Panzere- culorile interne
Postat 05 January 2006 - 01:48 PM
Unele capacele se deschide si ramine deschis in vertical fiind vizibil interiorul capacelor de la distanta (cum ar fi tiger-ul). M-am gindit ca daca este vizibil trebuie sa fie de culoare exteriora a tancului ca sa nu sara in ochi culoare obisnuita deschisa de interior linga culoare inchisa a tancului..
Din cite am cercetat nu m-am lamurit. Pozele de pe carti sint alb-negru si nu pot sa fac diferenta, nu am putut gasi poze clare cu acest subiect. Modelele construite de machetisti au acest detaliu in ambele variante.
A existat cumva un standart despre asta??
Postat 05 January 2006 - 05:26 PM
Imagini atasate
Postat 05 January 2006 - 07:50 PM
Aceasta postare a fost editata de marhaba: 05 January 2006 - 07:59 PM
Postat 06 January 2006 - 09:26 AM
cartula, la Jan 5 2006, 09:17 PM, a spus:
Unghiul din care e facuta poza, lasa posibilitatea ca trapa, asa cum apare ea in poza, sa se deschida fie spre stanga (atunci tu ai dreptate), fie spre fata (atunci eu am dreptate). 8-)
Sincer acum, NU stiu cum se deschide trapa ?! :-?
Postat 06 January 2006 - 09:33 AM
Postat 06 January 2006 - 10:31 AM
bogy, la Jan 6 2006, 09:33 AM, a spus:
Excelent bogy, asa ma gandeam si eu, dar nu m-am hazardat sa spun.
Fortez un pic nota, si zic ca analizand umbrele din poza, trapa e deschisa spre inainte si deci ce se vede e INTERIORUL, care datorita umbrei accentuate e de culoare f. inchisa. Si revin si spun ca daca acolo era alb sau ceva de culoare f. deschisa, s-ar fi vazut altfel.
Bineinteles discutia e deschisa in continuare ....
Totusi cred ca m-am inselat, tinand cont de pozitia tanchistului ce iese din turela si e cu spatele la trapa ....
Ma dor ochii de cat mai uitat la poza asta ...
Aceasta postare a fost editata de Blue-Max: 06 January 2006 - 10:39 AM
Postat 06 January 2006 - 01:22 PM
Din cite am cercetat si eu prin net, carti si alte forumuri, raspunsul lui kingtiger3002 este cel mai apropiat de informatiile adunate de mine..
Este bine de stiut ca interioarele trapelor erau vopsite in dunkelgelb dupa februarie 1943 cind s-a ordonat vopsirea vehiculelor in aceasta culoare de la fabrica..Se zvoneste ca dupa data asta s-a vopsit tot interiorul tancurilor, nu numai trape cu dunkelgelb..
Multumesc pentru informatii si poze