Forum Machete,Modelism,Hobby: SIB de Bistrita - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SIB de Bistrita jurnal de pseudo-modelist

#121 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 29 April 2011 - 09:14 AM

Vezi postareatraian, la 28 Apr 2011, 22:30, a spus:

LEO - daca ai program de decriptare iti dau eu fisierul de la ,,inka'' cu calculele de forte pentru proiectarea elementelor corabiilor funerare a marilor Inka. Sunt cele mai tari in materie.

Traiane, iti marturisesc ca desi mi-as dori fisierul cu pricina, sunt falit. Nu mai am bani si pentru programul de decriptare. :drinks:
Imi asum riscul ca la final, corabioara sa se faca praf si pulbere datorita fortelor, momentelor, tensiunilor interne, presiunilor exercitate de curentii de aer din vitrina asupra velelor, vibratiilor universului cu care ar putea intra in rezonanta, etc. :drinks:
Sunt atat de deprimat ca nu voi putea benficia de experienta marilor Inka incat mi-a pierit si ultima umbra de ironie.
Inti fie cu noi! :hi:

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 29 April 2011 - 10:07 AM

#122 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 01 May 2011 - 04:56 PM

@Traian, Leo - :drinks: :hi: :lazy:

Revenind la barci - zilele trecute am mai pigulit pe ici pe colo si pe la SIB (pina in final cre' ca n-o sa am de ales si o sa tai mustatile celea :drinks: ) si ma enerva ca nici cum nu statea ca lumea barca in suport.
Si l-am tot frecat si aranjat si strins si destrins si intr-un final ia uite ce constat:

Imagine atasata: Dar___Bismarck_028.JPGImagine atasata: Dar___Bismarck_029.JPG]Imagine atasata: Dar___Bismarck_030.JPG

Cum doamne sa si stea amarita ca lumea acolo :devil: :drinks: :fool:

Asa ca - daca altii au avut ghinioane care mai de care pe la barca - io am nimerit cea mai de "..." cala de montaj (parca asa ii zice)....

#123 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 01 May 2011 - 11:04 PM

Salut domnilor, HRISTOS A INVIAT. Eu am decupat cavaletul in dreptul fiecarei coaste si acum sta barcuta mea foarte bine. Si eu am avut probleme cu stabilitatea ei.

Poate poza mea te ajuta Radule, spor mult

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: moto_0151.jpg
  • Imagine atasata: moto_0152.jpg
  • Imagine atasata: moto_0153.jpg

#124 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 02 May 2011 - 12:10 AM

Sa stii ca miine fac si eu o miscare de-asta! Mercic de idee :drinks:

#125 Useril este offline   radu_me 

• Membru deplin
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 02 May 2011 - 01:25 PM

M-am gandit si eu sa tai cavaletul dar, cand o sa imbracam corabia, nu o sa mai functioneze smecheria. Am o trilema daca sa tai sau nu...

#126 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 02 May 2011 - 03:39 PM

Din motive de experienta, va pot spune ca atunci cand veti inbraca corabia cu filele de bordaj, veti lucra mult mai usor fara cavalet. Va fi nevoie sa aplecati corabia cand pe o parte, cand pe alta ca sa fixati filele de bordaj. cavaletul va folosi doar dupa ce se va termina toata treaba si veti avea nevoie sa stea corabia drept pentru fixarea detaliilor. Asta daca nu primim intr-e timp si suportul pe care se va fixa corabia cand va fi finalizata...

#127 Useril este offline   johnreno36 

• Membru senior
  • Postari: 542
  • Inregistrat: 27-February 11

Postat 02 May 2011 - 08:40 PM

Cu placere RADULE. AlexPl are dreptate, cavaletul asta o sa-l folosim doar la citeva numere, dupa renuntam la el. Parerea mea ca era bun de la nr 1 la nr 14.

#128 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 04 May 2011 - 08:49 AM

Am mai facut si eu cite ceva intre timp. La sugestia John-ului - mi-am decupat si eu cavaletul, ca altfel nu avem nici o sansa sa tin barca pe el, chiar si pentru putinele numere cit isi mai are rostul:
Imagine atasata: dar_SIB_018.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_019.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_020.jpg

Nu m-am chinuit sa il fac frumos - ca nu am vazut rostul....

Oricum - ideea e ca acuma sade barcuta mea mindru si drept la locul ei :drinks:

Si, cum tot am o gramada de timp cu care nu am ce face - am luat si idea lui Leo dintr-un alt topic, ma tem ca, anume aceea de a face capac la tambuchi, sa nu-mi cada marinarii peste provizii :drinks:
Si dupa 2 ceasuri de pus impreuna o bucatica de placaj de la Bismarck, niste resturi de file de la SIB, inca niste carton din cel folosit si la ancore, o bucatica de sirma din cablu coaxial si niste bait + diverse culori negre - cu asta m-am ales:
Imagine atasata: dar_SIB_005.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_006.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_008.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_009.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_016.jpg
Imagine atasata: dar_SIB_017.jpg

Mie imi place FOARTE tare cum mi-o iesit si mi-o dat un pic de incredere in plus ca sint in stare sa fac si ce nu mi se da de-a gata :hi:

#129 Useril este offline   zanuGreuu 

• Membru deplin
  • Postari: 95
  • Inregistrat: 03-January 11

Postat 04 May 2011 - 09:09 AM

Arata super capacul peste scarite, daca nu te superi o sa modelez si eu una dupa cel pe care l-ai facut :D
. Spor la treaba.

#130 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 04 May 2011 - 09:22 AM

De ce sa ma supar?:drinks: Mi-i chiar drag :hi:
Si mercic de aprecieri

#131 Useril este offline   AlexPl 

• Membru senior
  • Postari: 768
  • Inregistrat: 30-November 04

Postat 04 May 2011 - 11:06 AM

Pentru cine a avut rabdare si a asteptat pina sa apara numarul 14, poate a observat in instructiuni ca in numerele urmatoare, (15 sau 16 parca) se dau piese pentru realizarea unui capac exact pentru acea pozitie. O alta observatie este ca, de obicei, capacele de acest gen se fac sa se deschida in lateral prin alunecare pe sine sau pe role, si nu in sus cu ajutorul balamalelor. Este mult mai usor si mai practic. Fara suparare, capacul este foarte frumos realizat. Poate il folosesti in alta parte...

Aceasta postare a fost editata de AlexPl: 04 May 2011 - 11:08 AM

#132 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 04 May 2011 - 12:45 PM

In numerele 15 si 16 (de la rusi) nu e nici un capac! Si la instructiuni nu apar decit din nou - lateralele alea din bagheta subtire pentru respectivele deschideri. In rest - punti si suprastructuri si file de bordaj. Atita tot.

Si da, stiu ce zici a propos de deschidere; insa....chiar daca la toate navele ar fi asa, la modelul asta (si nu numai) mie mi se pare un compromis destul de OK daca se deschide cu balamale. E mai facil de inchis/deschis, spre deosebire de cazul real, in care la dimensiunea aia ar fi greu de ridicat...

Si cum nici eu nu stiu ca DeA sa ofere vreua capac pentru "hatch"-ul asta - mie imi place ce am facut eu si cel putin deocamdata asa ramine :drinks:

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 04 May 2011 - 12:46 PM

#133 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 04 May 2011 - 01:14 PM

Vezi postarearaducindrea, la 4 May 2011, 13:45, a spus:

- mie imi place ce am facut eu si cel putin deocamdata asa ramine :drinks:

Si mie !

Cel putin in ce a aparut la rusi, DeA nu da niciun fel de capac. Sunt niste capace dar pentru coverta, nu pentru principala. Mai ziceam pe undeva ca nu da decat gratare pentru bocaporti.
O sa fac si un bocaport in semipuntile principale pupa.

Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 04 May 2011 - 01:26 PM

#134 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 04 May 2011 - 08:43 PM

Vezi postareaAlexPl, la 4 May 2011, 12:06, a spus:

..... alta observatie este ca, de obicei, capacele de acest gen se fac sa se deschida in lateral prin alunecare pe sine sau pe role

La navele moderne si special la yahturi se foloseste acest model de oblon ce se deschide prin alunecare si de obicei in lungul gurii de acces si nu pe lateral. La vechile corabii se foloseau balamale.

Radu - faine obloanele tale
Leo - faine si obloanele tale dar cu o mica remarca. Nu e o nenorocire dar rama si eventuale traverse de intarire sunt pe partea de jos a oblonului. Suprafetele superioare a elementelor constructive a unei nave sunt pe cat posibil netede, fara rame care sa poata retine apa in perimetru. De oriunde apa trebuie sa se poata scurge cat mai usor spre si peste bord. Din aceeasi ratiune puntile exterioare sunt usor curbate spre borduri.

#135 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 04 May 2011 - 10:47 PM

@traian - :drinks:

#136 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 05 May 2011 - 10:48 PM

Am continuat cu nr. 14 (@AlexPL - PROMIT ca nu e nici un capac; nici in punga, nici in instructiuni, "nicăria").

Primul lucru de remarcat - am reusit cu succes sa indes puntile la locul lor, fara sa rup sau sa trebuiasca sa tai mustatile si fara sa distrug orice alta parte a corabiei. Bineinteles ca la nivel de imbinari avem probleme, asa cum se vede si in poze, insa in rest - puntile au intrat la fix si s-au asezat pe traverse fara nici o problema:
Imagine atasata: SIB_002.jpg
Imagine atasata: SIB_003.jpg
Imagine atasata: SIB_004.jpg
Apoi insa, la filare - m-o luat mama dracu' :drinks: Nu atit la lipirea scindurilor - cit la aiuristicul mod de calafatuire a la DeA: nici un liniar nu incape intre coastele alea (din dotarea mea), creionul se agata intre aceleasi coaste cind ti-i lumea mai draga, in fine; o gramada de rahatisuri care mi-au scos peri albi si citeva greselute, dar overall - o iesit destul de bine (in poze inca nu era uscat lacul de pe puntile noi...); in afara de citeva erori creionistice - arata chiar fain (asta e zona de imbinare intre punti, unde se vede rezultatul victorios al celebrelor deja mustati):
Imagine atasata: SIB_006.jpg
Apoi am purces la rezolvarea urmatorului tambuchel, cu rama facuta fain in unghi de 45 de data asta, si nu taraneste cum sugereaza DeA si cum am facut prima data, si cu un nou oblon productie proprie, de data asta respectind si ceea ce am omis la primul (prietenii stiu de ce!), fapt pe care spre surprinderea mea nu l-a sesizat nimeni aici :hi: :
Imagine atasata: SIB_005.jpgImagine atasata: SIB_007.jpgImagine atasata: SIB_008.jpg_008.jpg]Imagine atasata: SIB_009.jpgImagine atasata: SIB_010.jpg

Si-n fine - doua poze cu rezultatul final dupa numarul 14:
Imagine atasata: SIB_011.jpgImagine atasata: SIB_012.jpg

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 05 May 2011 - 10:50 PM

#137 Useril este offline   radu_me 

• Membru deplin
  • Postari: 27
  • Inregistrat: 30-January 11

Postat 05 May 2011 - 11:04 PM

Iti spun ca de la radu la radu: imi place grija pentru detalii si selatura puntii care deja se vede. Mereu cand ma uit la topicul tau ma mananca mainile sa mai fac si eu ceva. keep going !

#138 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 05 May 2011 - 11:07 PM

Vezi postarearadu_me, la 6 May 2011, 00:04, a spus:

Iti spun ca de la radu la radu: imi place grija pentru detalii si selatura puntii care deja se vede. Mereu cand ma uit la topicul tau ma mananca mainile sa mai fac si eu ceva. keep going !

Saru'mina boierule :hi:
Tot ca de la Radu la Radu era si asta :drinks:

Si...fa bine pune mina si mai fa si matale oarece! :drinks:

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 05 May 2011 - 11:08 PM

#139 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 06 May 2011 - 12:36 AM

Raducule, acuma sezi tu si gandeste ce fain ar fi aratat daca nu se vedeau taieturile alea transversale din file in zonele unde se imbina puntile false. acolo prin dreptul primei traverse de la bocaport si sub ea la puntea principala. Ei ???? (sa nu mai zici cuvantul ala urat)
Sa stii ca ti-am furat patentul, faina scula aia care nu stiu cum se cheama dar seamana picatura cu o talpa de fier de calcat.

#140 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 06 May 2011 - 01:12 AM

@Traian - initial nu stiam despre ce vorbesti :drinks: am crezut ca ai ceva cu ce facusem azi! Dar daca bine inteleg - e vorba de prima jumatate a constructiei, de pe vremea cind mergeam pe varianta cretina DeA. Si nu o sa zic cuvintul ala urit - ca acuma nu se potriveste; atunci nu stiam mai bine; si am incercat, in momentul in care am venit cu a doua bucata de punte, sa scot ce se putea mai bine din porcaria initiala. Dar normal ca arata ca dracu; mai ales cind ai termenul de comparatie un pic mai in spate.... Dar asta e.... Invatam din mers....

Cit despre scula - ii FIX o talpa de fier de calcat; cit ca pe vremea cind aia era la propriu talpa - fierul de calcat se chema "ticlazău" :hi:
Si e, intr-adevar, absolut exceptionala pentru actiuni de genul asta!

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

23 useri citesc topicul