Forum Machete,Modelism,Hobby: SIB de Bistrita - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SIB de Bistrita jurnal de pseudo-modelist

#161 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 15 May 2011 - 04:23 PM

Pina una alta - am mai facut niste progrese la SIB-ul meu - asa ca:

Ticlazaul at its best :-P :
Imagine atasata: SIB___PFA_005.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_006.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_007.jpg

O etapa intermediara in constructie:
Imagine atasata: SIB___PFA_008.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_009.jpg

Si citeva poze cu stadiul actual:
Imagine atasata: SIB___PFA_010.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_011.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_013.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_014.jpg
Imagine atasata: SIB___PFA_015.jpg

Bineinteles ca urmatorul capac de tambuchi l-am facut "din ochi si din memorie" astfel incit pe cind o fo' gata - am constatat ca e prea mic :-D
Asa ca acuma o sa incerc o smecherie ( :huh: ) constind in niste rame mai scurte, astfel incit capacul sa nu cada prin gaurica :-)
Pina una alta insa - sintem in pauza....

#162 Useril este offline   Joe_Black 

• Membru deplin
  • Postari: 62
  • Inregistrat: 21-March 11

Postat 16 May 2011 - 08:27 AM

A iesit super!

#163 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 16 May 2011 - 09:49 AM

@joe - :-D

#164 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 16 May 2011 - 11:55 AM

Am reusit sa fac si eu un capar deasupra scarilor :D mie imi pare ca a iefit foarte bine, plus ca e si functional .
O sa mai fac inca doua. Multumesc tuturor pentru idei .

iihaaa :-D

Si imagine atasata cu capacelul.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: capac_2.JPG

#165 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 16 May 2011 - 12:03 PM

Mie-mi place cum ti-a iesit :-D Bravo!

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 16 May 2011 - 12:03 PM

#166 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 22 May 2011 - 08:33 PM

Am reusit si eu weekend-ul asta sa ajung cit de cit la zi cu SIB-ul (asa e cind te iei cu prea multe in acelasi timp....). Oricum - am vazut ca oamenii "munceste" de zor si ca diferentele intre SIB-uri incep sa fie tot mai multe si mai evidente, ceea ce pe mine personal ma tare bucura; imi place sa vad ca oamenii is inventivi si descurcareti :-)

Si sa o luam pe rind:

1. Pina la urma am optat pentru o rama mai mica la tambuchi si capac inchis (aka. lipit) ca mi-o fost lene sa fac altul.... :hi: ....
2. Dupa cum ziceam intr-un post anterior - eu aveam de gind sa inchid suprastructura aia ce tine loc de cocotatoare pentru cirmaci - asa ca am si inchis-o :hi: Cind o sa ajung la introducerea minunilor in ea - sint convins ca o sa ma descurc ....
Imagine atasata: SIB_006.jpgImagine atasata: SIB_007.jpgImagine atasata: SIB_008.jpg_008.jpg]
3. Am socotit apoi cam cum as vrea sa pozitionez usa si noile geamuri (ca banuiesc ca e clar ca si eu vroiam sa ii fac geamuri....) si am placat cu furnir in jur, dupa cum se vede:
Imagine atasata: SIB___Teste_dan_001.jpg
4. Apoi am purces la constructia usii. Am preferat sa folosesc bucatica pre-taiata, pe care doar am imbunatatit-o (zic eu) prin adaugarea unui toc din bagheta de-aia 2x2, a unei fete din furnir plus scindura de punte si a unui "door-knob" dintr-un ac de-ala de tinea pe vremuri camasile impachetate fain in punga (aka. un ac cu gamalia vopsita) a carui gamalie a mai luat un rind de vopsea, de data asta de la mine ;-)
Imagine atasata: SIB_001_1.jpg
5. Si acuma o venit partea interesanta - mai precis cum facem geamurile.... Si dupa vreo 2-3 incercari esuate - imi vine o idee fantezista - anume aceea de a face o combinatie intre ce prezentase Leo si ceva ce-mi trecu mie prin minte. Rezultatul inainte de uscare - asta:
Imagine atasata: SIB___Teste_dan_002.jpg - pentru cine are nelamuriri - raspund la intrebari :-D
Rezultatul dupa uscare si lipire - asta:
Imagine atasata: SIB_001.jpgImagine atasata: SIB_004.jpg
6. Lipit panou la locul lui (tin sa mentionez ca pe interior nu am facut nimic, fiindca am de gind sa inchid coca), lipit punti, placat punti, desenat punti, lacuit punti. Un comentariu inainte de poze - dintr-un motiv care imi scapa cu desavirsire - partea dreapta a puntii nici de-al dracu' n-o vrut sa se aseze cum tre' la locul ei - asa ca am un pic un pic de "kk" vizibil, pentru prima data.... Da' io sper sa se incadreze la "multi vad - putini pricep":

Imagine atasata: SIB_009.jpgImagine atasata: SIB_010.jpgImagine atasata: SIB_012.jpg_012.jpg] - aici se vede "prostioara" si fiu-meu (el nu e din kit :pardon: :yahoo: :-P )
Imagine atasata: SIB_013.jpgImagine atasata: SIB_014.jpgImagine atasata: SIB_015.jpg_015.jpg]

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 22 May 2011 - 08:37 PM

#167 Useril este offline   Joe_Black 

• Membru deplin

Postat 22 May 2011 - 10:56 PM

Nu stiu de ce dar mie aceste usi paralelipipedice nu prea imi inspira nimic... o sa incerc zilele astea (adik weekendul urmator) sa modific usa respectiva in asa fel incat sa fie oarecum rotunda in partea superioara... mie mi-se pare mai potrivita asa pentru genul asta de corabie.

Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 23 May 2011 - 07:29 AM

#168 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 22 May 2011 - 11:27 PM

Salut Radule, imi place usa ta. Uite si de la mine. Eu am renuntat la ate pentru geamuri,am optat pentru geam mat, asta daca ma hotarasc sa-l pun.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: moto_0200.jpg
  • Imagine atasata: moto_0201.jpg

#169 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 12:02 AM

@joe - nu e nici o problema cu ImageShack-ul :pardon: Se intimpla.

Acuma relativ la usa - am niste intrebari:

1. Ce intelegi prin "genul asta de corabie"? Te referi la perioada, la tip, la ce anume? Te-ntreb pentru ca, de exemplu, uite:

Asta e usa de pe una din barcile lu' Columb: Imagine atasata: Columb_usa.jpg
Astea is de pe 2 fregate britanice (e drept ca si astea is ceva mai "noi"): Imagine atasata: Essex_frigate_usa.jpgImagine atasata: Pandora_frigate_usa.jpg]
Dar asta e fix de pe mama lor, de la Victory: Imagine atasata: Victory_usa_.jpg

Acuma - poate ma insel eu, dar:

2. De ce nevoia de a face usile curbate?! Pe mine personal genul asta de usi ma duce cu gindul la povesti cu zmei si hobbiti :hi: (@johnreno - no offence! e doar o opinie; n-am nimic cu usa ta ;-) ) De ce MUSAI tre' sa fie ceva cu brizbrizuri si avionase si volanase? Adica... cineva pe alt forum imi zicea ca modelul usii mele e cam SF pentru vremea aia; dar e OK sa avem curburi, e OK sa avem usi CULISANTE (vezi mai sus in poza) da' e mai greu de acceptat ca un nene s-o gindit sa puna una linga alta doua scinduri de culori diferite....

Si astea toate in contextul in care ORICUM barca asta e mai mult sau mai putin o inventie a DeAgostini si Artesania Latina! Adica - daca tot e o barca fantasmagorica - de ce n-as face io usa dreptunghiulara cu scinduri alternativ colorate, in unghi de 45? :hi:

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 23 May 2011 - 12:03 AM

#170 Useril este offline   Joe_Black 

• Membru deplin

Postat 23 May 2011 - 12:17 AM

Culmea este ca nu e o inventie DeA... din cate se pare a existat acest galion... in Japonia. Si a fost chiar la scara de 1:1, fiind primul vas de razboi construit de catre japonezi in 1613...

Aici e prezentat galionul si o poza cu o replica a lui.

Aceasta postare a fost editata de Joe_Black: 23 May 2011 - 12:20 AM

#171 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 12:26 AM

Nah, nah, nah! Ala e doar o coincidenta de nume.... Sf Ioan Botezatorul au fost o gasca intreaga de barci si barcute de-a lungul timpului; bugat de multe chiar in aceeasi perioada
Si am vazut site-ul cu pricina; si am mai purtat si discutia asta o data, cu Crios si Leo, parca.
Plus ca daca nu ma insel - DeA face referire la el ca si galion spaniol. Iar pavilioanele nu-s de nici o culoare japoneze....

Si daca tot vorbesti de acuratete - in cazul asta uite-te nu mai departe de coperta primului nr. din revista si vezi ce forma au usile :hi:

L.E. - uite si postul lui Crios:

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 23 May 2011 - 12:34 AM

#172 Useril este offline   Joe_Black 

• Membru deplin

Postat 23 May 2011 - 12:36 AM

Uita-te si aici...
Se pare a fi pe acolo vreo 2 galioane cu numele San Juan Bautista (numele original) care au facut parte din armada spaniola. Oricum ceea ce vreau eu sa subliniez este faptul ca nu este pur si simplu o inventie... dar planuri originale probabil nu mai exista, cat despre poze... :hi:

Cat despre replica japoneza (care exista) este construita mai inspre timpurile noastre si "originalul" japonez s-a facut de mult oale si ulcele...

Aceasta postare a fost editata de Joe_Black: 23 May 2011 - 12:50 AM

#173 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 12:47 AM

A, stai linistit! Ca nici eu nu ma refeream ca o inventat barca cu TOTUL! E clar ca se bazaeaza pe CEVA!
Acuma...pe ce..... :hi:

Plus ca, daca vorbim de armada - din cele cca 130 de nave trimise - doar vreo 60 s-au intors acasa. Si asta se intimpla in 1588. Io zic ca e putin probabil ca una din cele 60 de corabii sa fie fix unul din cele 2 (din linkul trimis de tine 2 corespund ca nr. de tunuri) galioane cu acelasi nume, care sa mai si supravietuiasca inca macar vreo 50 de ani, ca sa il poata DeA intitula galion din secolul 17, care se plimba majestuos pe mari :hi:

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 23 May 2011 - 12:55 AM

#174 Useril este offline   Joe_Black 

• Membru deplin

Postat 23 May 2011 - 01:01 AM

Probabil exista oarece documentatii si litografii din acea vreme despre acest galion, dar intr-adevar nimic mai in detaliu... pana la urma fiecare dintre noi isi va lasa amprenta personala asupra fiecarei barcute pe care o va construi... nu am nimic impotriva viziunii tale, dar mie din nu stiu ce motiv, mi-se pare pur si simplu ciudata acea usa... ca si cum ceva nu s-ar potrivi, probabil o fi vorba de acele dungi in diagonala... nu critic lucrarea ta, pana la urma important este sa-ti placa tie, iar ce zic ceilalti nu mai conteaza... de exemplu eu inca sunt la puntea inferioara si pentru ca mie nu mi-a placut, ieri am stat si am scos o parte din filele de pe punte si le-am refacut.
De fapt uitandu-ma mai bine pe acea lista am vazut ca sunt 3... la pozitiile 28, 40 si 45... ultimul avand doar 31 de tunuri.

Aceasta postare a fost editata de Joe_Black: 23 May 2011 - 01:09 AM

#175 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 01:16 AM

Tocmai, asta ziceam: doar doua corespund ca si numar de tunuri. Am vazut si eu ca sint 3....

#176 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 23 May 2011 - 02:05 AM

Pur si simplu Radule, am incercat-vazut 2-3 modele si asta mi-a placut cel mai mult

#177 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 09:14 AM

De-aia nici nu zic nimic :hi:
E alegerea ta ;-)

:hi:

#178 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 09:52 AM

Controversatul design al usii a disparut; alte modificari nu mai fac :hi:
Imagine atasata: Usa_Sib_001.JPG

#179 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 23 May 2011 - 12:53 PM

Si-n concluzie - am rezolvat si urmatorul perete:
Imagine atasata: Sib2_002.JPGImagine atasata: Sib2_003.JPG

#180 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 23 May 2011 - 01:18 PM

Vezi postarearaducindrea, la 23 May 2011, 10:52, a spus:

Controversatul design al usii a disparut; alte modificari nu mai fac

A disparut si a aparut altul care imi aduce aminte de Chilian - termopane, termopane, asa ca o sa mai faci modificari. era in regula daca ramele erau natur cu toate ca nu prea e nici o regula in ce priveste modificarile la kit.
Ca sa nu mai deschid alt comentariu continui tot aici. Parerea mea despre SIB e ca de fapt kitul e o gaselnita comerciala a celor de la DeAg. si dupa cum se vede a avut priza la public. Nu neg existenta originalului insa daca ar fi fost atat de renumita corabia ar fi trebuit sa se gaseasca mult mai mult material despre ea. Poate gresesc dar consider ca e o gaselnita a producatorului bazata pe rezonanta unui nume biblic si insotita de o publicitate eficienta. E unul din sutele de galioane care au populat epoca si nu vad sa fie deosebit de celelalte. In lipsa unor planuri detaliate cred ca orice adaus adus kitului in limita elementelor altor galioane din epoca pentru care e material informativ e un lucru benefic. Trebuie tinut cont insa de originalitatea modificarii ca sa nu dea ca nuca pe perete. Se adusese in discutie ca e un model ,,amiralitate'' . Teoretic asa e dar avand in vedere calitatea proiectului e foarte departe, de aia am zis cand am zis ca ma fac popa daca asta e model amiralitate.
Despre SIB ul de la japonezi sunt unele zvonuri ca ar fi o copie a celui despre care e vorba in Shogun si care de fapt ar fi fost originalul. Cert e ca oricare din variante ar fi reale, kitul e un lucru bun pentru multi din cei care si-au dorit o corabie in vitrina.

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul