Cuirasatul Bismarck
Postat 28 September 2013 - 06:50 PM
Nu stiu cum va descurcati voi cu desprinsul pieselor mici din alama, care sunt din ce in ce mai mici , dar cred ca nu e un lucru usor sa inlaturi toate surplusurile.
Eu am descoperit mai demult o metoda (nu stiu daca o mai foloseste cinva, dar nu am vazut-o expusa aici) care mi se pare foarte eficienta, atit la desprins cit si la inlaturatul susplusului de material de pe piese.Este vorba de folostrea unei forfecute de cuticule unghi.Nu mai este necesar nici un finisaj al piesei daca tai pe linga marginea piesei
Daca e o noutete sper sa va ajute.
Spor la treaba.
Postat 29 September 2013 - 08:59 AM
O metoda, fara rateuri, folosita de mine de ani de zile:
- pui PE-ul pe o suprafata din textolit sau sticla (nu carton, cauciuc sau alte materiale de acest gen)
- tii cu degetele de la mina stinga (sau dreapta dupa caz) PE-ul pe placa,
- pui lama caterului cit mai aproape de piesa, inclinata inspre partea cu prinderile
- pui degetul aratator pe piesa si apes caterul. In acest fel piesa nu zboara, nu se indoaie iar taietura este la baza, fara bavura.
Postat 30 September 2013 - 05:14 PM
Cum procedezi tu am facut si eu la primele numere,pina am descoperit metoda cu forfecuta si mi s-a parut ca ma descurc mai bine.
Acum, fiecare procedeaza cum ii pica mai bine sau cum s-a obisnuit.Eu am expus aceasta idee (care poate nici nu e noua),in speranta ca pote ajut pe cineva.
Spor la treaba
Postat 01 October 2013 - 08:24 AM
Ce dam noi aici, sunt solutii pe care cel ce le citeste le poate aplica sau, nu sunt chetsii batute in cuie.
Postat 01 October 2013 - 01:11 PM
Postat 09 October 2013 - 03:54 PM
Dupa 3 luni de pauza , m-am intors la continuarea constructiei Bismarck-ului si cand am scos coca am ramas practic mut....fara cuvinte.....toata este crapata pe toate partile.
Am urmat toti pasii care au fost in revista si aici pe forum...incepand de la captuseala data pe interior pana la chituit, sprit chit,grund.....singura diferenta a fost ca am folosit chit special pentru lemn fara fibre , pentru ca zicea ca este elastic...
imi pare rau ca am facut decat o poza cu crapaturile....
de nervi m-am apucat si am slefuit-o in proportie de 90%.
Acum cand o sa termin de slefuit ca ma indrumati sa fac .... ca sa numai apara crapaturile.
Multumesc
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 10 October 2013 - 11:00 AM
Postat 09 October 2013 - 05:04 PM
Eu as incerca cam asa:
- chituit cu chit auto (cu sau fara fibra) toate rosturile;
- slefuit;
- chituit iar pentru eventuale corectii ale suprafetei; Ai grija pe la narile de ancora.
- slefuit;
- sprit chit tot auto dat cu pistolul de vopsit; Daca nu ai, poti folosi si la spray, dar, sa fie de buna calitate. La spray e mai nasol ca fiind foarte fin intra ca la balamuc. Parerea mea e ca intra minim 4 flacoane de 0.5l.
- slefuit;
- ultimele doua etape le repeti pana iese "fundulet de bebelusa".
- apoi 1-2 maini de sprit chit la spray si o ultima slefuire fina (granulatie cam 1000) cu apa.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 09 October 2013 - 05:06 PM
Postat 10 October 2013 - 09:57 AM
Si eu am patit acelasi lucru. Conteaza foarte mult depozitarea machetei (temperatura/umiditate cat mai constante.
Vara aceasta am lucrat la coca afara (temperatura mai mare decat in camere, expunere la soare) si am observat aparitia fisurilor. Cand am reintrodus coca in camera, intro zi, fisurile au disparut ca prin minune.
Asa ca, sunt mult mai atent la conditiile ambientale (fara variatii majore si bruste de temperatura si umiditate). Pentru finisarea suprafetelor eu am folosit chit de lemn, sprit chit spray si grund auto, tot spray.
Cu stima!
Postat 11 October 2013 - 08:44 AM