Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 15 March 2013 - 11:30 AM
Cuirasatul Bismarck
Postat 19 March 2013 - 09:36 PM
Am o dilema.... ce fel de leduri sa folosesc pentru iluminarea varfului radarului de 10,5 m construit in numarul trecut (si nu numai).
Galbene sau albe? Logic ar fi ca lumina sa fie galbena (neoanele si a lor lumina alba nu cred ca erau folosite pentru iluminarea navelor din al doilea razboi mondial), dar ledurile asa zis galbene dau de fapt o lumina portocalie.
Ledurile albe sunt mai atragatoare si au o lumina mai stralucitoare, insa cred ca nu sunt foarte precise ca redare istorica.
Vreau sa iasa ceva de genul acesta.
Am marimea necesara a ledurilor, ramane sa ma hotarasc asupra culorii. Cam asa arata la fata locului...
Astept si parerile voastre. Pentru cine este interesat, ledurile sunt SMD 0402, cele mai mici existente pe piata.
Toate bune!
Leo
Aceasta postare a fost editata de Z-mare: 20 March 2013 - 09:02 AM
Motiv editare: rearanjare in pagina
Postat 20 March 2013 - 08:12 AM
am pus si eu problema iluminarii mai de mult dar mi-am raspuns tot singur http://www.cartula.r...post__p__146442
Aceasta postare a fost editata de bobby: 20 March 2013 - 08:18 AM
Postat 20 March 2013 - 08:51 AM
bobby, la 20 March 2013 - 08:12 AM, a spus:
am pus si eu problema iluminarii mai de mult dar mi-am raspuns tot singur http://www.cartula.r...post__p__146442
Stiu ca exista si alb cald... dar n-am gasit la marimea care imi trebuie.
Postat 26 March 2013 - 05:18 PM
Cum am intrat in posesia revistelor de la 1-100 acum 2 saptamanii am inceput si eu construirea lui de la numarul 11 care era inceput de primul proprietar :)
Datorita indicatiilor care le-am vazut aici am inaintat repede...insa acum am o mica problema... ajuns in faza de a monta puntile definitv am vazut problema ... puntea centrala partea dinspre pupa este cu 2.5mm mai mare decat puntea pupei, plus coca in aceeasi zona are o forma mai ciudata deaorece tot puntea centrala depaseste cu mult.
Am atasat cateva poze cu pricina.
Sper sa ma ajutati sa gasesc o solutie pentru aceasta problema.
Multumesc.
Dan
Postat 26 March 2013 - 07:30 PM
- pui nava cu fundul in sus si cu puntile montate
- trasezi cu un creion unde iese in afara
- tai cu o freza de mana excesul (vezi sa tai spre exteriorul liniei trasate ca sa ai de unde finisa)
- finesezi cu hartie abraziva
Spor ;)
Postat 27 March 2013 - 08:58 AM
In numerele 101 si 102 ai primit niste planse cu vederea in plan a puntii. Decupezi si le lipesti ca in instructiuni pe punte, apoi vezi cum stai. Banuiesc ca partea centrala este cea cu probleme si atunci o ajustezi (slefuiesti) conform planului.
Dupa ce corectezi forma puntii vezi cum e fata de bordaj. Ar trebui sa fie la la nivel. Daca nu este nu ai altceva de facut decait sa corectezi bordajul fie prin lipirea unor noi baghete daca spatiul este mare, fie folosind chit daca nu ai prea mult de corectat. Iti recomand sa folosesti chit auto bicomponent daca adopti aceasta solutie. Urmeaza slefuirea bordajului.
Bafta si spor!
Postat 27 March 2013 - 03:26 PM
DaN84, la 26 March 2013 - 05:18 PM, a spus:
Bun, in locul tau as dezlipi partea din stanga a puntii si prima bageta dupa care as pozitiona puntea corect si as ajusta bagheta de brad, operatiune care mi se pare mult mai simpla decat sa stric o taietura perfecta de laser.
Postat 27 March 2013 - 08:41 PM
@DaN84 Foloseste cu incredere sabloanele primite si corecteaza acum ceea ce trebuie. Apoi purcede la a doua filare dupa montarea pieselor de rasina si alte alea. Crede-ma.
Postat 28 March 2013 - 05:38 PM
Barcutele de la nr. 106:
Tare mici sunt. Le grunduiesc si vopsesc dupa ce le voi strange pe toate 11 furnizate cu revista.
Initial pe nava erau 16 barci si salupe:
- 2 Admiral's gigs de 11m lungime;
- 4 launces de 11m lungime;
- 1 Capitan's gig de 9m lungime
- 2 long boats de 8m lungime;
- 1 long boat de 6m lungime;
- 4 cutters de 8m lungime (instalate pe coverta);
- 2 dingies de 4m lungime (instalate pe coverta);
Inainte de a pleca catre Norvegia pe 19 mai 1941, toate barcile de pe coverta au fost eliminate iar unele amplasate in alte locuri.
Sursa: ANATOMY OF THE SHIP - The Battleship BISMARCK.
N-am gasit o mentionare exacta a numarului si tipolui de barci dupa data mai sus mentionata, dar, cu siguranta, Hachette ne va furniza 11 barci si salupe motorizate. Asa ca... merg pe mana producatorului.
Ca tot a venit vorba de vopsire va pun mai jos o schema generala de vopsire a barcilor cu codurile RAL indicate de producator iar, acolo unde nu este indicat, la ce m-am gandit eu sa folosesc. Sigur, fiecare barca va fi vopsit conform instructiunilor. Eu voi opta pentru culori mate.
Dupa cum se vede nu sunt inca convins de culorile urmate de semnul intrebarii, drept pentru care solicit ajutor.
Prefer nomenclatura RAL pentru culoarea vopselei deoarece o pot comanda usor de la magazinele specializate.
CODURI RAL
Aceasta postare a fost editata de Leo2003: 28 March 2013 - 06:25 PM
Postat 29 March 2013 - 02:01 PM
Korbu - initial am gandit si eu aceasta solutie dar am crezut ca e un risc mare sa tai pe margine , nestiind exact unde e problema la coca sau la punte.
Leo2003 - geniala ideea cu planurile acelea , multumesc :) exact asa am si facut in secunda 2 ...si intradevar problema este de la punte , am atasat si o poza cu diferenta.
sorin_petre al doilea strat de bordaj nu este inceput deoarece prima data trebuie sa fixez puntile definitiv si dupa incep operatiunea , intradevar nu este indicat sa stric taietura perfecta din laser ...si o sa procedez exact cum mi-ai propus prin dezlipirea parti din stanga si a baghetei.
Multumesc din nou pentru ajutor
Spor la treaba in continuare!!!
PS : Chiar daca sunt in urma cu mult o sa incerc sa ajung la zi cat de curand :