crios, la Jan 9 2006, 05:22 PM, a spus:
Eu pentru asta folosesc rasina epoxidica transparenta cu timp de intarire 10-15 minute.
Metoda asat care o folosesc eu are si avantaje si dezavantaje.
In primul rand, rasina asta, este scumpa/cantitate.
In cantitati mai mari se incalzeste excesiv si daca platforma este din polistiren acesta incepe sa se topeasca chiar daca a fost protejata cu ipsos in strat de 1-1,5 mm.
Turnata in cantitate mare se ridica pe marginile albiei.
Avantaje - poate fi vopsita cu tempera cand se amesteca cele doua componente, astfel ca poate fi facuta verzui pentru a simula o balta, maroniu deschis pentru o apa tulbure sau lasata transparenta pentru un rau.
Turnandu-se in straturi succesive, intre straturi pot fi introduse diverse obiecte "plutitoare", lemne, gamele, sticle, etc.
La ultimul strat, cu ajutorul unei spatule, se pot optine "valuri". Operatia se poate face prin "ridicarea" rasinii cu spatula inainte de intarirea definitiva.
"Valurile" arata bine pentru o apa curgatoare, dar nu pentru apa repede curgatore unde apar valuri cu "spuma".
Pentru valurile acelea "spumegande este nevoie de "efect de apa". Se gaseste la magazinul Muzica-parter (
detalii despre magazin ai aici- Mini Technik magazin Muzica )
Tot acolo poti gasi si "apa acrilica".
Personal n-am folosit inca nici "apa acrilica" nici "efect de apa" asa ca nu-ti pot spune exact cum se folosesti. Daca Marius, jupanul de la MiniTechnik, vine la intalnirea din 21 ianuarie iti poate povesti mai mult. Exista posibilitatea chiar sa citeasca aici si sa-ti dea chiar niste indicatii despre cele doua produse, nu de alta dar este membru in acest forum
![:whistle:](http://www.cartula.ro/forum/public/style_emoticons/default/smile.gif)
.
Bafta!