Forum Machete,Modelism,Hobby: Opiniune - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Opiniune Proba de pictura cu acrilic

#1 Useril este offline   albi66 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 141
  • Inregistrat: 25-March 11

Postat 28 March 2011 - 08:56 AM

Buna zia ,datorito faptul ca ier era o zi forte urat in Braila am decis sa incerc cu 2 sistem diferit sa pictes fata de figurinele ca am in lucru si va cer o parere....care pentru voi este mai bun....cel care am pus pe celalt post sau asta?Amandoi sunt de rata caucasica.
Asta este proba nr 1
Imagine postata[/img]
Si asta proba nr 2
Imagine postata[/img]
Imagine postata[/img]
Imagine postata[/img]
Multumesc pentru adjutor.
Alberto

#2 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 28 March 2011 - 11:15 PM

Sa fiu sincer, mie imi plac ambele.
Prima are o anumita expresie a fetei care ii optureaza, intr-o anumita masura ochii si are farmecul ei.
A doua are o expresie neutra, dar o sculptura mai detaliata a ochiului.
In ceea ce priveste partea de pictura, in opinia mea, nu este o diferenta foarte mare. Ai trecut prin toate elementele care dau ton fetei (lumini, umbre, ton de baza), cu exceptia umbrei de la ora 5 care da impresia unei barbi nerase de o zi doua. La prima fata acest efect a iesit foarte bine, dar iti lipseste la a doua.

Am un comentariu in ceea ce priveste dinamica tonurilor fetei. Nu este o observatie sau o carcoteala, ci este doar o parere personala bazata pe ceea ce vad in cele doua fotografii. Ce vreau sa spun prin dinamica tonurilor este diferenta de nuanta intre umbre si lumini, trecand prin culoarea de baza. Inca o data, este parerea mea personala.
Ambele fete au nevoie de inca un rand de lumini pe: varful nasului, nari, ambii pometi, varful barbiei, prima fata deasupra celor doua sprancene. Cred ca este destula umbra dar asta va fi clar numai dupa ce aplici inca un rand de lumini, daca consideri necesar, desigur.

Ca sa exemplific atasez doua fotografii, care nu sunt un etalon de luat in considerare 100% ci doar amintesc despre dinamica tonurilor de care vorbeam. Poate exemplul nu este edificator pt. ca nu am lucrat cu vopsele acrilice dar oricum sunt ceva, decat nimic.

Daca ai intrebari si doresti sa dialogezi mai mult pe aceasta tema, cu placere.

Ai lucrat foarte bine si felicitarile mele pt. asta.
Ma bucura foarte mult ca ai inceput sa postezi preocuparile si lucrarile tale.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Cartula_1.JPG
  • Imagine atasata: Cartula_2.JPG

Aceasta postare a fost editata de LAV-Z: 28 March 2011 - 11:21 PM

#3 Useril este offline   dani 

• Membru senior
  • Postari: 1653
  • Inregistrat: 09-May 05

Postat 29 March 2011 - 02:41 AM

Salutare,
foarte faine ambele,dar cea de a doua figurina e mult mai reusita.Le-ai vopsit numai din acrilice?

#4 Useril este offline   albi66 

• Membru senior

Postat 29 March 2011 - 09:29 AM

Vezi postareadani, la 29 Mar 2011, 02:41, a spus:

Salutare,
foarte faine ambele,dar cea de a doua figurina e mult mai reusita.Le-ai vopsit numai din acrilice?

Da Dani...numae cu acrilice Lifecolor....al doila si prima cu Vallejo.
Alberto

Vezi postareaLAV-Z, la 28 Mar 2011, 23:15, a spus:

Sa fiu sincer, mie imi plac ambele.
Prima are o anumita expresie a fetei care ii optureaza, intr-o anumita masura ochii si are farmecul ei.
A doua are o expresie neutra, dar o sculptura mai detaliata a ochiului.
In ceea ce priveste partea de pictura, in opinia mea, nu este o diferenta foarte mare. Ai trecut prin toate elementele care dau ton fetei (lumini, umbre, ton de baza), cu exceptia umbrei de la ora 5 care da impresia unei barbi nerase de o zi doua. La prima fata acest efect a iesit foarte bine, dar iti lipseste la a doua.

Am un comentariu in ceea ce priveste dinamica tonurilor fetei. Nu este o observatie sau o carcoteala, ci este doar o parere personala bazata pe ceea ce vad in cele doua fotografii. Ce vreau sa spun prin dinamica tonurilor este diferenta de nuanta intre umbre si lumini, trecand prin culoarea de baza. Inca o data, este parerea mea personala.
Ambele fete au nevoie de inca un rand de lumini pe: varful nasului, nari, ambii pometi, varful barbiei, prima fata deasupra celor doua sprancene. Cred ca este destula umbra dar asta va fi clar numai dupa ce aplici inca un rand de lumini, daca consideri necesar, desigur.

Ca sa exemplific atasez doua fotografii, care nu sunt un etalon de luat in considerare 100% ci doar amintesc despre dinamica tonurilor de care vorbeam. Poate exemplul nu este edificator pt. ca nu am lucrat cu vopsele acrilice dar oricum sunt ceva, decat nimic.

Daca ai intrebari si doresti sa dialogezi mai mult pe aceasta tema, cu placere.

Ai lucrat foarte bine si felicitarile mele pt. asta.
Ma bucura foarte mult ca ai inceput sa postezi preocuparile si lucrarile tale.

Nicio suparare Lav....mie doar de parere la altineva pentru ameliora.Hai dreptate sun 2 firmele diferite...cea de tankist este Alpine si celalta un Hornet.Le am facut diferite pentru ca uno este un veteran si tankist este un tiner.Hai dreptate si pentru luminile...dar este alegere mea...nu ma plac luminile extreme....sunt asa.....nebun :shifty: si intodeuna lucru asta ma penalizat la concurs....dar cum zicea...este alegere mea....
Multumes si daca nu te deranges tine posele de la tine ca mosta pentru un viitor project.
Cu stima
Alberto

#5 Useril este offline   LAV-Z 

• Membru senior
  • Postari: 891
  • Inregistrat: 22-December 08

Postat 30 March 2011 - 12:43 AM

Nu este nici o problema. Daca crezi ca te ajuta, poti sa le folosesti ca referinta.

Poate ca vrei sa iei in considerare sa combini mediile de vopsire. De exemplu: vopsesti ca si pana acum cu acrilice si aduci figurina pana aproape de finalizare si nuantezi si detaliezi, la final, cu vopsea de ulei sau email. Sunt multe avantaje. Este doar o idee. Eu zic ca este bine sa experimentezi, sa incerci mereu sa aplici tehnici noi. Daca te uiti la ultima mea postare, Robert The Bruce, sa stii ca cel putin jumatate din tehnicile aplicate au fost noi pt. mine. Este pt. prima data cand le-am aplicat. Nu sunt tehnici noi, sunt doar noi pt. mine. Face activitatea mai interesanta din punct de vedere al executiei.

#6 Useril este offline   albi66 

• Membru senior

Postat 30 March 2011 - 06:05 AM

Vezi postareaLAV-Z, la 30 Mar 2011, 00:43, a spus:

Nu este nici o problema. Daca crezi ca te ajuta, poti sa le folosesti ca referinta.

Poate ca vrei sa iei in considerare sa combini mediile de vopsire. De exemplu: vopsesti ca si pana acum cu acrilice si aduci figurina pana aproape de finalizare si nuantezi si detaliezi, la final, cu vopsea de ulei sau email. Sunt multe avantaje. Este doar o idee. Eu zic ca este bine sa experimentezi, sa incerci mereu sa aplici tehnici noi. Daca te uiti la ultima mea postare, Robert The Bruce, sa stii ca cel putin jumatate din tehnicile aplicate au fost noi pt. mine. Este pt. prima data cand le-am aplicat. Nu sunt tehnici noi, sunt doar noi pt. mine. Face activitatea mai interesanta din punct de vedere al executiei.

Ai perfect dreptate....nu se termina niciodata de experimenta....si de invata.....Daca incerc cu ulei vreau sa incerc cu tecnica de Calvin Tan ca se vede pe site Prospective in miniature si in cartie Painting end detailing SS figure de osprey....
Alberto

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi