"Dhragi tovahrasi si phretini"
Dupa o alta luuuuunga pauza - revin si eu cu niste noutati. Nu de alta - dar vad ca pe postul dedicat - curg paginile de noutati ca apa la cismea - si eu ramin tot mai in urma
Asadar - o sa incep prin a va prezenta parte din continutul ultimelor mele 2 numere din revista, ca sa nu creada lumea ca ale mele piese is perfecte (recunosc ca eu nu triez revistele la chiosc; ba mai mult - de obicei revista o ia ori fiica-mea ori nevasta-mea). Deci:
incepem cu cele doua tunuri:
.
Bineinteles ca nu e vorba doar de bavura, cum speram cind am deschis initial punga... e pur si simplu plina teava; am incercat inclusiv sa ii "ciocanesc" gaura cu un "spitulet" - da' fara nici un rezultat. Cum alte solutii personal nu mai am - o sa ramina asa, cu speranta ca "multi vad, putini pricep"...
Trecem apoi la ultimul numar din revista, unde teoretic poate va intrebati ce doamne nu era bun. Ei bine - voila:
.
Anume le-am pozat inca in punga originala, ca sa nu existe dubii. Practic - n-au nici o treaba una cu alta cele 2 sipci. Noroc ca din cea mai deschisa nu tre' sa fac decit o laterala mica, si in cadrul ansamblului - nu se observa ca e alta culoare, daca nu stii....
Si lasind acuma porcarioarele deoparte - hai sa trecem la ce-am mai facut.
Intii de toate - cred ca mentionam eu intr-un post mai de demult ca ma tem ca stiu de unde vine problema cu parapetii, si cu rezultatii milimetri ce ar trebui piliti. Anume - ma refeream la faptul ca dragii de la DeA, in excesul de zel de care stim ca se da dovada in Romanica - in momentul in care au hotarit sa foloseasca placaj mai subtire pentru setul RO decit cel din seturile din restul tarilor - n-au mai luat in considerare si restul de cote care ar fi trebuit modificate. Si mie personal mi-o fost clar ca parapetul asta trebuia sa fie mai gros bine decit cel pe care l-am primit, asa incit mi-am propus sa il ingros cumva, sa vedem ce iese.
Evident - primul pas a fost dezlipirea celor doi parapeti.... Desi dezlipirea o fost "piece of cake" - porcaria ramasa datorita lipirii initiale cu CA o fost dezastruoasa....
Da' mnoah.... si-asa aveam de lucru.
Si cu ce sa ingrosam parapetul? Filele de la SIB erau prea subtiri, asa ca mi-am zis ca poate niste file de la Bismarck "would do the job". Si cum datorita nevoii de a lucra inainte la Bis si a faptului ca am luat numere de 2 ori - mai aveam inca o gasca de file nefolosite - m-am pus pe treaba.
Am ales (nu stiu cit de inspirat...) varianta "similara" puntilor, cu file de 7 cm intercalate, lipite paralel cu solul, neurmind nicicuna dintre liniile disponibile (ale parapetului si/sau ale puntilor). Si ca sa-mi testez si indeminarea - am improvizat si un fel de calafatuire cu marker, finalizind totul cu acelasi bait care acopera osatura. In concluzie - atita e de gros acuma parapetul:
;
se vede clar diferenta intre cel vechi si cel nou...
Iar rezultatul final e asta:
(Evident - inca nu e uscat si curatat aracetul
)
Dupa cum se vede - nu mai exista spatiu intre parapet si peretele cabinei, nu mai trebuie nimic pilit la coaste iar de lipit s-a lipit excelent (si usor) cu aracet, fara prea multa agitatie.... Singurul "inconvenient" e ca acum va trebui pilit pe ici pe colo parapetul in sine, in special pe la colturi...
All in all - eu zic ca e infinit mai bine decit inainte.
Si-n incheiere - doua poze cu tunurile si butoiul in lucru, la uscat:
Ce-o sa iasa - om vedea zilele viitoare...
Si de-o vreme ma bate gindul s-o las totusi deschisa; barca;
Off-topic pentru SorinR - ia uite-te ce e in spatele tunurilor