diorama cu pirati...
Postat 22 April 2011 - 06:59 PM
Postat 23 April 2011 - 09:42 PM
La o a doua vedere - Interesanta chestia cu parul. La o scara relativ mica da bine. Dar pacat de acest artificiu, cand se pot vedea bavuri la maini, degete sudate intre ele.
Nu-mi prea dau seama daca ai modulat fetele cu ceva culori dar la haine nu prea vad nici lumini nici umbre.
Barca, figurinele, pozitiile, sunt ok. Ba chiar imi plac. E un kit sau le-ai adunat din mai multe locuri ?
Acu, tu ai cerut critici....
Era poate mai bine daca primeai ceva sfaturi mai devreme. Chiar daca dura mai mult pana in stadiul asta.
Conteaza si care e scopul tau final si ce pretentii ai de la lucrare.
Pentru placerea ta e posibil sa fie ok. Nu-i obligatoriu sa mearga la concurs.
Spor la treaba in continuare si cel mai important sfat pe care ti-l pot da este:
"Fa ceea ce vezi in natura, nu ce au facut altii la alte figurine !"
Aceasta postare a fost editata de wurger: 23 April 2011 - 09:45 PM
Postat 24 April 2011 - 12:43 PM
Din ceea ce-mi dau seama, barca nu-i un kit ci una confectionata de la zero.
Ca parere personala, dimensiunile de gabarit ale dioramei puteau fi mai mici.
Ca tema, ideea este mai mult decat indrazneata si indrazneala se vede si din faptul ca te-ai bagat in conversii de figurine si chiar daca nu ti-au iesit perfecte este relativ bine cu atat mai mult ca este altceva decat faci de obicei (adica nave).
Daca este lucrare de concurs sa nu, asta depinde de nivelul concursului. Cel putin in campionatul intern, eu nu stiu prea multi dioramisti.
Pana la urma este si chestie de abordare si ca tot am adus vorba despre abordare am sa scriu cateva elemente care nu mi se par la locul lor, altele decat cele mentionate de colegi.
Barca cu al ei echipaj pare sa fie o entitate desine statatoare undeva la oarece distanta de tarm.
La distanta la care ai pozitionat tu barca, cea mai mare parte dintre cei care trag la rame ar trebui sa fie, o parte dintre ei in apa, si alta parte pregatiti sa sara din barca. Pozitionati diferit ar fi dat "miscare" in diorama.
La adancimea aia ar trebui sa se vada fundul apei pe intreaga zona a dioramei cu atat mai mult cu cat vad ca cel ce trage barca are apa abia un pic mai sus de glezna.
"Frangerea" apei la nivel cu tarmul nu este deranjanta pentru ca asa arata cand valul se retrage doar ca in urma lui ramane nisip ud. Partea asta o poti rezolva dand o zona din nisip cu lac transparent lucios. In rest, cand marea este linistita, nu prea face spume. Poti da crestele cu alb sau nu (dupa gust).
Majoritatea armelor n-au nici o legatura cu perioada in care le-ai plasat (inclusiv cele doua ala personajelor de pe mal).
Trecand de la apa pe uscat, intradevar se simte ca lipseste ceva si idee prietenului nostru Dan nu-i de lepadat.
Despre figurine, mi-e greu sa explic numai dand din tastatura, dar s-ar putea sa ajung cat de curand la Galati si poate ne intalnim atunci si-ti dezvolt mai pe larg.
Paste fericiti si
Bafta!
Postat 24 April 2011 - 05:34 PM
Postat 25 April 2011 - 11:09 AM
gobi71, la 24 Apr 2011, 18:34, a spus:
Puteam sa pun pariu ca-i pentru concurs. Stiam datele e desfasurare ale competitiei asa ca am incercat sa mut vizita la Galati dupa data de 8.
Revenind la arme, mie mi se par mai scurte decat ar trebui sa fie in perioada aia. Posibil sa ma pacaleasca poza dar din ceea ce vad, proportiile imi spun ca cela doua arme sunt mai scurte decat ar trebui si iau ca referinta doua imagini ce apar in cartea
respectiv:
si
Flinta cu teava scurta are (avand in vedere proportiile) peste 1,20m. La ceea ce vad eu in poza ini creaza senzatia ca arma are intre 60 de centimeti si un metru.
Am luat ca reper mana care tine arma.
Acum, eu nu sunt in comisia de arbitraj si ceea ce sustin eu este irelevant.
Va doresc succes in concurs, atat tie cat si celorlati doi prieteni ai nostrii, Dan si Victor.
Sa ne vedem sanatosi si
gobi71, la 25 Apr 2011, 09:35, a spus:
Cred ca Wurger se refera la faptul ca daca nu mai are cine sa manevreze ramele, din cauza inaintarii barcii si a faptului ca ramele sunt inca in apa, cele doua rame de la prova ar trebui sa aiba tendinta sa se plieze pe langa barca. Ca sa nu incurce celelalte rame, acestea se scot de regula de pe strapazan si se trag astfel incat sa stea sprijinite pe copastie.
Dar poate ma insel.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 25 April 2011 - 11:11 AM
Postat 25 April 2011 - 11:02 PM
Bine, in imagine sunt o serie intreaga de inadvertente:
Daca nenea ala din apa trage cu sfoara (parama) de barca, restul ar trebui sa ridice ramele. Doar daca nu vor sa-i faca un test sau sa rada de el.
Daca baietii inca mai dau la rame, atunci (iarasi) nenea cu sfoara e mancat, ca dintr-o singura bataie a celor Tz rame el se alege cu niste chila pe oo, pect si fatza.
E greu sa gasesti momentul exact in timp prin care sa pui in valoare toate figurinele.
Cat priveste barca...Habar n-am cat de corecta e. Imi place insa cum arata ca material si constructie.
Postat 26 April 2011 - 07:54 PM
Alex Baccilu, la 26 Apr 2011, 15:43, a spus:
http://www.frmd.ro/C.../navomodele.htm
Machetele sunt clasa C, de la C1 la C7.
http://www.frmd.ro/Navomodele/CIRCULARA%20..._diacritice.pdf
Citeaza
între orele 18-20. Nu se vor mai primi modele si înscrieri după această dată. SedinŃa tehnică la ora 20.
Bafta!
Aceasta postare a fost editata de crios: 26 April 2011 - 07:57 PM
Postat 29 May 2011 - 05:38 PM