SIB de Bistrita jurnal de pseudo-modelist
Postat 01 September 2011 - 11:31 AM
Oricum - avind in vedere ca e stratul "di didisubt" - nu m-am obosit sa aiba si aceeasi culoare; iar pe jumatatea superioara - e cum zice traian - si nu a mai trebuit sa "completez" cu nimic...
DAR - nu mi-a trecut prin cap sa-mi amestec rumegusul ala cu lac. Mai ales ca asta ce-l am e rumegus tare tare fin, aproape la fel de fin cu cel rezultat din smirgheluire Asa ca mercic de pont
Postat 10 September 2011 - 06:41 PM
Asa incit - voila:
Intii - doua poze din faza de WIP:
Apoi - produsul finit, inainte de a fi pus la locul lui:
Si-n fine - tunurile la locurile lor:
Ce mi s-a parut ciudat e faptul ca mie-mi pare foarte prost gindita osatura (relativ la tunuri, that is) pentru ca vreo 2-3 dintre ele nu incap intr-o pozitie fireasca NICICUM pe linga coaste! Se si vede cred, in ultima poza parca, cum unul dintre ele e strimb bine de tot; da' altfel n-ai cum sa-l scoti pe "gaurica"
In fine - ideea e ca-s la locul lor si ma pot apuca de restu' acuma
Postat 10 September 2011 - 07:56 PM
Dacă o faci închisă - parcă ai spus c-o faci închisă - nu poți renunța la roțile din partea care te jenează?
Apropo, spune-mi și mie, cum ai de gând să ajustezi filele bordajului exterior în dreptul sabordurilor pentru tunuri? Le croiești la fix înainte de lipire, sau merg și nu tocmai la fix, pe considerentul că marginile tot nu prea contează, că vin acoperite de ramele sabordurilor? Întreb pentru că nu cred că riști să dai cu pila pe lângă țevile tunurilor.
Postat 10 September 2011 - 08:02 PM
Cit despre file - in principiu cam asta e planul, sa le croiesc inainte, cum am facut si la punte. Iar micile diferente ce ar putea sa apara - vor fi, intr-adevar, acoperite de ramele sabordurilor. E drept ca o sa am un pic mai mult de munca decit daca mergeam pe varianta tunurilor false - insa... parca mi se pare mai cinstit asa
Postat 11 September 2011 - 08:55 AM
Dupa parerea mea o sa te incurce tunurile alea acolo....
Sunt mari sanse sa sara de acolo. Eu zic sa lasi afeturile lipite pe pozitie si tevile sa le scoti iar mai tarziu cand o sa termini treaba pe exterior le lipesti prin saborduri(gandestete numai cata treaba ai in bordul celalat care urmeaza a fi inchis ,parca)
cu stima....
Postat 11 September 2011 - 09:08 AM
Ce vrei sa zici cu "gandeste-te numai cata treaba ai in bordul celalat care urmeaza a fi inchis ,parca"?
Postat 11 September 2011 - 01:56 PM
Postat 12 September 2011 - 11:08 AM
Postat 12 September 2011 - 12:39 PM
@Traian - ma gindeam ca mai vine un rind de file, plus capacele de la saborduri - ceea ce tre' sa mai "pape" cam 3-5 mm din "iesitura". Deci - nu mi s-a parut ca ar fi chiar asa de tare iesite in afara....
@Valix - cred ca exagerezi un pic.... conform cu ceea ce spui - daca e "model de lemn" ar trebui sa fac si tunurile din lemn. Si si velele si parimele Plus ca, daca nu ma insel, INCA povestim de SIB; si nu vad unde e diferenta de "clonare" intre tunurile pe metal (livrate intr-un milion de numere la un pret mult prea mare) si cele de rasina, livrate toate odata, la un pret ceva mai civilizat... Si sa nu crezi ca astea de rasina is perfecte! Nici pe departe! Iar rezultatul final e FIX tot ala!
Postat 12 September 2011 - 04:57 PM
VALIX, la 12 September 2011 - 11:08 AM, a spus:
Fiind vorba de placere totul devine relativ, nu exista niste standarde general aplicate iar cei care nu se incadreaza sa fie considerati bolnavi. Mai e inca un aspect, Intr-o tara saraca asa cum ,,e romanii'' placerea tine mai mult de ce e mai convenabil. Mi-ar place sa am o cravata din aur desi nu as purta-o asa ca port cravata pe care mi-o da unitatea desi nu imi place.
Raducule, o sa te incurci mult si o sa injuri si mai mult cu tunurile fixate in stadiul asta.
Aceasta postare a fost editata de traian: 12 September 2011 - 04:59 PM
Postat 12 September 2011 - 08:45 PM
"Avind in vedere ca am sesizat doua lucruri:
1. Desi deschizatorii topicului nu par a avea probleme - sint altii care se simt lezati de asa-zise off-topicuri si tin sa atraga atentia in diverse moduri care mie personal mi se par mici atacuri gratuite la persoana;
2. Vad ca tot mai multa lume deschide propriul topic in care sa-si prezinte pasii constructiei galionului.
Asadar - avind in vedere cele de mai sus - m-am gindit ca poate ar fi mai bine pentru toata lumea sa-l deschid si eu pe-al meu, personal. Ca sa pot scrie in el si despre cum e vremea la Bistrita - daca eu consider ca asta ar vreo legatura cu constructia galionului MEU si ca sa evit poluarea altor topic-uri cu pozele mele, care probabil nu intereseaza in context. Cu ocazia asta - poate aflu si eu cine e interesat de a mea barca si a mea evolutie navo-modelistica. Plus de asta - n-am pretentia la un topic "curat"; motivele nu le detaliez."