Forum Machete,Modelism,Hobby: User nou...plus cateva intrebari - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

User nou...plus cateva intrebari

#1 Useril este offline   ciuncky 

• Nou venit
  • Grup: Members
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 16-April 11

Postat 16 April 2011 - 03:41 PM

In primul rand...salutare! Iata ca v-ati procopsit cu un nou user...incepator.

Ca sa ma prezint putin inainte de intrebari, sunt cam pe la inceput, am 9 machete la activ momentan, si ... merg pe scara 1:72 toate. Momentan am lucrat in stilul...mai din topor, in sensul ca nu am avut filling pt gauri, unele nu au o parte din vopsea (de exemplu un Spitfire nu are vopseaua bleu de pe burta), si sunt pasionat de avioanele din WW II. Si de simulatoarele de zbor pe PC, ca o paranteza.

Penultimul avion pe care l-am terminat este un Corsair F4U, cu trenul de aterizare ridicat, cu care am atasat si cateva poze. Ultimul model a fost un Amodel IAR 80, a iesit...aproape ok. Daca sunteti curiosi, pot posta niste fotografii, deocamdata nu am facut. In schimb am lucrat o groaza la macheta, am taiat din el si am slefuit cat nu am slefuit la toate celelalte la un loc. Un gol imens intre fuselaj si aripi, la fel si intre fuselaj si carlinga. Sistemul ce permite rotatia elicei are bara centrala prea scurta, si dupa multe improvizatii am renuntat si am lipit elicea. Cele doua parti ale fuselajului s-au potrivit dupa ce am taiat si slefuit cam 30 de minute la ele. Deci, per total... Cum sunt nou pe forum si inca nu am dusmani, nu vad cui as putea recomanda macheta, dar totusi...sunt incantat de cum a iesit, mai ales ca totusi... e un avion romanesc.

Uhm, si acum cateva intrebari...probabil la multe dintre ele s-a raspuns deja pe forum, dar ocupat fiind cu licenta si alte balarii... nu prea am apucat sa ma uit.
So, intentionez sa cumpar (candva dupa ce finalizez licenta, sa am timp de macheta) un Revell Avro Lancaster MKI/III.

As vrea totusi sa il fac ceva mai migalos, so... in primul rand, ce filling folositi, si mi-ati putea recomanda? Eventual si un link de achizitie.
In al doilea rand, vreau sa il fac cu trenul coborat si sa il tin pe masa, asa ca as vrea sa il lacuiesc. Nu m-am lamurit de ce lacurile transparente sunt urmate de o culoare cum ar fi LAC TRANSPARENT - GREEN, si eventual de unde as putea lua. Pe parcmodels vad ca majoritatea nu sunt pe stoc.

Si o ultima intrebare...am gasit pe Amazon UK, si as putea lua printr-un prieten, un starter kit (cu tot cu vopsea) pentru un Mitsubishi Zero. La noi in tara nu am gasit niciunde, are cineva idee daca pot gasi undeva pe stoc? La scara 1:72.

Multumesc, si scuze fata de cei care sunt deranjati de intrebarile ce deja exista - mai mult ca sigur :D
weekend placut, Alex

Imagine atasata: DSC_4557.JPG Imagine atasata: DSC_4554.JPG

#2 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior
  • Postari: 1478
  • Inregistrat: 24-December 05
  • Interests:Machete de avioane militare 1/32, aviatie.

Postat 16 April 2011 - 04:30 PM

Vezi postareaciuncky, la 16 Apr 2011, 16:41, a spus:

So, intentionez sa cumpar (candva dupa ce finalizez licenta, sa am timp de macheta) un Revell Avro Lancaster MKI/III.
Eventual si un link de achizitie.

So, un link de cumparare
http://www.revell.ro...hp?prod=1010287

Nu m-am lamurit de ce lacurile transparente sunt urmate de o culoare cum ar fi LAC TRANSPARENT - GREEN, si eventual de unde as putea lua.

So, acel "lac" este o vopsea cu un grad de transparenta destul de mare si cu o anumita coloratie ( green, yelow, blue, red, orange)
http://www.hobbyx.ro...despre.750.html
http://www.hobbyx.ro...despre.748.html
http://www.hobbyx.ro...despre.749.html
http://www.hobbyx.ro...despre.751.html
http://www.hobbyx.ro...despre.752.html
So, pentru alte raspunsuri, mai cauta pe forum si sigur o sa gasesti raspunsurile corecte.
So, sper ca nu te-am plictisit

Multumesc, si scuze fata de cei care sunt deranjati de intrebarile ce deja exista - mai mult ca sigur :D

So, nu ai deranjat pe nimeni, de aia suntem aici sa ajutam, in masura in care putem.
So ...

#3 Useril este offline   ciuncky 

• Nou venit

Postat 16 April 2011 - 04:45 PM

Uhm, merci pentru acele "so"-uri...da, stiu, e un tic de-al meu, din pacate.
Linkul pe care l-as fi dorit nu era pentru macheta de Lancaster (fix pe aia am ales-o si eu, e salvata in bookmarks. doar sa nu ramana fara ea pe stoc, ca mi se intampla mereu, orice as cumpara). Linkul era pentru filling, parca am gasit ceva pe parcmodels dar nici ala nu era in stoc... as fi vrut sa il iau pentru macheta de IAR

Cat despre partea cu "lacurile", sa inteleg ca dupa ce aplic vopseaua normala (in pensula, deocamdata), trebuie sa aplic inca un strat din acea vopsea. Intrebarea este, se poate vopsi cu una singura? adica, spre exemplu, cea verde sa treaca si peste suprafata maro, fara sa strice f mult culoarea? nu ar fi nimic rau sa o intunece, as putea folosi ca baza un maro mai deschis.

Si, multumesc pentru celelalte raspunsuri.

Aceasta postare a fost editata de ciuncky: 16 April 2011 - 04:49 PM

#4 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 16 April 2011 - 05:11 PM

Vezi postareaciuncky, la 16 Apr 2011, 17:45, a spus:

Linkul era pentru filling,

http://www.hobbyx.ro...espre.2117.html
http://www.xaba.ro/index.php?operation=sho...res=&page=8 (vezi Mr.White Putty - 30g)
http://www.xaba.ro/index.php?operation=sho...res=&page=5 (vezi Mr.Dissolved Putty 40ml, care este o varianta lichida a celui de mai sus)

In rest, detaliaza ce vrei sa faci cu "acele lacuri" ca nu inteleg din descrierea ta. De ce ai vrea sa vopsesti "peste" cu o vopsea transparenta rosie, sa zicem. In mod normal o vopsea se "sigileaza" ( da peste),cu un strat de lac transparent, lucios neaparat-si atat-( nu verde, rosu, albastru), pentru o aderare mult mai buna a decalurilor si o baza pt. viitoarele "spalari", dupa care "resigilezi" toata "instalatia" cu alt strat de lac transparent lucios.Apoi in functie de zona de lucru a respectivului avion, ( prezentare, acrobatie, lupta) poti sa-l lasi lucios, sau mai aplici inca un strat de lac transparent mat de data aceasta, sau semi-mat-lucios, in functie de ce vrei sa reprezinte. Sper ca am fost suficient de clar in explicatii, sau daca nu m-ai inteles, cum ti-am mai spus mai sus, cauta pe foarum si o sa gasesti toate datele de care ai nevoie.
Sau, dupa acele SO, banuiesc ca stapanesti destul de bine lb. engleza, iat netul este plin de forumuri ( sau forume, vezi EBA), so ...

Aceasta postare a fost editata de scorpio: 16 April 2011 - 05:22 PM

#5 Useril este offline   ciuncky 

• Nou venit

Postat 16 April 2011 - 05:45 PM

Acum am inteles...nu vreau sa dau peste cu acel lac-vopsea, ci ma interesa un lac simplu, transparent si lucios respectiv mat, dupa cum ai spus si tu. Doar ca tot ce vazusem erau acele cutiute ce contineau in denumire si o culoare, asa ca am crezut ca alea sunt singurele disponibile.

Deci in principiu, dupa ce vopsesc bombardierul vin 2 straturi de lac lucios, si probabil o sa aplic si unul mat...acele lacuri simple (fara culoare, adica) unde as putea gasi? Te pun sa rascolesti tot netul :))

Inca o intrebare pe care am uitat sa o astern...am vazut destul de multe poze pe acest forum unde erau aplicate efecte de weathering. Eram curios, sunt pictate cu o pensula foarte subtire? Mie mi-a amintit de cum aratau desenele mele prin a 8-a, cand dupa ce terminam frecam cu degetul sau un servetel, cat sa fie mai lina trecerea de la alb la negru, dar banuiesc ca nu tine si aici ;)

Multumesc inca odata,

PS: acel SO nu reprezinta decat un tic stupid pe care l-am luat la serviciu, vorbind si mai ales scriind destul de mult in engleza. nu simt nevoia sa ma justific de ce il folosesc, doar ca stiu ca multi oameni sunt deranjati de introducerea englezismelor in romana... si "well" :diablo: si eu sunt printre ei, si pot spune ca ma deranjeaza asta

#6 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 16 April 2011 - 05:47 PM

Citeaza

filling
Vrei sa zici chit, ca noi plombe nu punem. :diablo:

Bun venit printre noi! Corsair-ul ti-a iesit destul de bine. Rama cupolei de ce nu ai vopsit-o???
In legatura cu lacul, cred te referi la un lac cu care sa "sigilezi" macheta. Acel lac este incolor, textura finala fiind, functie de tipul lacului, mata, semimata si lucioasa. De acel lac ai nevoie si cind pui decalurile (lac lucios) sau cind aplici diferite tehnici de uzura/evidentiere (lucios sau mat, dupa caz). Cei mai multi de aici folosesc lac Tamiya sau lacuri auto, Sinto.
Cele "colorate" au alt scop (simulare fum, teava arsa, geam fumuriu sau auriu etc).

#7 Useril este offline   Mr32 

• Membru senior

Postat 16 April 2011 - 06:12 PM

Vezi postareaciuncky, la 16 Apr 2011, 18:45, a spus:

Acele lacuri simple (fara culoare, adica) unde as putea gasi? Te pun sa rascolesti tot netul :))

Eu folosesc asa ceva ( si nu fac nici un fel de reclama la firma respectiva) de cand m-am apucat de acest nobil hobby si am ceva ani;
http://www.hobbyx.ro...espre.4801.html (adica lucios)
http://www.hobbyx.ro...espre.4800.html (adica mat)

Aceasta postare a fost editata de scorpio: 16 April 2011 - 06:14 PM

#8 Useril este offline   ciuncky 

• Nou venit

Postat 16 April 2011 - 06:17 PM

Legat de cupola, nu am vopsit-o pentru ca nu aveam albastru. Cu prima ocazie o sa cumpar un tub si o sa termin si cupola. Macheta era vopsita albastru din fabrica ca sa zic asa. Tot ce am adaugat a fost banda neagra de deasupra si galbenul.

cat despre lacul auto, am vrut sa folosesc dar m-am temut sa nu topeasca plasticul.

LE: acum am vazut si raspunsul tau, scorpio, multumesc pentru adrese

Aceasta postare a fost editata de ciuncky: 16 April 2011 - 06:37 PM

#9 Userul este online   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12670
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 17 April 2011 - 11:08 AM

NU se intimpla nimic, il folosesc de ani buni si nu am avut probleme. Atentie insa, daca nu e dat cu aerograful, direct din doza trebuie ceva experienta.

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi