In primul rind deschid acest topic pentru informarea voastra, nu pentru a face reclama pentru cine stie ce firma.
Dupa cum multi ati observat, lamele de la scriberul Tamiya ne tin o vreme, dar din pacate nu o vesnicie. Daca lama nu mai taie bine, este greu sa realizezi noi linii de panou. Acest lucru l-am simtit destul de bine la macheta la care lucrez acum.
Din pacate, Tamiya nu ofera numai lame de schimb, deci problema este ca trebuie sa cumperi un scriber nou. Am incercat sa ascut lamele la polizor, a mers dar nu cel mai bine. Din acest motiv m-am pus pe cautat. Stiind ca Tamiya produce aceste scribere la o alta firma japoneza (Olfa) am cautat pe internet lame de schimb. Spre bucuria mea, am gasit lame aproape identice la importatorul Olfa din Romania. Partea buna este ca lama se potriveste perfect in scriber, micul dezavanatj consta in lungimea teisului lamei, dar nu este o problema de nerezolvat. Am facut citeva teste si pot spune ca sunt foarte multumit.
Cei care au probleme cu scriberul pot cumpara lamele de schimb de aici : Lame scriber PB 450
Pachetul contine un set de 5 lame de schimb.
Mai jos aveti si o fotografie comparativa a celor doua lame, scuze ptr. calitatea fotografiei.
Sper ca acest topic sa ajute pe unii!
Numai bine,
Tibi
Aceasta postare a fost editata de tibi22: 24 March 2011 - 12:00 PM