Forum Machete,Modelism,Hobby: Cuirasatul Bismarck - Forum Machete,Modelism,Hobby

Salt la continut

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cuirasatul Bismarck

#1261 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12659
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 03 February 2013 - 11:28 AM

Surplusul de cositor se indeparteaza usor cu o tresa metalica (cupru), de la cablurile ecranate. Pui tresa peste o bucata de colofoniu, virful cald peste ea, pentru citeva secunde, apoi pui tresa in zona unde vrei sa "stergi" surplusul de cositor, pui virful letconului peste tresa pina cositorul se topeste. Capilaritatea rezolva frumos problema. La magazinele de electronice sa gasesc benzi din cupru impletit, speciale pentru astfel de operatii.

#1262 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior
  • Grup: Members
  • Postari: 1799
  • Inregistrat: 08-February 11
  • Interests:Tot ce nu tine de aviatie ca doar in aviatie lucrez.

Postat 03 February 2013 - 01:47 PM

Vezi, d'aia ziceam ca trebuie sa fi dibaci. Cui vrea sa incerce ii doresc succes. Imagine postata

#1263 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 09 February 2013 - 04:04 PM

Imagine atasata: SDC14303.jpgImagine atasata: SDC14302.jpgImagine atasata: SDC14296.jpg

#1264 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 10 February 2013 - 08:47 AM

Dupa nr.99:

Imagine atasata: DSCF0001_filtered.jpg

#1265 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 15-January 12

Postat 13 February 2013 - 08:13 PM

Ceva fin pentru cunoscatori...

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: model627.jpg
  • Imagine atasata: model628.jpg

#1266 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 30-March 11

Postat 13 February 2013 - 09:38 PM

Vezi postareasorin_petre, la 13 February 2013 - 08:13 PM, a spus:

Ceva fin pentru cunoscatori...

Salutare!

Am mai vazut ceva de genul asta pe net intr-un filmulet. Acolo era vorba de un bismarck la o scara mai mica (implicit model de dimensiuni mai mari). Mi-am tot batut capul dar nu inteleg totusi care este mecanismul. Ce ai atasat tu este modelul tau sau e tot de undeva de pe net? Ma intereseaza si pe mine daca poti sa-mi spui, care e principiul si ce este necesar pentru ''functionarea'' tunurilor. Merg trase mai multe salve sau trebuie reincarcat dupa fiecare salva.

Toate bune!

Leo

Aceasta postare a fost editata de leonard71: 13 February 2013 - 10:11 PM

#1267 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin

Postat 13 February 2013 - 10:14 PM

Nu este al meu, sunt de pe net.
1:200 nu cred ca poate avea ceva de genul.
O sa incerc ceva pe creolul meu 1:50

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: IMG00190-20130213-2208.jpg
  • Imagine atasata: IMG00191-20130213-2209.jpg

#1268 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin

Postat 14 February 2013 - 09:01 AM

Vezi postareasorin_petre, la 13 February 2013 - 10:14 PM, a spus:

Nu este al meu, sunt de pe net.
1:200 nu cred ca poate avea ceva de genul.
O sa incerc ceva pe creolul meu 1:50

Dar stii care este principiul? Eu m-am gandit la o chestie cu Flash Paper si o bujie incandescenta de aeromodel. Problema ar fi ca trebuie reincarcat dupa fiecare tragere. Sau cu ceva asemanator de la pistoalele de jucarie care pocnesc. Dar la 1:200 nu poate fi vorba. Mai am in cap o idee care s-ar putea aplica la modelul nostru... o chestie cu gaz de bricheta dar s-ar putea sa fie periculos totusi. Practic o bricheta cuplata la tevi si cu un servo mai puternic care sa actioneze magnetoul. Oricum trebuie sa vad cum pot da gaura in tevile metalice de tun, care au cam 7 cm lungime. Nu stiu daca voi gasi pe undeva un burghiu de 1,5 sau 2 asa de lung. Oricum o mai gandesc.

#1269 Useril este offline   corsar 

• Membru senior
  • Postari: 469
  • Inregistrat: 07-February 05
  • Interests:club, discussion

Postat 14 February 2013 - 12:32 PM

Salut ,
Intervin putin in discutia voastra despe tunuri, si anume cum se poate simula o salva de tun , trasa de pe un model.
Candva am avut si eu aceasta idee, si mi-au trecut prin cap tot felul de solutii.....dar nici una nu era sigura, si nepericuloasa, atat pentru model cat si pentru mine. dar intr-o zi am vazut pe net ceva asemanator, si anume la modelele de locomotive...Imagine postata scoteau fum pe cos.....si mi-a venit ideea geniala.....Imagine postata (nu ca as fi reinventat roata)
pe scurt.
un generator de fun de la locomotiva pus pe cele doua tevi de la un tun cu furtunase si un burduf de plastic . acesta e bun ca in el se aduna mai mult fum si la comprimarea lui se poate elimina fumul intr-o fractine de secunda....asta depinde de mecanismul folosit. obligatoriu tevile de tun trebuie sa fie gaurite.
mai trebuie doua led-uri mici care sa stea in teva tunului
si un generator audio care sa imita sunetul de salva....se poate ca asta sa fie de cumparat pe undeva gata facut....sau sunt destule scheme electronice pe net de asa ceva
acum intervine geniozitatea fiecaruia.....trebuie facut un dispazitiv care sa comprime burduful cu fum si undeva la 2/3 din cursa sa aprina acele leduri ( pentru o fractiune de secunda )si sa dea si un impuls generatorului audio.
cel mai simplu generator de acest tip e descarcarea unui condesator electrolitic pe un difuzor, problema e incarcarea condesatorului si cat o sa reziste difuzorul....Imagine postata

cam in felul asta am gandit eu ca se poate face ........e o idee.....abandonata de mine datorita costurilor prea mari, chiar daca efectul este interesant

bafta

Aceasta postare a fost editata de corsar: 14 February 2013 - 12:34 PM

#1270 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin

Postat 14 February 2013 - 02:30 PM

Interesante ideile, ceea ce pot sa va spun : tevile gaurite de tun pentru bismaeck se gasesc pe net, set din alama.

#1271 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin

Postat 14 February 2013 - 02:43 PM

Vezi postareasorin_petre, la 14 February 2013 - 02:30 PM, a spus:

Interesante ideile, ceea ce pot sa va spun : tevile gaurite de tun pentru bismaeck se gasesc pe net, set din alama.

Eu am luat de pe ebay set 1:200 pentru Bismarck. Tevile pentru tunurile mari sunt din aluminiu si nu sunt gaurite decat pe 2 mm in capat. Toate celelalte sunt din alama. Cred ca fix astea sunt, dar au fost la un pret mai mic. http://www.gpm.pl/en...dukt&edycja=101

Aceasta postare a fost editata de leonard71: 14 February 2013 - 02:50 PM

#1272 Useril este offline   tavi 

• Membru senior
  • Postari: 335
  • Inregistrat: 11-January 10

Postat 14 February 2013 - 05:57 PM

Vezi postarealeonard71, la 14 February 2013 - 02:43 PM, a spus:

Eu am luat de pe ebay set 1:200 pentru Bismarck. Tevile pentru tunurile mari sunt din aluminiu si nu sunt gaurite decat pe 2 mm in capat. Toate celelalte sunt din alama. Cred ca fix astea sunt, dar au fost la un pret mai mic. http://www.gpm.pl/en...dukt&edycja=101

Un set exceptional este produs de RB model si la un pret de 9,5 euro http://www.rbmodel.c...=c_bn&sub=bn200

#1273 Useril este offline   leonard71 

• Membru deplin

Postat 14 February 2013 - 11:14 PM

Vezi postareatavi, la 14 February 2013 - 05:57 PM, a spus:

Un set exceptional este produs de RB model si la un pret de 9,5 euro http://www.rbmodel.c...=c_bn&sub=bn200

Salutare!

Chiar de la ei am si eu kitul de tevi. Acum am vazut codul de pe plic care este exact cel de pe site. Cu toate ca eu parca imi amintesc ca am dat ceva mai putin pe el. Din pacate tevile nu sunt gaurite de la un capat la celalalt.

Toate bune!

Leo
Imagine atasata: 2525.JPG Imagine atasata: 2527.JPG Imagine atasata: 2528.JPG Imagine atasata: 2533.JPG

Aceasta postare a fost editata de leonard71: 14 February 2013 - 11:15 PM

#1274 Useril este offline   bobby 

• Membru senior
  • Postari: 741
  • Inregistrat: 18-June 11
  • Interests:none

Postat 15 February 2013 - 01:15 PM

se poate face o instalatie care sa functioneze cu lichid pt fumul de discoteca cu niste electrovalve care sa elibereze la comanda fumul, practic in tunuri nu intra decat un furtunas care se leaga la tevi tot mecanismul fiind in corpul navei deci merge si la 1:200 . zgomotul poate fi simulat la actionarea electrovalvelor iar la "flacara" se poate renunta oricum ziua nu se vede.

#1275 Useril este offline   Busu4x4 

• Nou venit
  • Grup: New Users
  • Postari: 5
  • Inregistrat: 13-May 12

Postat 15 February 2013 - 02:05 PM

Mie unul, mi se pare complicata instalatia pt fum. Trebuie sa faci un "arzator" (o rezistenta care sa-ti incinga lichidul), un picurator, care sa-ti furnizeze o anumita cantitare de lichid catre arzator si un sistem de "livrare" imediata a fumului catre tun. Fumul asta, nu poate fi stocat, daca se raceste, s-a dus.
TIP: Lichidul de fum, pentru masinile de fum, nu este altceva, decat antigel frumos mirositor ;-)

#1276 Useril este offline   Z-mare 

• Membru senior
  • Grup: Moderator
  • Postari: 12659
  • Inregistrat: 07-December 04

Postat 15 February 2013 - 05:14 PM

Sau folosesti instalatia de la o tigara electronica. :whistle:

#1277 Useril este offline   177 

• Membru senior
  • Postari: 1429
  • Inregistrat: 24-December 10

Postat 15 February 2013 - 06:32 PM

Generarea fumului este doar jumatate din problema; cealalta jumatate o reprezinta proiectarea acestuia sub presiune. Altfel nu vor fi decat niste tevi care vor fumega.

Imagine atasata: USS New Hampshire 1911 cropped.jpg

#1278 Useril este offline   sorin_petre 

• Membru deplin

Postat 15 February 2013 - 07:10 PM

Eu ma gandeam la o capsula de co2 si niste praf de talc, alaturi de supapa de declansare de pe incarcatorul unui airsoft, sau la niste petarde de la anul nou + o nichelina.

#1279 Useril este offline   cristianSC 

• Membru senior
  • Postari: 102
  • Inregistrat: 01-May 12
  • Interests:Tot ce tine de marina, dar in mod special "battleship-uri".

Postat 15 February 2013 - 09:00 PM

Vezi postareaZ-mare, la 15 February 2013 - 05:14 PM, a spus:

Sau folosesti instalatia de la o tigara electronica. :whistle:

Salut, domnilor.
Nu merge. Am experimentat-o.
Si pentru leonard,. Cred ca noi am facut un schimb de dialog si pe alt forum, acum 0 zi sau doua. Dar nu intru in detalii pentru ca acest forum este axat mai mult pe machete statice. In principiu, miscarea de recul poate fi redata. Un led/dioda (rosu/alb), la gura tevii, merge, dar...in rest, fum de exemplu, e foarte greu.
Eu nu am mai postat, pe acest forum, la topicul deschis de mine cu Bismarck-ul de la Trumpeter, sc. 1/200, din respect pentru modelismul static. Modelul va fi facut rc, la fel si Yamato plus inca 2 modele. Am inaintat foarte mult in lucrare, am facut si multe poze, in curand, poate am sa postez cu ce am mai lucrat.
Ba chiar, mi-am luat si un Arizona la 1/200 si m-am apucat sa lucrez la un Hood la 1/200, dupa planuri.
Oricum, cei ce lucreaza la model, au tot respectul din partea mea
Cristian

Aceasta postare a fost editata de cristianSC: 15 February 2013 - 09:22 PM

#1280 Useril este offline   Leo2003 

• Membru senior

Postat 16 February 2013 - 11:39 AM

Printre atatea tunuri mai mult sau mai putin functionale, am reusit sa "imbrac" piesele de artilerie de 150mm.

Imagine atasata: DSCF0001_filtered.jpg

Arata acest topic

• 90 Pagini +
  • « Prima
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic