Dupa nr. 110 doua salupe cu motor destinate ofiterimii, carora nu am ce sa le fac acum.
Ma cam enerveaza ca instructiunile referitoarea la barcazuri sunt vagi si ambiguue.
Vagi, cand se afirma "maron deschis culoarea lemnului; maron inchis culoarea lemnului". M-a lamurit bustean. Aveam un coleg de servici, daltonist, care spunea "maro ca iarba"
.
Am mai incercat sa provoc o discutie referitoare la vopsirea barcilor dar nu am avut succes. Chiar sa nu stie nimeni?... Io mai am rabdare pana primim toate barcazurile, dupa care, daca nu zice nimeni nimic, voi vopsi conform schemei de mai jos.
"Maron deschis culoarea lemnului" - RAL 1011 si "maron inchis culoarea lemnului" - RAL 8011. Macar sunt culori folosite de marina germana WW2.
Ziceam ca instructiuniile sunt si ambiguue. In numarul 109, fig. 09 zice ca trebuie vopsite in negru si toate fotodecupajele care se monteaza la pupa etambou. La celelalte barci nu se mai zice nimic. Le mozolim cu negru ori ba? Ma rog, sa zicem ca lasam elica "natur". Si mai sunt si alte neclaritati.
P. S. Instructiunile de la noi sunt identice cu cele germane, asta sa nu zica cineva ca ca a conspirat editura impotriva noastra.
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 25 April 2013 - 05:40 PM