Pagina 1 din 1
Sant intr-un profil de lemn de brad
Postat 05 April 2011 - 05:06 PM
Postat 06 April 2011 - 09:55 AM
Crirus, la 5 Apr 2011, 21:33, a spus:
dau eu unu: cu freza de aia ca un butuc pe doua tije
oricum, sper sa pot adapta un varf de freza in masina de gaurit si am un suport de gaurire vertical cu talpa si ghidaj
Pe net am vazut poze cu niste freze mai micute si dragute, exista la noi?
oricum, sper sa pot adapta un varf de freza in masina de gaurit si am un suport de gaurire vertical cu talpa si ghidaj
Pe net am vazut poze cu niste freze mai micute si dragute, exista la noi?
Daca esti din Bucuresti si mai specifici si dimensiunile piesei in care vrei sa
faci calnalul putem incerca.
Postat 07 April 2011 - 10:26 AM
Cea mai simpla varianta (in functie de lungimea santului) e sa folosesti un circular cu masa reglabila.
Ridici masa asa incat sa ramana din panza de circular doar 5 mm peste cota mesei si treci profilul peste panza (care iti face dintr-o trecere santul, daca panza are 3 mm latime de taiere).
Ridici masa asa incat sa ramana din panza de circular doar 5 mm peste cota mesei si treci profilul peste panza (care iti face dintr-o trecere santul, daca panza are 3 mm latime de taiere).
Postat 07 April 2011 - 10:32 AM
Kromag, la 7 Apr 2011, 11:26, a spus:
Cea mai simpla varianta (in functie de lungimea santului) e sa folosesti un circular cu masa reglabila.
N-am circular, ma gandeam la ceva scule mai hobby, adaptari :)
Santule lung, 60 cm cat e profilul
Postat 07 April 2011 - 10:50 AM
Nici nu ma gandeam ca ai avea asa ceva.
Te duci la un atelier de tamplarie si in 10 min. ai profilul cu sant.
Sau, folosesti un flex (polizor unghiular) cu disc pt lemn (merge si abraziv pt metale dar iese fum ca arde lemnul).
Te duci la un atelier de tamplarie si in 10 min. ai profilul cu sant.
Sau, folosesti un flex (polizor unghiular) cu disc pt lemn (merge si abraziv pt metale dar iese fum ca arde lemnul).
Aceasta postare a fost editata de Kromag: 07 April 2011 - 10:54 AM
Postat 08 April 2011 - 07:58 PM
Iti poti fabrica o scula pe principiul raschretelor pentru parchet dintr-un capat de panza de bomfaier. Pilesti un profil U de latimea baghetei si lasi pe mijloc un spin de dimensiunile canalului. Prin mai multe treceri succesive in lungul baghetei o sa obtii un sant la dimensiunile spinului. Cu acelasi rezultat poti confectiona o ,,minirindea'' din 3 bucati de placajprinse intre ele in asa fel incat sa obtii un canal in care intra si luneca bagheta. Pe post de cutit infingi in portiunea centrala un cui cu groasimea egala cu a canalului dorit pe care il ascuti cu pila dupa modelul curitelor de rindea. procedura deriva de la sine. E rudimentar dar functioneaza
Arata acest topic
Pagina 1 din 1