kubelwagen... de inchiriat, de pozat... de pipait :)
Postat 07 January 2006 - 12:32 AM
Nu sunt un modelist serios...adica am "stricat" shi eu 4-5 machetutze la viatza mea... in schimb am o alta problema la cap.... e o "macheta" 1:1 :) la care m-am impotmolit 1 pic. Este vorba de un kubelwagen (type 82). Aveti cumva o reproducere (orice scara) cit mai exacta a mashinutzei? Sau poate ceva documentatie despre ea?
orice ajutor e binevenit... asta pina nu m-apuc sa stric lucrurile :)
multzumiri anticipate :)
Postat 07 January 2006 - 12:42 AM
abia am inceput... sunt la "curatzatorie".. deocamdata pozele sunt anoste... da' daca vreti... no problem...
Postat 07 January 2006 - 01:28 AM
http://betah.co.il/booksCatalog.aspx?categ...ored%20Vehicles
pe la pag 6-7 gasesti ceva despre VW.
Postat 07 January 2006 - 08:59 AM
Asta da intrare in forta. Nu ne faci o recenzie a "kitului"?
Si rogu-te, musai si niste poze chiar asa in stadiul actual al lucrarii.
Daca ai observat, pe aici se obisnuieste sa sa puna poze din diverse stadii ale executiei lucrarii.
Si pune domnule pozele alea! :hammer: :hammer:
Bafta!
Postat 07 January 2006 - 02:37 PM
Citeaza
orice ajutor e binevenit... asta pina nu m-apuc sa stric lucrurile :)
multzumiri anticipate :)
Salut Pacman,
Sper ca macheta de Kubelwagen o sa o faci cu inmatriculare militara romaneasca :roll:
Uite aici o poza
Postat 07 January 2006 - 05:01 PM
despre "macheta".. ce sa zic... deocamdata e in stadiul de "shasiu de broasca" :) mai shurubaresc 1 pic la mecanica, dupa care trebuie facut un fel de cadru pe care se monteaza caroseria ... am zis de la inceput... e o replica.. shi ca sa am si numere romaneshti la ea va trebui sa fac cum zic dnii de la autoritatea aceea cu 3 litere :).
miine ma duc sa-i fac niste poze... deshi deocamdata nu e nimic spectaculos...
oricum... va tzin la curent... shi poate intre timp ma apuc shi eu de modelism la scari de-astea mai normale... nu 1:1 :) ca sa avem ce povesti :)
Postat 11 January 2006 - 09:15 PM
109, multumiri din inima.... am scos 2 carti super...am gasit cotele care "ma dureau" cel mai tare, azi s-au livrat materialele pt structura de rezistenta.... poate simbata sarim de "nivelul zero"
Postat 11 January 2006 - 09:20 PM
Postat 11 January 2006 - 09:42 PM
si legat de chestia asta... stie cineva unde pot gasi cauciuc siliconic? ca mai am niste idei strimbe prin cap...
Postat 11 January 2006 - 11:04 PM
pacman, la Jan 11 2006, 09:20 PM, a spus:
Ai luat singurele, doua broscute. Ce ai gresit la ele? Vopseaua se poate scoate uneori, lumea zice ca pentru asta machetele trebuie tinute in lichid de frana sau in Ace colorat. Cu cat e mai proaspata cu atat mai bine. Eventual pune si poze ca te ajutam. Cauciuc siliconic gasesti cateodata la o firma, Rodia parca, de pe str. Vasile Lascar, fosta Galati, dar numai la bidon de 6 kg parca si numai pe firma poti cumpara.
Postat 12 January 2006 - 09:18 AM
Totusi mai exista cate ceva :
-in topicul asta
-in galeria asta de imagini
-si in galeria asta de imagini
Bafta!
Postat 16 January 2006 - 06:13 PM
Obloanele inaltator, pe langa faptul ca nu sunt inbinate la fata, in mod normal nu trebuie sa aiba luciul pe care il are caroseria. Mate sau in cel mai rau caz semimate ar fi OK.
Cauciucutile, nici ele nu trebuie sa straluceasca. Nici in realitate nu sunt lucioase.
La geamuri se cunoaste evident ca sunt lipite. Probabil ca ai folosit prea multa solutie de lipit.
Marginile parbrizului mergeau vopsite pe afara cu negru mat ca sa dea impresia de cheder si nici nu se mai vedea lipitura.
Avand in vedere debutul, totusi nu pot spune ca este chiar rau.
Caroseria arata bine vopsita si nu lasa impresia de "plastic" ceea ce este OK.
Ceea ce se vede sub masina ... nu prea se vede, dar nici pe sub masa nu se uita multa lume daca nu-i din sticla transparenta .
La final nu pot sa spun decat: da-i inainte ca merge si-ti vor iesi din ce in ce mai bine.
Felicitari mai ales pentru curajul de a incepe.
Bafta!
Postat 16 January 2006 - 08:20 PM
Citeaza
Ar mai trebui o spalare pentru evidentierea detaliilor.
In rest, vorba lui Crios, da-i bataie!
Postat 26 January 2006 - 11:40 PM
modelul ala 1/1 inca zace.... pe frigul asta n-am miscat un pai :(
in schimb am mia "surubarit" la "alea mici"
am refacut rotile, chederele (care au iesit cam muci) shi obloanele (la fel de muci)
am "murdarit-o" 1 pic... neclar ce-a iesit...
apoi m-am apucat sa-i fac o surioara... shi un perete cam ca in poza in care-am 'plantat-o" ( in ideea ca voi construi casutele alea doua, strada si ripa din dreapta...)
ma apuc de vopsit.. dar mai intii astept pareri de la voi... sa stiu unde-am gresit
intrebare: credeti ca se poate scoate un lucru decent doar din pensula? ca despre aerograf... tre' sa ma mai gindesc in buzunar :)
si a doua? cum sa fac sa iasa proportiile bine? zidul l-am facut la 1/72 da' mi se pare cam mic pe linga masina...