoare, elicia centrala sa fie doar de forma.
Scule folosite pana acum:
1 moment wood express 750g
1 seringa pentru manuirea momentului.
8 clesti cu deschidere de 3 cm.
8 clesti cu deschidere de 5 cm.
1 rigla de 10 cm.
24 clipsuri 32 mm.
100 elastice (nu i-am folosit inca).
1 pila.
1 bucata smirghel 120.
1 creion.
1 pemanent marker subtire.
1 cutter normal
1 pensula
1 set crafts man ieftin.
Cateva poze:
Postat 02 May 2011 - 08:39 PM
Oricum, astept sa vad cum evolueaza "cancelarul"
Succes.
Aceasta postare a fost editata de heltauer: 02 May 2011 - 08:40 PM
Postat 03 May 2011 - 01:20 AM
Am mai vazut comentarii in care se spunea ca piesele sunt strambe. Si la mine dupa ce desfaceam revista se observa o mica curbura pe intreaga bucata de lemn. Primele 5 numere le-am avut intai montate de proba, am avut de unde sa imi dau seama daca sunt imperfectiuni, iar la lipire mi-a fost mai usor. Iar de cumparat revista, decat Nr.1 l-am cumparat din alta parte.
Bafta ;)
Postat 29 May 2011 - 12:17 AM
Iata ca am revenit deoarece am ajuns la numărul 10. Până la numărul 5 nu am întâmpinat nici un fel de problemă a asamblării pieselor şi nici la numerele 6-10 nu au fost probleme dar sunt câteva lucruri de menţionat.
Primul ar fi că pisele venite cu revista se decupează uşor şi sunt de calitate, aşadar vă prezint construcţia numerelor 6-10.
Al doilea lucru de menţionat ar fi că am aplicat o întăritură la prova, deşi nu cred că era chiar foarte necesară. Întăritura se poate vedea în a doua poză.
Asamblarea numerelelor 7, 8 si 9 au decurs fără dficultati.
La numarul 10 mi-am facut o mica surpriza singur.
Intaritura aplicata la numarul 6, m-a facut sa tai 2-3mm din partea de jos a elemntilor de sustinere nr.55, desi pana la urma nu a fost chiar o greseala.
P.S. Mâine voi updata și pisele scanate, in caz ca va fi cineva interesat de ele.
Postat 10 June 2011 - 06:27 PM
Filele le-am tinut fixe pe coaste cu acei clesti si unde a fost cazul cu elastice de bani. La voi exista acea diferenta de inaltime?
Postat 10 June 2011 - 08:28 PM
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 10 June 2011 - 08:39 PM
Postat 10 June 2011 - 08:56 PM
Se pare ca pana la urma este greseala mea, babordul este 0,5 mm mai jos lipit.. Oricum sper sa remediez problema cand voi lipii si pe zona de sus ramasa libera momentan..
Merci de ajutor ;)
Postat 11 October 2011 - 06:02 PM
- Corpul navei = neterminat
- Suprastructura pana la nr.29 = terminat
Poze:
Apropo, era sa uit: Piesele s-au montat excelent pana acum cu exceptie cele din nr.29, mai exact cele numerotate 136 / 137 au fost putin mai mari si au trebuit putin slefuite ca sa pice corect.
Postat 11 October 2011 - 10:48 PM
goposaurus, la 11 October 2011 - 07:09 PM, a spus:
Nu le-am montat gresit, piesele sunt mai scunde de inaltime ca sa zic asa iar lungimea lor a fost putin mai mare, sau am fost eu putin mai grabit si le-am montat cum mi-au venit la mana, dar exact cum zice si Leo "se pot pune niste adaosuri. " :D
Aceasta postare a fost editata de Korbu: 11 October 2011 - 10:52 PM
Postat 29 October 2011 - 08:22 PM
In poza a 6-a am remediat problema care am cauzat-o in numerele trecute montand cele doua piese invers. Am adaugat cate o bucatica de fila taiata le dimensiune, iar acum totul este ok.
Ca o rugaminte pentru cei care ati apucat sa dati gaurile pentru arborii port elice, v-as fi recunascator daca imi explicati si mie cum ati facut acest lucru, binenteles si cu poze daca se poate. Multumesc anticipat.