Forum Machete,Modelism,Hobby: SIB de Bistrita - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

SIB de Bistrita jurnal de pseudo-modelist

#81 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 20 April 2011 - 10:25 PM

:clapping:

#82 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior
  • Postari: 333
  • Inregistrat: 20-February 11
  • Interests:papercrafting, goblen, origami

Postat 21 April 2011 - 02:09 PM

Datorita dimensiunii pozelor, care erau prea mari (obsesia mea cu pozele....) la intelegere cu mine postul anterior a fost sters. Urmeaza sa il rescriu.
N-am inteles insa unde sint inca vreo 3 mesaje care apareau DUPA ultima postare a lui Traian.... :clapping:

#83 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12661
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 21 April 2011 - 07:40 PM

Le-am sters ca nu-si mai aveau rostul si ...intelsul.

#84 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 22 April 2011 - 11:30 AM

Revenim cu postul:

Dragilor - nu am parasit pe nimeni :)
DAR:

1. Sarbatori, nevasta, curatenie, blah!
2. M-o prins atit de tare kitul de carton - incit numai cu ala m-am ocupat in ultimele zile
3. La SIB nu prea am avut ce face, caci date fiind celebre-le mustati - nu pot inca monta nimic pina nu-mi vin toate coastele; si abia apoi sa hotarasc daca pot face ceva - sau tre' sa rup mustatile...
4. Dintr-un motiv care imi scapa - n-am mai primit notificari cum ca s-ar mai fi postat ceva

Si cu toate astea - azi am muncit ceva la SIB.
Anume: intii de toate - m-am apucat de scarite; ziceam si in alt topic: daca la primul set doar am rupt una si apoi a trebuit s-o lipesc - de data asta - una dintre ele avea ambele laterale identice - deci a trebuit sa construiesc eu una ...

Asta e prima scarita, aia buna..
Imagine atasata: Diverse_024.jpg

Si cum nu prea am mare lucru prin casa din ce sa construiesc eu lucruri (ca n-am unde le tine ) singurul lucru cu care am putut lucra azi o fost o bucatica de lemn de brad care CRED ca la origini o fost ceva bat de la vata de zahar Mai tre' sa specific si faptul ca nu am nici un fel de scule profesioniste prin preajma (din acelasi motiv ca mai sus) asa ca tot ce am facut a fost cu clasicele "scule" pe care le folosesc si la modelit.

Aici is cele 2 laterale la fel:
Imagine atasata: Diverse_025.jpg
Imagine atasata: Diverse_026.jpg

Si aici e laterala facuta de mine:
Imagine atasata: Diverse_028.jpg
Imagine atasata: Diverse_029.jpg

Si, in fine - scarita modificata:
Imagine atasata: Diverse_032.jpg
Imagine atasata: Diverse_033.jpg

Dup-aia m-am gindit ca n-ar fi rau, daca tot am vreme - sa-mi mai fac si niste traverse din resturile ramase de la betisoarele DeA, dupa un model vazut aici (si imi cer scuze ca nu mai tin minte a cui fusese ideea ):
Imagine atasata: Diverse_030.jpg
Imagine atasata: Diverse_031.jpg

Si-n fine, asa cum promisesem intr-unul din primele mele posturi pe forumul asta - azi m-am hotarit sa refac ancorele. Intii de toate - m-am muncit un pic sa dezlipesc traversele si inevitabil am si rupt una dintre ancore, in zona gaurii pentru inel, asa ca prima miscare a fost sa o lipesc pe aia la loc
Si-apoi am purces la constructie, urmind partial modele vazute aici, in topicul dedicat. Evident, partea de lemn am facut-o din aceeasi bucata de bat de vata de zahar (doar o ancora am apucat azi....) si a iesit relativ bine, pentru prima incercare de gen si cu sculele aiuristice de care dispun.... De vopsit - am hotarit (unii vor zice ca neinspirat...) s-o baituiesc in aceeasi culoare cu osatura. De ce? Ca mi-era la indemina, si ca n-aveam alta vopsea
The challenge came in cind am ajuns la migalosenii. Si dupa ce m-am socotit io asa o vreme si am scotocit prin toate dulapurile din casa - am gasit niste "lita" pe care ma gindeam c-as putea-o folosi la cuie; in rest - nimic. Si raminea problema "ineleleor" (Traian - ) alea patru din jurul traversei, pe care intr-un final m-am hotarit sa le fac din carton. Asa ca am luat o coala de duplex de 0.5, am taiat o fisie de 2 mm si am vopsit-o cu tus/cerneala dintr-un pix de vreo 150 EUR pe care l-am primit cadou de la fostul patron
Asta o iesit din carton, in asteptarea restului:
Imagine atasata: Diverse_034.jpg

Imagine atasata: Diverse_035.jpg
Imagine atasata: Diverse_036.jpg

In ultima imagine se vad si ceea ce urma sa devina cuiele - adica "the core" dintr-un cablu dezafectat de cablu TV (litele s-au dovedit a fi prea subrtiri....). Ce m-am lamurit cu ocazia asta e ca la a doua ancora va trebui sa pilesc fain fain capetele cuielor, ca sa arate ca lumea; si ca nu o sa mai incerc varianta gaurii din capat in capat si a introducerii unui singur fir, ci o sa merg pe 2 gauri si doua bucati mici, distincte, pe fiecare parte.

All in all - asta e prima mea ancora manufacturata la birou
Imagine atasata: Diverse_037.jpg
Imagine atasata: Diverse_038.jpg
Imagine atasata: Diverse_039.jpg

Imagine atasata: Diverse_040.jpg
Imagine atasata: Diverse_041.jpg

Ce-i cert e ca ala nu mai arata de nici o culoare a carton

No cam astea ar fi noutatile; asteptam comentariile; cu dor si drag

Asta o fost postul vechi. Z-mare - sper ca acuma e OK :-D
Restul lumii - can you please please please sa comentati iar :clapping:

#85 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 22 April 2011 - 12:30 PM

No, acu' sa o luam in randuiala.

1.Mie mi se pare ca scarile ti-au iesit OK. Acu', daca vrei sa le baituiesi, iti recomand sa dai straturi cat mai "uscate" posibil, si in perioada de uscare a baitului sa le ti fixate in clesti elastici. De la o umiditate prea mare au tendinta de a se deforma, si ar fi pacat.
2. Cu traverse (grinzi) facute din resturi, mie mi se pare o nebunie. Dezvirginai kitul Bismarck si prestai traverse.
3. Am inteles ca ai rupt o traversa originala. Banuiesc ca au fost lipite cu super-glue (cianoacrilat). Se puteau desface fara probleme incalzind zona lipiturii cu flacara unei brichete. La peste 200-250 de grade cianoacrilatul devine "muci" si se dezlipeste fara probleme, mai ales ca piesele lipite erau metalice.
In fine, acu' nu mai conteaza, si traversele ancorelor din lemn sunt mult mai OK decat ele originale.

"Succesuri" maxime!!!

#86 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 22 April 2011 - 12:44 PM

1. Nu le baituiesc. Imi placa asa, for some reason :lol:
2. Daca tot aveam timp si resturi - am zis ca de ce sa nu incerc?:lol: si mi-o iesit :clapping:
3. Am rupt de-a dreptul virful ancorei, in zona inelului :-D Si nu m-am gindit la varianta incalzitului... Dar am rezolvat-o.

Multumesc de urari; si tie la fel.

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 22 April 2011 - 12:54 PM

#87 Useril este offline   traian 

• Membru senior
  • Postari: 1218
  • Inregistrat: 01-May 08
  • Interests:Nave-navigatie clasica

Postat 23 April 2011 - 08:12 AM

Vezi postarearaducindrea, la 22 Apr 2011, 12:30, a spus:

Dragilor - nu am parasit pe nimeni.....
.......m-am apucat de scarite....... una dintre ele avea ambele laterale identice......
........ asta e prima mea ancora manufacturata la birou

Nici nu a zis nimeni asa ceva.
Incepeam sa imi fac griji pentru kitul meu da' uite ca am intrat si eu in normalitate. Am si eu o laterala de scara cu canalele aiurea si una cam scamosata, or fi tres socatii de ea prin depozite. Tot e bine ca sunt pereche si cum nu intentionez - cand o fi - sa fac bordul deschis, nu ma afecteaza prea mult.
Ancora a iesit fain pe gustul meu, unele piese pot fi facute ,,dupa catalog'' dar si asemanatoare cu originalul. A ta e mai aproape de original si cred ca o sa o iau ca reper cand o fi sa le fac pe ale mele (dau o bere sa nu ma chemi la tribunal)
Spor!

#88 Useril este offline   costin 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 24-April 11

Postat 24 April 2011 - 03:03 PM

azi am intrat si eu in randurile voastre, dar de citit pe forum am tot citit. frumoase lucrari, opere de arta.
mai ciudat mi se pare ca nici un fan al rabdarii nu locuiesti in yona mea. putin sunt de prin ardeal. va urmaresc in continuare. multumesc.

#89 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 24 April 2011 - 07:44 PM

vezi ca ai in oradea cel mai bun ajutor cu putinta, numai sa fie si disponibil. este vorba despre tulaji. daca reusesti sa iei legatura cu el, vei capata tot ajutorul cu putinta.

#90 Useril este offline   costin 

• Membru deplin
  • Postari: 41
  • Inregistrat: 24-April 11

Postat 25 April 2011 - 09:45 AM

in sfarsit un oradean. sau cel putin un impatimit din apropiere. sper sa-l gasesc sau sa posteze.

#91 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior
  • Postari: 581
  • Inregistrat: 15-April 11

Postat 25 April 2011 - 10:05 AM

am gasit niste "lita" pe care ma gindeam c-as putea-o folosi la cuie

Dacă am înțeles bine, scara modelului este 1:50 sau chiar mai mult. Deci, o floare de cui cu diametrul de 10 mm ar veni pe machetă la 0,2 mm sau chiar mai puțin. Cam invizibil...

Si raminea problema "ineleleor" (Traian - ) alea patru din jurul traversei, pe care intr-un final m-am hotarit sa le fac din carton. Asa ca am luat o coala de duplex de 0.5

0,5 mm ar veni cel puțin 25 mm în realitate. Chiar așa de groase erau „inelele” alea? Eu le-am făcut tot așa, dar dintr-o foaie de desen de 0,2 mm (= 10 mm în realitate). 0,3 mm mi s-a părut prea gros. Evident, unde sunt „nituite” vin două straturi. Niturile sunt prea mici ca să fie vizibile. Buloanele se văd, că sunt mai mari. In apă/aer bronzul se înegrește, vezi statuile, nu merită făcute din cupru, eu le-am făcut din mine de creion (creionul a fost și scula și am scăpat și de vopsit).

#92 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 10:30 AM

@traian - e o intrebare pe pagina anterioara referitoare la mine parasindu-va :-D de-aia ziceam numa'... Si nici nu-ti dai seama ce ma bucura ca-mi gasesti ancora pe gustu-ti! Intre timp e gata si cealalata, dar am zis ca nu are rost sa o pun si pe aia....

@costin - bine ai venit; si sa stii ca si eu am constatat ca e cam slaba miscarea ardeleana; dar tind sa cred si sa sper ca e slaba DOAR in membri activi. Tre' sa fie pasionati in ale modelismului (fie ei ageamii sau experimentati) si dincoace de Carpati! :lol:

@pe dos - sincer iti spun ca nu am stat sa calculez ce-ar insemna dimensiunile alea "in real life"; si asta din doua motive: primul e ca dupa toate aparentele - modelul asta nici macar nu e la scara (so why bother?:clapping:); si al doilea .... ca nu mi-am pus problema; pur si simplu, "la ochi", studiind o poza ici si alta colo, mai printr-o carte, mai pe un forum - mi s-o parut ca lita ar fi cam subtire pentru a-si indeplini scopul. Plus ca la dimensiunile unei ancore - ma sincer indoiesc ca elementele de legatura ar fi fost niste simple "cuie" cu floarea de 1 cm.... Dar poate ma insel, mnoah...

L.E.: am cautat rapid niste date si daca nu ma insel eu, la genul asta de barca ancora ar cam trebui sa aiba, in realitate, cca 900 KG greutate si lungimea traversei ar fi undeva la 3.6 m. Daca e cazul nostru sau nu - n-as avea de unde sa stiu sigur. Cert e ca ar trebui sa fie pe aproape. Iar la 4 m si 1 tona greutate - nu cred ca aveau cum sa tina traversele alea la locul lor doar cca 16 cuie cu floarea de un cm....
Zic si eu, doar...
Astept cunoscatorii sa-si dea cu parerea; nu de alta, da' acuma chiar is curios.

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 25 April 2011 - 10:51 AM

#93 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 10:53 AM

Vezi postarearaducindrea, la 25 Apr 2011, 11:30, a spus:

Plus ca la dimensiunile unei ancore - ma sincer indoiesc ca elementele de legatura ar fi fost niste simple "cuie" cu floarea de 1 cm....

Păi aia am și spus, că alea sunt buloane, nu cuie, deci, după părerea mea, trebuie reproduse, dar nu cu liță. Despre liță spuneam că, după părerea mea, nu-și prea găsește utilitatea nicăieri până acum. O clipă m-am gândit la ace cu gămălie, dar gămălia lor are 1,6 - 1,7 mm, adică la scară reală peste 80 mm, nu cred că floarea buloanelor era așa de mare (nu apare așa mare în fotografiile ancorelor reale).

#94 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 10:55 AM

No asa; vad ca de fapt gindim acelasi lucru :clapping: Si tot nu mi-ai zis cum iti pare rezultatul meu FINAL, nu ce-am gindit initial.... :-D

#95 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 11:00 AM

Vezi postarearaducindrea, la 25 Apr 2011, 11:55, a spus:

Si tot nu mi-ai zis cum iti pare rezultatul meu FINAL, nu ce-am gindit initial.... :-D

Cred că ancora a ieșit mai bine decât a lui KIT :clapping:

#96 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 11:13 AM

Vezi postareape_dos, la 25 Apr 2011, 12:00, a spus:

Cred că ancora a ieșit mai bine decât a lui KIT :clapping:

No acuma m-am emotionat rau de tot :-D

#97 Useril este offline   KIT 

• Membru senior
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 22-October 08

Postat 25 April 2011 - 12:08 PM

intrucat e vorba despre mine, ma simt dator sa intervin. :clapping:
in primul rand, ancora mea nu a fost refacuta ci asamblata cu materialele existente. prin urmare nu ai cum sa compari asa ceva.
in al 2lea rand, privind executia in sine, as avea de comentat faptul bavurile se vad peste tot pe unde apar. nu au fost curatate deloc. si degeaba ai muncit sa faci traversa aia de lemn daca impresia e tot de magazin.

#98 Useril este offline   pe_dos 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 12:30 PM

Vezi postareaKIT, la 25 Apr 2011, 13:08, a spus:

impresia e tot de magazin.

De magazin, da. Aici voiam să ajung. Nu e vina lui raducindrea, a ta sau a altora de aici, ci a magazinului. Cel puțin mie ancora din kit nu-mi seamănă a ancoră și întrebam pe cei mai experimentați dacă se poate face ceva. Se pare că nu, impresia de nenatural persistă.

Încă o întrebare: astea sunt lemne care își fac veacul prin apă. La o navă comercială este natural un bordaj sau o traversă de ancoră finisate ca mobila din salon?

#99 Useril este offline   raducindrea 

• Membru senior

Postat 25 April 2011 - 12:49 PM

Vezi postareaKIT, la 25 Apr 2011, 13:08, a spus:

in al 2lea rand, privind executia in sine, as avea de comentat faptul bavurile se vad peste tot pe unde apar. nu au fost curatate deloc. si degeaba ai muncit sa faci traversa aia de lemn daca impresia e tot de magazin.

No stai ca m-ai pierdut!
1. Ce-ntelegi tu prin "impresie de magazin"? Ca in acceptiunea mea - "impresia de magazin" o da TOCMAI faptul ca piesele CUMPARATE au tendinta de a fi "perfecte", ca scoase din cutie. Da' poate ma insel, sau am calcat de felul meu prin "the wrong kind of" magazine :clapping:
2. Tocmai avind in vedere cele spuse mai sus - debavurarea a fost omisa INTENTIONAT. Daca vroiam sa am suprafete perfecte - vopseam traversa de la DeA in maro si negru, ii trinteam 16 puncte aurii si era minunata. Da'mi voie sa cred ca o traversa de ancora de la vremea aia, purtata si raspurtata prin ape, trintita si frecata "on a daily basis" nu prea avea cum sa fie "ca scoasa din cutie"....Parerea mea...

L.E.: KIT - cind ma refeream la vopsitul traversei DeA - nu faceam nici o aluzie la tine! Am vazut ca tu cam asta ai facut - abia dupa ce am scris; eu eram convins ca ancora TA e cea facuta de NightAngel, parca, din topicul dedicat ancorelor :-D No offence, please please please

Aceasta postare a fost editata de raducindrea: 25 April 2011 - 12:53 PM

#100 Useril este offline   crios 

• Membru senior
  • Postari: 4898
  • Inregistrat: 29-November 04

Postat 25 April 2011 - 01:01 PM

Vezi postareape_dos, la 25 Apr 2011, 13:30, a spus:

Cel puțin mie ancora din kit nu-mi seamănă a ancoră

Imi cer scuze ca ma bag, dar m-ai pierdut la faza asta. Cum ar trebui sa arate ca sa semene?
Multumesc si

Bafta!

Arata acest topic

• 15 Pagini +
  • « Prima
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou