Forum Machete,Modelism,Hobby: Salutare tuturor - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salutare tuturor

#1 Useril este offline   Diesel_v8 

• Membru deplin
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 09-January 06

Postat 09 January 2006 - 01:02 PM

Salutare. Sunt nou in modelism, mai ales la capitorul diorame si as avea cateva intrebari la care nu am gasit inca raspunsul pe aici pe forum :whistle:
Cum pot fixa pe o diorama resturile unei case in jurul peretilor care au ramas. Am construit di gips doi pereti ai unei case arse si bineinteles in jurul ei este o gramada de moloz..la acel ma refer.
Apoi...cum se poate simula o apa curgatoare, si cum se poate face asfaltul?..oare o bucata de smirghel negru fin ar fi ok? :-o

Mersi anticipat
Mihai

#2 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 09 January 2006 - 02:03 PM

Salut Mihai,
Bine ai venit printre noi..
Molozul (si nu numai) poti sa fixezi cu aracetul diluat cu apa si pulverizat (cu ajutorul sticlutei pentru solutii de geam de exemplu) peste..

Apa curgatoare?? Riu sau apa de la robinet?
Asfaltul poate sa fie imitat cu hirtie abraziva de culoare neagra..

#3 Useril este offline   Diesel_v8 

• Membru deplin

Postat 09 January 2006 - 02:28 PM

Salut si aici :)
Ma refeream la un rau...am facut si un pod dupa modelul stii tu cine de aici de pe cartula.net si nu imi dau seama cum fac raul de sub el

#4 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 09 January 2006 - 04:22 PM

Salut Mihai si bine ai venit!
Asta cu apa curgatoare este ceva mai dificila.
Eu pentru asta folosesc rasina epoxidica transparenta cu timp de intarire 10-15 minute.
Metoda asat care o folosesc eu are si avantaje si dezavantaje.
In primul rand, rasina asta, este scumpa/cantitate.
Trebuie sa dispar.
Revin!
Bafta!

#5 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12667
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 09 January 2006 - 05:13 PM

Mi-a venit o idee privind apa curgatoare: se face vadul, se pun pietricele, etc, etc, se pune deasupra o folie din plastic transparent (gen capac de iaurt), eventual nitel "mototolit", apoi se toarna straturi succesive de Future pentru a imita unduirea apei. Eventual inre straturi se mai pot intercala 'gunoaie" coloranti....Am zis, nu am dat cu paru' :whistle:

#6 Useril este offline   Diesel_v8 

• Membru deplin

Postat 09 January 2006 - 05:30 PM

Radeti cat vrei....dar ce e FUTURE? :whistle: :-o

#7 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 09 January 2006 - 08:32 PM

Stai linistit, nu ride nimeni!
Pe scurt:
1.Future nu este un produs pentru modelism ci pentru reconditionat …linoleumul!
Ca atare se foloseste cu succes in modelism, la reconditionat cupole, lipit parti mici, lacuit machete, etc, etc
2.Cu numele de Future se comercializeaza numai in SUA!
3.Denumiri in alte tari:
- Australia: initial Stride Right sau Super Stride apoi numele a fost schimbat in Shine Magic sau Super Shine.Nu se mai fabrica. Exista un produs alternativ Pledge One Go sau Pascoe’s Long Life dar peste acrilice trebuie utilizat cu precautie
- Argentina: GloCot
- Olanda: Pronto Wax for wood Floors sau Parket Plus
- Anglia: Klear sau Krystal Klear
- Franta si Belgia: Klir
- Germania: Erdal Glanzer (a cu umlaut!)
- Japonia: Johnson’s Wipe and Shine
Aceste denumiri nu inseamna ca produsul este Future original. S-a parea ca patentul este detinut doar de S.C. Johnson Wax.
Reteta:
- 1 p agent de matuire + 3p Future = lac foarte mat
- 1 p agent de matuire + 10 parti Future = lac mat
- 1 p agent de matuire + 15 parti Future = lac semimat

In detaliu incearca aici: http://www.swannysmo...leteFuture.html

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 09 January 2006 - 08:33 PM

#8 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 09 January 2006 - 08:54 PM

Sa am pardon, dar Future-ul e mult prea lichid, asa ca in cel mai bun caz obtii un luciu de apa perfect plan... Suprafata apei trebuie sa o realizezi altfel pentru un rau/parau.
Ca sa nu mai vorbesc ca nu se poate turna strat gros de Future, crapa intr-o veselie. E cam inutil la asa ceva, pe scurt.

Pentru asa ceva se poate folosi mediu gel acrilic transparent, de la magazinele gen Arta Plastica. Sau un varnis acrilic transparent ceva mai gros....
Gasesti Maimeri 723, care e un gel acrilic transparent, la Hanul cu Tei... Ceva mai subtire e Maimeri 746, care e un varnish, dar merge pentru 'valuri' mai micute, mici 'imperfectiuni', sau pentru a da luciu...
Alte material util pentru un rau e siliconul sanitar transparent, din care poti face diverse modele, zona in care apa se loveste de o piatra/neregularitate, mici 'valuri', etc... Se poate vopsi, lacui...

#9 Useril este offline   Diesel_v8 

• Membru deplin

Postat 09 January 2006 - 09:57 PM

Hmmm...si sacii de nisip?..bineinteles in afara de celebra metoda a construirii lor din pastile de gum de mestecat.

#10 Useril este offline   Octavian 

• Membru senior
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 12-August 05

Postat 09 January 2006 - 11:22 PM

Salutare. Eu unul fac molozul de la cladiri un pic altfel. Mie imi place ce iese ... O pelicula de ipsos uscat si sfaramat. Granulatia sa fie cat mai diferita incepand de la cea mai mare, cand de mare se poate pt 1/72, pana la praf de ipsos. Mie imi place de ce mi-a iesit.
Multa bafta si eu unul sunt curios sa vad si poze cat mai curand. Spor!! :whistle:

#11 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 January 2006 - 11:25 AM

crios, la Jan 9 2006, 05:22 PM, a spus:

Eu pentru asta folosesc rasina epoxidica transparenta cu timp de intarire 10-15 minute.
Metoda asat care o folosesc eu are si avantaje si dezavantaje.
In primul rand, rasina asta, este scumpa/cantitate.

In cantitati mai mari se incalzeste excesiv si daca platforma este din polistiren acesta incepe sa se topeasca chiar daca a fost protejata cu ipsos in strat de 1-1,5 mm.
Turnata in cantitate mare se ridica pe marginile albiei.

Avantaje - poate fi vopsita cu tempera cand se amesteca cele doua componente, astfel ca poate fi facuta verzui pentru a simula o balta, maroniu deschis pentru o apa tulbure sau lasata transparenta pentru un rau.
Turnandu-se in straturi succesive, intre straturi pot fi introduse diverse obiecte "plutitoare", lemne, gamele, sticle, etc.
La ultimul strat, cu ajutorul unei spatule, se pot optine "valuri". Operatia se poate face prin "ridicarea" rasinii cu spatula inainte de intarirea definitiva.
"Valurile" arata bine pentru o apa curgatoare, dar nu pentru apa repede curgatore unde apar valuri cu "spuma".

Pentru valurile acelea "spumegande este nevoie de "efect de apa". Se gaseste la magazinul Muzica-parter (detalii despre magazin ai aici- Mini Technik magazin Muzica )
Tot acolo poti gasi si "apa acrilica".
Personal n-am folosit inca nici "apa acrilica" nici "efect de apa" asa ca nu-ti pot spune exact cum se folosesti. Daca Marius, jupanul de la MiniTechnik, vine la intalnirea din 21 ianuarie iti poate povesti mai mult. Exista posibilitatea chiar sa citeasca aici si sa-ti dea chiar niste indicatii despre cele doua produse, nu de alta dar este membru in acest forum :whistle: .
Bafta!

#12 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 January 2006 - 11:28 AM

Diesel_v8, la Jan 9 2006, 10:57 PM, a spus:

Hmmm...si sacii de nisip?..bineinteles in afara de celebra metoda a construirii lor din pastile de gum de mestecat.

Nu stiu cat de celebra este celebra metoda din guma de mestecat ca mie mi-a scapat.
La ce scara vrei sa faci sacii de nisip?
Bafta!

#13 Useril este offline   alguhan 

• Membru senior
  • Postari: 935
  • Inregistrat: 16-December 04

Postat 10 January 2006 - 11:59 AM

Eu am folosit E-Z water de la woodland scenics (magazinul muzica) dar n-am fost incintat de rezultat ca apa curgatoare.. Ar merge sa fie folosit pentru imitarea lacurilor sau unei balta de apa..

Pentru saci de nisip uite unlink cu metoda care imi place cel mai mult.. In loc de "milliput" pe care nu poti gasi aici in Romania poti sa folosesti lut de modelaj care se gaseste la magazinele cu articole de pictura..

#14 Useril este offline   Suburban 

• Membru senior
  • Postari: 415
  • Inregistrat: 13-December 04

Postat 10 January 2006 - 12:57 PM

Diesel_v8, la Jan 9 2006, 05:30 PM, a spus:

Radeti cat vrei....dar ce e FUTURE? :-o  :lol:

Mhhh...FUTURE...nu-i cumva lichidul acela pretios care care vine in bidoane de 4L si care atatia m-au rugat sa le fac rost??? :lol: :whistle:

Aceasta postare a fost editata de Suburban: 10 January 2006 - 12:58 PM

#15 Useril este offline   cartula 

• Administrator forum
  • Grup: Administrare
  • Postari: 4017
  • Inregistrat: 15-April 04

Postat 10 January 2006 - 01:07 PM

alguhan, la Jan 10 2006, 11:59 AM, a spus:

In loc de "milliput" pe care nu poti gasi aici in Romania poti sa folosesti lut de modelaj care se gaseste la magazinele cu articole de pictura..

Cred ca am mai spus-o, dar nu strica sa o repet. Se gaseste si in Romania un echivalent foarte bun pentru Milliput, se numeste Moment Repair Kit. E acelasi lucru, chit epoxidic bicomponent, si e chiar mai fin parca decat Milliput-ul "regular", cu mentiunea ca asta e alb-murdar dupa intarire.

#16 Useril este offline   Diesel_v8 

• Membru deplin

Postat 10 January 2006 - 02:09 PM

crios, la Jan 10 2006, 11:28 AM, a spus:

Nu stiu cat de celebra este celebra metoda din guma de mestecat ca mie mi-a scapat.
La ce scara vrei sa faci sacii de nisip?
Bafta!

Vreau sa fac sacii 1/72
Metoda cu pastilele de guma de mestecat este urmatoarea:
Se tin pastilele de guma in apa cam 2 ore pana se topeste pelicula d zaha de deasupra (cea tare), dupa care se textureaza cu ajutorul unui cutter si se vopsesc.
Oricum eu zic ca sunt mult prea mari pentru 1/72, sunt mai mult buni pt 1/36

#17 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 January 2006 - 04:49 PM

Citeaza

Sa am pardon, dar Future-ul e mult prea lichid, asa ca in cel mai bun caz obtii un luciu de apa perfect plan... Suprafata apei trebuie sa o realizezi altfel pentru un rau/parau.
Ca sa nu mai vorbesc ca nu se poate turna strat gros de Future, crapa intr-o veselie. E cam inutil la asa ceva, pe scurt.
A fost doar o idee, s-ar parea nu prea buna :whistle: . Ma gindeam sa fie turnat in straturi succesive pentru a imita valirile. Dar.....
Cit despre sacii din guma ce sa zic :-? Nu se "fescaiesc" in timp de la caldura, nu devin lipiciosi? Mai simplu faci o matrita si ii torni din rasina!

#18 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 January 2006 - 05:47 PM

Z-mare, la Jan 10 2006, 05:49 PM, a spus:

Mai simplu faci o matrita si ii torni din rasina!

La scara asta, eu, asa am rezolvat-o de mult.
Nu dau solutia pentru 1:35 ca iar imi sare lumea in cap ca la zidul constuit caramida cu caramida :whistle: .
Bafta!

#19 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior

Postat 10 January 2006 - 06:27 PM

Pai Crios, o caramida se transforma imediat in ....sac :whistle:

#20 Useril este offline   crios 

• Membru senior

Postat 10 January 2006 - 06:48 PM

Z-mare, la Jan 10 2006, 07:27 PM, a spus:

Pai Crios, o caramida se transforma imediat in ....sac :whistle:

Nu .... dar o bucata de panza si niste nisip fin, ceva cianoacrilat si ceva mai multa rabdare se pot transforma intr-un sac :-o .

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi