Forum Machete,Modelism,Hobby: MACHETE BLINDATE "PARASUTISTE" BMD : BTR-D - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

MACHETE BLINDATE "PARASUTISTE" BMD : BTR-D kit-uri de afv si apc din dotarea VDV ( russian airborne)

#21 Useril este offline   axor 

• Needs A Life Outside What-If
  • Grup: Members
  • Postari: 1663
  • Inregistrat: 05-June 09
  • Interests:What If - Sci Fi - Aero

Postat 01 August 2012 - 10:07 AM

Cu placere caporale si spor .

#22 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Postari: 1048
  • Inregistrat: 03-January 09
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 02 August 2012 - 11:41 AM

Salutare. Revin cu poze dupa ce ieri "parasutistele" s-au dat cu "crema autobronzanta " MR Surface pt ca sa inceapa a se si "bronza", pregatinduse pt a "sarbatorii" si ele ziua VDV (trupele de parasutisti rusi ) care azi implinesc 82 de ani de la infiintare, 2august 1930.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BMD 1A.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1B.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1C.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1D.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1E.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1P A.JPG
  • Imagine atasata: BMD BR1.JPG
  • Imagine atasata: BMD BR2.JPG
  • Imagine atasata: BMD BR.JPG
  • Imagine atasata: BMD2L.JPG
  • Imagine atasata: BMD 2.JPG
  • Imagine atasata: BMD 2S.JPG
  • Imagine atasata: KLIVERFU.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER L.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER C.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER S.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD A.JPG
  • Imagine atasata: BTR D ARM.JPG
  • Imagine atasata: BTR DARM1.JPG
  • Imagine atasata: BTR D ARM2.JPG
  • Imagine atasata: BTR D ARM3.JPG
  • Imagine atasata: BTR D ARM 4.JPG
  • Imagine atasata: BTR D ARM5.JPG

#23 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior
  • Interests:Tehnica militara sovieto/rusa in general dar mai ales aflata si in dotarea RO ARMY !

Postat 03 August 2012 - 10:55 PM

Salutare. Iata ca am reusit ca sa ajung sa postez si primele poze cu "parasutistele" vopsite ; mentionez ca vopsirea e facuta de un prieten ce are aerograf .
Poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BMD1P1.JPG
  • Imagine atasata: BMD1P2.JPG
  • Imagine atasata: BMD1P3.JPG
  • Imagine atasata: BMD1P4.JPG
  • Imagine atasata: BMD1P5.JPG
  • Imagine atasata: BMD1P6.JPG
  • Imagine atasata: BMD1P7.JPG

#24 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 04 August 2012 - 07:39 AM

Alte poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BMD2 1.JPG
  • Imagine atasata: BMD2 2.JPG
  • Imagine atasata: BMD2 3.JPG
  • Imagine atasata: BMD2 4.JPG
  • Imagine atasata: BMD2 5.JPG
  • Imagine atasata: BMD2 7.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER VFL.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER VL.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER VLD.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER VS1.JPG
  • Imagine atasata: KLIVER VS.JPG
  • Imagine atasata: KLIVERVS2.JPG

#25 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 04 August 2012 - 05:01 PM

Si ultimele poze din aceasta etapa .

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: BMD 1 A.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1B.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1C.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1D.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1E.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1F.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1G.JPG
  • Imagine atasata: BMD 1H.JPG
  • Imagine atasata: BTR KORD 1.JPG
  • Imagine atasata: BTR KORD 2.JPG
  • Imagine atasata: BTR KORD 3.JPG
  • Imagine atasata: BTR KORD 4.JPG
  • Imagine atasata: BTR KPRD 5.JPG
  • Imagine atasata: BTR KORD 6.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD 1.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD2.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD3.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD4.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD 5.JPG
  • Imagine atasata: BTR RD 6.JPG
  • Imagine atasata: BTR ZD1.JPG
  • Imagine atasata: BTR ZD2.JPG
  • Imagine atasata: BTR ZD3.JPG
  • Imagine atasata: BTR ZD4.JPG
  • Imagine atasata: BTR ZD 5.JPG

#26 Useril este offline   OldHammer 

• Membru senior
  • Postari: 852
  • Inregistrat: 23-March 12
  • Interests:Blindate

Postat 04 August 2012 - 05:39 PM

Foarte bine!!!:clapping:

#27 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 21 August 2012 - 07:51 AM

@OdlHammer Multam, pt apreciere ,mai am drum lung pana la terminare .
Acum ca astept o parte din solutiile pt efecte, am o mica dilema, un prieten mi -a dat si spus ca sa dau cu future pun decalurile si apoi inca un strat dar altu (cel cu aerografu) ca sa dau cu lac luciosin loc de future
.Ce sa fac care-i solutia mai buna ?! Si daca tot suntem la capitolul intrebari ;Sa fac acele efecte Washuri si cele cu pamant inante de a monta galetii si senilele ? Ce este Dry Brushing ? Intreb pt ca daca pana acm montajul si alte executii le-am rezolvat ; la capitolu efecte intru pe teren minat ,nu am mai facut asa ceva pana acusi . Nu vreu rugina multa sau noroi mult pe ele caci sunt relativ niste blindate in general intretinute am vazut si unele incarcte de noroi prin Cecenia dar era datorta anotimpului . Da eu nu vreau sa le fac asa noroite (am o frustrare din armata cand in perioada ,tot plutonu am fost tavaliti prin aratura astfel ca dupa 15 minute eram ca porcii ,era prin martie si tocmai ce se dezghetase pamantul :lol: ) . Sa revenim la spalari am inteles ca dupa ce dau cu lucios dau si ci cu mat si dupa acea fac wash sau dupa lucios fac wash si dupa cu mat . Si acuma ca ma apucasi sa iau fara sa intreb Acele solutii de la AK diluate cu AK White spirit pot ataca lacul si vopseaua ?! Cam atat pt acum pe masura cama apropii de vreo "mina " sau explodeaza vruna mai intreb ce si cum .Sanatate si cer senin. B-)

#28 Useril este offline   Buss 

• Membru senior
  • Postari: 504
  • Inregistrat: 25-December 09

Postat 23 August 2012 - 01:31 PM

Solutiile de la AK sunt pe baza de email. White spiritul este si un diluant alternativ pt email, uleiuri. Daca ai vopsit pana acum machetele cu vopsea email, sigileazale cu un lac acrilic si nu mai ai nici o bataie de cap. Solutiile AK sunt facute sa fie date peste strat de acrilic.

#29 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 23 August 2012 - 02:38 PM

MULTAM de raspuns Buss , problema e ca am dat cu lac lucios pentru a pune decalurile deci sa iau si un lac acrilic lucios sau mat sa dau peste decaluri ?! Da in cazul asta pot sa folosesc si cele de la Ak si unele de la sira hoby care sunt acrilice ?

Aceasta postare a fost editata de caporalmusat: 23 August 2012 - 02:39 PM

#30 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 26 August 2012 - 11:04 PM

Salutare . Inset ,inset ne lamurim si prindem spilu si cu efectele speciale dar mai e cale lunga , nu-i bai ca ,sanatate sa fie . Intre timp facu-i si ceva poze la alta parasutista Numita 2S9 NONA , macheta de la Eastern Express ,nu prea se mai gaseste caci asmai vrea una pt a o folosi cu o conversie si ar rezulta alta varianta a BTR-D : 1V119 REOSTAT, dar mai asteptam si catam . Sa revenim la NONA , macheta , deci poze

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 2s9 vdd.JPG
  • Imagine atasata: 2s9 vdsi.JPG
  • Imagine atasata: 2s9 vdsc.JPG
  • Imagine atasata: 2s9 vls.JPG
  • Imagine atasata: turet 2s9 vf.JPG
  • Imagine atasata: turet 2s9 vs.JPG
  • Imagine atasata: turet 2s9vl.JPG
  • Imagine atasata: turet  2s9vs.JPG

#31 Useril este offline   caporalmusat 

• Membru senior

Postat 02 September 2012 - 07:40 PM

Salutare. Ca tot sunt intr-o lancezire de la minivacanta si tot sunt si un pic dezorientat la care proiect sa ma reapuc de treaba , am decis ca trebuie sa aduc unele precizari despre "parasutistele " de aici si am sa incep prin a spune ca s-au adus urmatoarele imbunatatiri /adaosuri sau cum se spune pe engleza scratchbuild. Lista din servis :
- realizarea evacuarilor gaze arse care la machetele de BTR-D lipsea si refacerea celor de la celelalte care nu erau prea satisfacatoare
-realizarea unui cordon de sudura prin aplicarea unui fir de ata de jur imprejur a partii superioare
-realizarea a doua bride din tablita si indoite in forma de U capetele lor fiind si gaurite aceste bride se gasesc cate una pe lateralul placii frontale si imbinarea cu partea de jos , dicate amvazut pri foto serveau la priderea containerelor-platforma pt parasutare nu erau datein kit
- gaurirea bridei centrale de pe placafrontala
-la ambrazurile mitralierelor de pe lateralele fatasus s-au realizat cate un cerculet din sarma ce in realitate facea sa stea un capac acolo dar si in realitate nu prea am vazut capace ce se tineau legate cu un cablu in timpul cand nu erau aplicate/inchise
-au fost confectionate din ace de seringa si putin conizate mitralierele de 7,62 de pe lateral fata/sus si unde a fost cazul turele
-s-au gaurit bridele laterale pt prinderea harnasamentului de la parasute
- realizarea din sarma de 0,3 a cateva bride de pe laterale sus a partii superioare ce serveau in realitate la ancorarea/amararea diferitelor efecte si bridele ce se gaseau pe turela tot pt fixarea de prelate/plase camuflaj
-gaurirea ochetilor ce s-au lipit pe turele si serveau la ridicarea turelei de pe blindat
-aplicarea unor plase/site pe gurile radiatoarelor ( taiate dintr-o plasa luata de la Aber)
-in cazul variantei BTR-RD s-a cumparat o instalatie ATGM din rasina de la SP Designs aia din kit nu prea semana cu realitatea si realizarea unui pinten gaurit pt amplasarea pe macheta astfel ca piesa sa fie mobila stanga/dreapta si scoaterea ei in anumite situatii
- la varianta BTR-D inarmat cu mitraliera si aruncator automat de grenade care au fost cumparate de la firma Tank s-au confectionat si amplasat afetul/suport pt fiecare
- la BMD-1P de la Skif s-au folosit si ceva PE-uri de la Eduard pt astfel de macheta ,dele 2 containere din spate fiind din PE, la celelalte machete fiind din plastic iar la aceste containere s-au confectionat din sarma si amplasat manerele pt manevrarea containerului.
- confectionarea si lipirea unor placute care sa simuleze balamalele placii antival
-cand am facut documentarea despre BMD-1 am gasit la variante ca se prevedea o modernizare a acestui blindat prin ilocuirea turelei ce o avea cu noua turela "kliver " aparuta in contextul aparitiei multor firme de tehnica si tehnologie militara de larusi ce luptau pt castigarea de contracte cu armata , astfel ca respectiva turela moderna ce avea un tun de 30mm si o rampasuport pt 4 rachete AT ce avea sa fie deservita de un singur servant datorita automatizarii si aparaturii de observare/dirijare era gandita pt a ilocuii vechile turele de BMP-1 si BMD-1 ba chiar pt echiparea unei variante de BTR-80 , modernizarea nu s-a facut; totusi pt ca am aflat de acest proiect si pt ca firma SP Designs a scos pe piata o astfel de turela m-am pus sa o aplic intr-o macheta si astfel un sasiu de BMD-1 de la Alanger si la care am aplicat o placasuport/inel pt turela din rasina dar tunul era turnat dintr-o bucata astfel ca s-a confectionat altul din 3 bare din sarma unite de 3inele de lungul acestui cadru in forma de triunghi si prin care a tracut teava de tun tot din sarma dar avand la capat un manson si pri mansonul repectiv teava de tun din ac de seringa
- si la BMD-2 pt teava tunului de 30mm data in kit arata mai naspa decat cele de la BMP-2 scoase de DRagon si reeditate si de Zvezda , astfel ca am luat una metalica de RB MOdels dar care e cam cat pretul machetei asta e .
- s-au "tras "fire la faruri si pt ca BTR-d nu erau date s-au confectionat din tablita aparatorilesuperioare ale farurilor
- s-au confectionat tot din tablita si aplicat aparatori "din cauciuc" antinoroi banuiesc , pe aripile fata si partile din spate ale blindatului/machetei pt senile.
- la 2 BTR-D am pus si cate un proiector facute de un prieten pe ministrung , asa au cele reale kiturile nu le au.
Cred ca cam asta-i tot . Ramane sa le terminam cand o venii pohta si restul de materiale. Sanatate si cer senin pt spor la modelit . :wave:

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

8 useri citesc topicul
0 membri, 8 vizitatori, 0 utilizatori anonimi